Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-16-2015, 03:26 AM
mattytoldhatty mattytoldhatty is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: brighton england
Posts: 73
Default firewire cable with open end

Hi all

Can I leave a firewire 400 to 800 cable which I want to use occasionally open ended? Plugged into my 003 but not into my mbpso just disconnected at the 800 end of the cable and not terminated in other words
Reply With Quote
  #2  
Old 01-16-2015, 09:45 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: firewire cable with open end

should be fine, I've done it before
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 01-16-2015, 06:24 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,751
Default Re: firewire cable with open end

I was under the impression that hot-patching FW with 002/003 can fry the circuit board in the 003(it happened to me anyway)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 01-16-2015, 07:23 PM
Bill Denton Bill Denton is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pittsburgh PA
Posts: 2,644
Default Re: firewire cable with open end

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
I was under the impression that hot-patching FW with 002/003 can fry the circuit board in the 003(it happened to me anyway)
You definitely need to power down the 002/003 before plugging/unplugging, and were it me, I'd also shut down the computer before plugging/unplugging...

And yes, I know the Firewire spec says it's "hot pluggable", but in this case, several people have learned it isn't...
__________________
X
Note that all opinions, observations, whatever, in this post are mine, unless I'm being mean or am wrong, in which case it's somebody else's fault. I do not work for Avid (their loss)...my only relationship with Avid is that of a customer (when I'm not too poor to buy stuff, like now)...and that hot administrative assistant...that's more of a "thing" than a "relationship" (that should keep them guessing for a while...)

Just rockin'...what more is there?

Bill in Pittsburgh
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need A Firewire Cable. philip888 General Discussion 2 04-18-2013 11:00 AM
Firewire cable? Jono_G 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 22 01-29-2010 11:04 AM
switching from USB cable to Firewire cable moonwalker2 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 11-02-2009 08:21 AM
Bad Firewire Cable... Dogcode 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 08-11-2006 06:20 PM
firewire cable length Charlie Natzke Tips & Tricks 6 07-19-2004 11:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:45 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com