Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #111  
Old 04-08-2020, 01:48 PM
GoButtonGuy GoButtonGuy is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Las Vegas
Posts: 13
Default Re: 2020.3 is out

Quote:
Originally Posted by innesireinar View Post
The last thing I want to do is to defend Avid but releasing a version that is still compatible with 4 OS (Sierra, HS, Mojave and Catalina) is not easy. Sierra is 4 years old. I'm on HS and I was crossing my fingers that the 2020.xxx was compatible with it. It is... but I think that the next time HS will be cut and I will have to replace my video card for moving to mojave.
Yeah but it's been that way since the Soundtools/Digi days before Avid swallowed them. In the 90s until today most gigs I'm on are still a few OS and PT versions behind. No matter how many years go by that seems to be the case for many large/mission critical users. We kept an old Tupperware Mac online for several years after it was supported. It's so that many of us have switched tools even though I think Avid is better these days. We use Nuendo to track and mix to picture, PT for some things, and Live for writing, arranging and playback systems. I cut my teeth on 1" 16 track and 2" 24 so I like the music style workflow of PT but these days it's easier to to change the workflow than hassle with the tool. My focus is the art. The tool is only a means to the art.
__________________
What happens in Vegas, we make happen...
Reply With Quote
  #112  
Old 04-08-2020, 03:05 PM
lesbrunn's Avatar
lesbrunn lesbrunn is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Accra, Ghana
Posts: 719
Default Re: 2020.3 is out

Quote:
Originally Posted by grayter1 View Post
Running great here on my Windows box.

Omnisphere still hits the CPU harder than it does in other DAW's at 64 Samples, but it is what it is. Heavy instrument plugins continue to stack up on one CPU lane/core and aren't as evenly distributed as others.

However, I've moved to a freeze/commit workflow with VI's in PT, so it's all good, and overall things feel a bit snappier.

YMMV...

tg
VE Pro is a lifesaver. I run the VST version of Omnisphere and other heavy VI's on VEP. That definitely removes a lot of the load off PT, so you can run more tracks and plugins.
__________________
X99 | i7 5960x @4.6GHz | 64GB GSkill DDR4 | Nvidia GTX 950 | Samsung 950 Pro NVMe 256GB | Samsung SM961 NVMe 1TB | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung MZ7PD256 SSD 256GB | Kingston 120GB SSD | WD Black 1TB x2 | G-Drive 4TB x2 | WD Elements 4TB | Audient ID14 | PT2020.5 | Windows 10 Pro
Reply With Quote
  #113  
Old 04-09-2020, 04:22 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,338
Default Re: 2020.3 is out

Quote:
Originally Posted by lesbrunn View Post
VE Pro is a lifesaver. I run the VST version of Omnisphere and other heavy VI's on VEP. That definitely removes a lot of the load off PT, so you can run more tracks and plugins.
+1 for VEPro on even a single machine. There's some stuff in UVI Falcon that bogs down PT and that's where VEPro comes into play. Especially if I'm working on several pieces that use the same instruments. And if you work with it uncoupled that eases things as well.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #114  
Old 04-09-2020, 08:15 AM
innesireinar innesireinar is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 719
Default Re: 2020.3 is out

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
+1 for VEPro on even a single machine. There's some stuff in UVI Falcon that bogs down PT and that's where VEPro comes into play. Especially if I'm working on several pieces that use the same instruments. And if you work with it uncoupled that eases things as well.
Yes, Vep is a useful tool that I use everyday. The only issue is that it adds at least 512 samples of latency. When play a VI for programming is very annoying
__________________
Avid HDX - Avid HD I/O 16x16 Analog - Pro Tools Ultimate 2020.5 - Cubase Pro 10
Mac Pro 5.1 quadcore 2.8 16GB Ram - Mac OS 10.13.6
Reply With Quote
  #115  
Old 04-09-2020, 08:55 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,338
Default Re: 2020.3 is out

Quote:
Originally Posted by innesireinar View Post
Yes, Vep is a useful tool that I use everyday. The only issue is that it adds at least 512 samples of latency. When play a VI for programming is very annoying
I don't use VEPro when actually playing in music and capturing the MIDI. That vi runs in PT and when done with that it goes into VEPro.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2020 PT-Release belasoul Post - Surround - Video 6 03-10-2020 03:17 PM
Pro Tools 2020.1 off the wall Pro Tools 2019 138 01-21-2020 07:12 PM
New Avid Link 2020.1 - launched today 1/16/2020 marianna Licensing & Accounts 8 01-16-2020 11:43 PM
Does anyone use XV-5080 or XV-2020? Atana 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 09-24-2002 10:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:23 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com