Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-07-2005, 02:54 AM
davidd davidd is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 34
Default what we all want to know from digidesign

what we all want to know from digidesign
after releasing the m-powered version, which is great:

whats your plans according to LE-users, who already payed for the software and want to take advantage
of the m-audio multi-I/O possibilities:

a LE software update making m-audio connectable?
a special crossgrade price for PT m-powered?
nothing?

david
Reply With Quote
  #2  
Old 04-07-2005, 09:16 AM
ru2b12 ru2b12 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: Atlanta
Posts: 34
Default Re: what we all want to know from digidesign

Quote:
whats your plans according to LE-users, who already payed for the software and want to take advantage
of the m-audio multi-I/O possibilities:

a LE software update making m-audio connectable?
a special crossgrade price for PT m-powered?
nothing?
Yes Digi, do tell!
Reply With Quote
  #3  
Old 04-07-2005, 06:14 PM
hyp0static hyp0static is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: Ann Arbor, MI, USA
Posts: 155
Default Re: what we all want to know from digidesign

Bumping this.

This is a very important issue.

Maybe edit the original post to make the topic direct!

v
Reply With Quote
  #4  
Old 04-07-2005, 06:30 PM
Vaphoron Vaphoron is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Frederick, MD
Posts: 2,539
Default Re: what we all want to know from digidesign

Quote:

a special crossgrade price for PT m-powered?

I will take a $100 LE-MP crossgrade or I will spend $350 for an LE version that runs with no extra hardware on my Powerbook. Maybe M-Audio should just release a compatible PCMCIA card and that could solve some problems.
__________________
- Jason
Reply With Quote
  #5  
Old 04-07-2005, 07:47 PM
hotbeatz hotbeatz is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Triad, North Carolina
Posts: 47
Default Re: what we all want to know from digidesign

Hey David,
What do you mean by "multi-I/O"???? More than one M-powered interface can be used in a computer?
__________________
Studio System: Digi003, Pro Tools 10, MacBook Pro 13" Thunderbolt, i7, 8GB Ram
Legacy Systems: Pro Tools|24 Mix TDM 6.4, G4 400mhz - OS 10.3.9, Pro Tools LE 7.3, Original Digi001 & MBox.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-07-2005, 10:01 PM
sunnywheat sunnywheat is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 59
Default Re: what we all want to know from digidesign

i am running 6.7 so whats the best way to get 16 tracksdown at the same time. withe firewire 1814 and octane or what do you guys and gals suggest thanks sunnywheat
Reply With Quote
  #7  
Old 04-08-2005, 09:06 AM
mjteix mjteix is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Québec, Canada
Posts: 185
Default Re: what we all want to know from digidesign

It looks like that on PCs with windows XP m-audio drivers can see multiple interfaces as one. but this doesn't work on mac...

As with the digi 001/002/002R you can have 16 inputs sent to PT with the fw1814: 8 analog (requiers mic preamps) + 8-ch ADAT (requiers an Octane or equivalent), this at 44.1 or 48K.

M
Reply With Quote
  #8  
Old 04-08-2005, 11:32 AM
hotbeatz hotbeatz is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Triad, North Carolina
Posts: 47
Default Re: what we all want to know from digidesign

Quote:
It looks like that on PCs with windows XP m-audio drivers can see multiple interfaces as one. but this doesn't work on mac...

As with the digi 001/002/002R you can have 16 inputs sent to PT with the fw1814: 8 analog (requiers mic preamps) + 8-ch ADAT (requiers an Octane or equivalent), this at 44.1 or 48K.

M
So I wonder is the multiple i/o for PC supported or just happens to work? That means Pro Tools M-Powered is recording up to 32 inputs. (on XP at least) I guess LE users are stuck at 16 inputs (w/Spdif 18) Unless there is an upgrade in 6.8/6.9/7.0 Thanks for the info M.
Hotbeatz
__________________
Studio System: Digi003, Pro Tools 10, MacBook Pro 13" Thunderbolt, i7, 8GB Ram
Legacy Systems: Pro Tools|24 Mix TDM 6.4, G4 400mhz - OS 10.3.9, Pro Tools LE 7.3, Original Digi001 & MBox.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-08-2005, 11:51 AM
hotbeatz hotbeatz is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Triad, North Carolina
Posts: 47
Default Re: what we all want to know from digidesign

Quote:
i am running 6.7 so whats the best way to get 16 tracksdown at the same time. withe firewire 1814 and octane or what do you guys and gals suggest thanks sunnywheat
For M-Powered that looks like the best bet for 16 tracks at once. 1814 is has the most inputs when used with an ADAT A/D converter (Octane and others)
__________________
Studio System: Digi003, Pro Tools 10, MacBook Pro 13" Thunderbolt, i7, 8GB Ram
Legacy Systems: Pro Tools|24 Mix TDM 6.4, G4 400mhz - OS 10.3.9, Pro Tools LE 7.3, Original Digi001 & MBox.
Reply With Quote
  #10  
Old 04-08-2005, 12:08 PM
mjteix mjteix is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Québec, Canada
Posts: 185
Default Re: what we all want to know from digidesign

Hello hotbeatz

Quote:
from Digi Engineering

On OSX you can only use a single device at a time. On XP you can use multiple Delta cards simultaneouly because M-Audio has an aggregate driver that makes the multiple devices appear as a single device to the system.


So maybe it just works with the AP cards not the firewire interfaces that use another driver...
well I just checked the m-audio web site and the driver/control panel for the firewire 410 shows 4 possible interfaces too!!! I can't tell for the 1814...

I don't believe using multiple 002r in PT LE will happen anytime soon...

M
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[WTB] Digidesign Procontrol / Digidesign Control24 _Nexo_ Buy & Sell 6 09-15-2017 03:16 PM
How do I connect a Digidesign Eleven to my Digidesign 003? Robert Todd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 01-24-2011 12:43 PM
digidesign 192 digital and digidesign pre connection help benhurk Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 03-20-2009 07:46 PM
? for Digidesign: Kim G. Rasmussen Pro Tools TDM Systems (Win) 14 05-08-2004 09:07 PM
Digidesign 442 and Digidesign Amadeus Interface Audioprof Digidesign Hardware & Software 1 04-05-2004 10:58 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:38 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com