Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-14-2013, 06:13 PM
adam79's Avatar
adam79 adam79 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Boston, MA
Posts: 597
Default iLok

I just did a clean install of Snow Leopard on my Mac. I also found a full version of PT 8 LE for $25; I was running 7.3 LE. I planned on buying a new iLok for 8 LE. However, I just found out that the only iLok that's sold is the $50 iLok 2! That's ridiculous! Is there any cheap software that included a fresh iLok? I figure that if I'm gonna already spend $50, I might as well get some software with it.

Thanks,
-Adam
Reply With Quote
  #2  
Old 03-14-2013, 07:39 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: iLok

The new iloks hold about 5 times the licenses of the old ones. Hence the price increase.

You can find used v1 iLoks on eBay. Theres a user named EJWells who regularily advertises in the Buy and Sell section here. He might have some older ones.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #3  
Old 03-14-2013, 07:58 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: iLok

Protools 8 LE does not use or require Ilok, so you really don't need it.

However, 8 LE does require a Digi/Avid interface hooked up to be able to use it, so you need one of the following interfaces:

002
003
Mbox 2
Mbox 2 Mini
Mbox 2 Pro
Mbox 3 Mini
Mbox 3
Mbox 3 Pro
Eleven Rack
Reply With Quote
  #4  
Old 03-14-2013, 08:11 PM
adam79's Avatar
adam79 adam79 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Boston, MA
Posts: 597
Default Re: iLok

Quote:
Originally Posted by sunburst79 View Post
The new iloks hold about 5 times the licenses of the old ones. Hence the price increase.

You can find used v1 iLoks on eBay. Theres a user named EJWells who regularily advertises in the Buy and Sell section here. He might have some older ones.
I was gonna get one on eBay, but all the ones that are up have already been registered.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-14-2013, 08:13 PM
adam79's Avatar
adam79 adam79 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Boston, MA
Posts: 597
Default Re: iLok

Quote:
Originally Posted by nst7 View Post
Protools 8 LE does not use or require Ilok, so you really don't need it.

However, 8 LE does require a Digi/Avid interface hooked up to be able to use it, so you need one of the following interfaces:

002
003
Mbox 2
Mbox 2 Mini
Mbox 2 Pro
Mbox 3 Mini
Mbox 3
Mbox 3 Pro
Eleven Rack
Cool. I have an MBox 2. Atleast I can install, and try out, 8 LE while I'm searching for an iLok.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ilok issues - ProTools 9 crossgrade LE (Please install the iLok Client Software) pauledwards Windows 3 09-10-2013 04:02 PM
Plugin auth weirdness - guest iLok prevents internal iLok? Scott Helmke VENUE Live Sound Systems 3 09-07-2011 07:06 AM
error: missing ilok authorization for pro tools 9. please insert the necessary ilok.. weakluv Windows 2 07-07-2011 05:47 PM
Can You Transfer iLok Licenses To A New iLok If Your Old iLok Is Broken? epu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 09-07-2009 03:51 AM
Transfer iLok auth. from old iLok to new 003 factory iLok? lamp 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-20-2007 07:05 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com