Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-12-2015, 02:39 PM
blizzard blizzard is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Calgary, Alberta
Posts: 390
Default Can't Drag and Drop from Workspace

Hey All,

Using PT11.3.0 and I can't drag and drop from the workspace at all. Importing audio works fine. Is this a permissions thing? Can't seem to figure it out.

Any ideas?

Blizzard
__________________
DAW - Asus P9X79 / 32GB / i7-4820K / WIN7 PRO / VEPRO 5
PT 11.3.0 / Blacklion 003R / Microclock
Macbook Pro Retina / 2.8GHZ / 512GB SSD / PT 12.4
Reply With Quote
  #2  
Old 02-12-2015, 02:52 PM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,890
Default Re: Can't Drag and Drop from Workspace

Are you on windows 8?
__________________
Brandon Howlett
Vibe Audio Post, Inc.
Re-recording Mixer
Custom Build CPU, HDX 1, Omni, 192 I/O Digital
S6 M10 24 fader
Satellite Mac Pro, HDNative, 192 I/0
Black Magic HD Extreme
Reply With Quote
  #3  
Old 02-12-2015, 04:35 PM
blizzard blizzard is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Calgary, Alberta
Posts: 390
Default Re: Can't Drag and Drop from Workspace

Nope, Windows 7
__________________
DAW - Asus P9X79 / 32GB / i7-4820K / WIN7 PRO / VEPRO 5
PT 11.3.0 / Blacklion 003R / Microclock
Macbook Pro Retina / 2.8GHZ / 512GB SSD / PT 12.4
Reply With Quote
  #4  
Old 02-12-2015, 07:12 PM
guitardom guitardom is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,791
Default Re: Can't Drag and Drop from Workspace

There is some UAC issues I believe going on in the recent PT builds. See if alt+tab works with PT open to switch program views. It also seems to be affecting some plugin modifiers as well.
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
  #5  
Old 02-12-2015, 07:34 PM
blizzard blizzard is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Calgary, Alberta
Posts: 390
Default Re: Can't Drag and Drop from Workspace

My alt+tab works fine (use it like crazy) and I have UAC set to "never notify" as recommended by AVid.
__________________
DAW - Asus P9X79 / 32GB / i7-4820K / WIN7 PRO / VEPRO 5
PT 11.3.0 / Blacklion 003R / Microclock
Macbook Pro Retina / 2.8GHZ / 512GB SSD / PT 12.4
Reply With Quote
  #6  
Old 02-13-2015, 12:40 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is online now
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,362
Default Re: Can't Drag and Drop from Workspace

In Windows 8.1 and PT 11, if I have PT set to "Run as Administrator", I can't Drag and Drop to a Track. Turn RAS off, and I can Drag and Drop. Could it be the same for Windows 7?

Cheers,
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #7  
Old 02-13-2015, 03:54 PM
guitardom guitardom is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,791
Default Re: Can't Drag and Drop from Workspace

Quote:
Originally Posted by The Weed View Post
In Windows 8.1 and PT 11, if I have PT set to "Run as Administrator", I can't Drag and Drop to a Track. Turn RAS off, and I can Drag and Drop. Could it be the same for Windows 7?

Cheers,
This is odd....and backwards. I will check it out.
what I did figure out today is that if I modify this registry key which futher shuts UAC down as its not completely off when you shut it "off" in the control panel, it will allow drag and drop to work. I am working in 8.1

So, just open regedit and locate this key.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Policies\System

In the right pane look for EnableLUA and modify its value to 0. Close regedit.
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
  #8  
Old 02-13-2015, 07:25 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is online now
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,362
Default Re: Can't Drag and Drop from Workspace

Steve, see this thread.

Thanks,
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #9  
Old 02-13-2015, 08:39 PM
guitardom guitardom is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,791
Default Re: Can't Drag and Drop from Workspace

Quote:
Originally Posted by The Weed View Post
Steve, see this thread.

Thanks,
Interesting. I never had an issue with it until now and it seems to be that way for quite a few people. Wish there was more consistency with this! That reg hack worked for me, but it does stop windows store apps from working. I will have to re enable it and try turning it back on.
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Drag and Drop from Workspace VERY Slow gfcurtis macOS 36 01-29-2015 09:08 AM
WorkSpace Drag and Drop Not Working in PT11? quantise Pro Tools 11 0 08-14-2013 07:29 AM
Workspace drag and drop issue ZeSnail Post - Surround - Video 3 12-25-2011 08:11 AM
Workspace browser drag and drop problem Greene Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-28-2007 07:46 AM
Stereo File Drag 'n Drop from workspace bug? Rich Breen Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 11-09-2004 01:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com