Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-15-2011, 04:21 PM
gulagurk gulagurk is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 26
Default Upgrading from mbox2 mini to used digi 002r is it worth it?

I am currently using a mbox 2 mini USB with protools 8, I got an offer to buy a digi 002 rack at a decent price, ofcourse more inputs is always good. But most importantly it is firewire, i think my mbox 2 is USB 1? and firewire would offer lower latency and such right? maybe I can run more plugins also?

So is this worth it? is digi 002 compatible with protools 8 and vista? would be nice to hear from others using this system
Reply With Quote
  #2  
Old 02-15-2011, 06:26 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,959
Default Re: Upgrading from mbox2 mini to used digi 002r is it worth it?

If the 002r is cheap enough, AND you are aware of the dreaded power harness issue, I would go for it. The overall functionality of it is way better than the USB Mboxes. Plus, its easier to expand the inputs, or use external preamps. The 002 is still supported right up to and including PT9.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 02-15-2011, 06:33 PM
chipss36 chipss36 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Church Point la
Posts: 65
Default Re: Upgrading from mbox2 mini to used digi 002r is it worth it?

You also would have a unit you could so the black lion mods too.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-15-2011, 06:37 PM
gulagurk gulagurk is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 26
Default Re: Upgrading from mbox2 mini to used digi 002r is it worth it?

I am not English and i do not know what harness is, is this a serious problem? something i could fix myself it it where to happen to the unit, and is it something many 002 users have experienced?
Reply With Quote
  #5  
Old 02-15-2011, 07:07 PM
The Dougfather The Dougfather is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 3,199
Default

The 002r is a great unit.

Lower latency yes, more plugs...not really.

The 002 has low latency software monitoring which is a godsend compared to the dreaded mix knob.

You can get the 002 down to 64 samples for tracking, I have found this impossible on the mbox 2 USB series.

If you want to avoid the power harness issue find out the serial number of the unit. The last letter is the revision and rev g was when the issue was fixed. Touch wood, I have rev g and in 5 years have not had an issue.

I would be weary of a bla mod, the 002's are getting on a bit now and you run the risk of potential end of support. Better off spending the money on a decent adat unit which can be transferred to a newer interface down the line.

My 2 cents.

Sent from my iPod touch using Tapatalk
__________________
iMac i5 2.8GHz, Macbook Pro 2.4GHz, Pro Tools 10/11, MOTU 828mk2, Presonus Digimax FS, Presonus Firestudio Project, TC Konnekt 24D
---
iCON Photography
Reply With Quote
  #6  
Old 02-16-2011, 07:33 PM
gulagurk gulagurk is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 26
Default Re: Upgrading from mbox2 mini to used digi 002r is it worth it?

Thanks, that's good to know b4 i decide, still not sure
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrading mbox2 to Digi 002 rack Question Sonic Blue Meanie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 03-21-2013 04:10 PM
Mbox2 mini - terrible noise problem on Win7 Cubase5 after upgrading to PT8.0.4 islovernew 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 04-27-2011 10:43 PM
upgrading from mbox2 to digi 002 NEED HELP!!!!! jawn 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-25-2006 02:33 PM
Upgrading from MBox2 to 002R DonovanBomb 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-22-2006 02:53 PM
Digi 002R Factory Bundle Worth It? ShakaBrah 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 02-21-2005 08:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:38 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com