Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #91  
Old 07-21-2018, 11:40 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,405
Default Re: Pro Tools Ultimate CPU Spikes.. come on!!!!

Really should start your own thread....
And include all of the relevant info for example the OS X version your running etcetera
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #92  
Old 07-21-2018, 02:03 PM
Reknes Reknes is offline
Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Oslo
Posts: 4
Default Re: Pro Tools Ultimate CPU Spikes.. come on!!!!

Hmm... Okay, maybe I'll do later :)
Reply With Quote
  #93  
Old 07-21-2018, 04:13 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,405
Default Re: Pro Tools Ultimate CPU Spikes.. come on!!!!

No sweat, it’s just a better way to get specific help
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #94  
Old 07-31-2018, 12:09 PM
toolz toolz is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: uk
Posts: 178
Default Re: Pro Tools Ultimate CPU Spikes.. come on!!!!

2018.7 is finally here.. and no luck for me

Here's my findings:

https://youtu.be/ossPy-PADf4


Can report, HDX engine at 96k and 128 buffer. One audio track with no audio in the session.

Running a session, I get correct operation with the Edit and Mix windows shut, show them, and it's going crazy
__________________
[B][SIZE="1"]System:
PT 12.8.1 HD-Native PCIe, 48 I/O 16x16, 2012 Mac Pro 12 core 3.46Ghz 64gig RAM, UAD Quad FW, Apple 30” Cinema
Reply With Quote
  #95  
Old 07-31-2018, 12:48 PM
innesireinar innesireinar is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 594
Default Re: Pro Tools Ultimate CPU Spikes.. come on!!!!

Quote:
Originally Posted by toolz View Post
2018.7 is finally here.. and no luck for me

Here's my findings:

https://youtu.be/ossPy-PADf4


Can report, HDX engine at 96k and 128 buffer. One audio track with no audio in the session.

Running a session, I get correct operation with the Edit and Mix windows shut, show them, and it's going crazy
I'm in the same boat. The 2018.7 is worse than the 2018.4. Definitively a problem with the HDX card given that the same session with the internal mac audio works fine, even at 64 samples (24/44.1). With the HDX things are better if you run PT with the edit window closed
__________________
Avid HDX - PTHD 11.3.2 on OSX 10.10.5 - PT Ultimate 2018.10 on OSX 10.13.6 (II partition) - Avid HD I/O 16x16 analog
Mac Pro 5.1 quadcore 2.8 16GB Ram
Reply With Quote
  #96  
Old 09-05-2018, 05:55 PM
toolz toolz is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: uk
Posts: 178
Default Re: Pro Tools Ultimate CPU Spikes.. come on!!!!

Just to update, to be complete about the outcome of my issue.

This has been a 10 month journey of not being able to go beyond PT12.8.1 on my supported hardware (Mac 5,1 HDX2 All Avid HD I/O Converters), it's taken weeks of troubleshooting, pain and stress. But I'm thankful to have held on to my faithful Yosemite boot drive, that has saved my life.

In the past, ..I'd of just not upgraded to Ultimate, just waited for a new computer/HW and then moved up, that's how I've been for 20 years.. I never used PT9, just went from 8 to 10.

With the new subscription, and the fact, I'm running a supported mac and HD hardware, I was not happy with the performance after 12.8.1, and wanted to persist to get a resolve for my support money.

Up to now.. it's been CPU spikes all the way, but as stated in other posts, the unsupported 10.13.6, in combo with 2018.7, solves my issues, and my machine is running perfectly again without spikes... AND

Performance is back! (finally!)

Any OS before this, and it's spike city! Avid replicated my issue last May, so this issue is bigger than it seems on the outside, and they're clearly trying to work with the ever changing Apple operating systems.

I think Avid should better communicate with the subscribers/community with a level on honesty within the software.. I spent 4 weeks with Avid CS, and really we we're all wasting time, as it was clearly broken with software/OS incompatibilities.
__________________
[B][SIZE="1"]System:
PT 12.8.1 HD-Native PCIe, 48 I/O 16x16, 2012 Mac Pro 12 core 3.46Ghz 64gig RAM, UAD Quad FW, Apple 30” Cinema
Reply With Quote
  #97  
Old 10-06-2018, 04:50 PM
CHRIS AIKEN CHRIS AIKEN is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: WARSAW POLAND
Posts: 420
Default Re: Pro Tools Ultimate CPU Spikes.. come on!!!!

Hi,

I've recently upgraded to 2018.7 and the low buffer recording is much better but the 9073 errors seem worse.

The big culprit seems to be Slate VMR, whenever I have a session that's running around 50% cpu or higher I get an error pretty much every time I open VMR with the track playing.

I'm thinking it's maybe graphics related but I don't seem to be having this consistent problem with other plugins.

Anyone else see this?

Chris
__________________
Hackintosh 3.5 GHz Intel Core i7 - 10.13.6 -16 gigs Ram - Lynx Aurora 16 Thunderbolt - Protools 2018.7 HD
Reply With Quote
  #98  
Old 10-08-2018, 07:30 AM
~ufo~ ~ufo~ is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Tilburg
Posts: 72
Default Re: Pro Tools Ultimate CPU Spikes.. come on!!!!

I'm just testing now on 2018.7 on 10.13.6 and low latency recording seems much improved.
Where I could not reliably record even a single track anymore at 96k 64 buffer a few versions ago, now I can again and my test with eight recording tracks zooming in and out is going well so far.
It looks like PT on Mac is finally getting useable to me again.

I've just tested it and they seem pretty much on par in my tests.

I recorded six takes on both Mac and Win8.1, same machine.
each had the same score:
five takes ran over 5-6 minutes after which I manually terminated recording
one take terminated recording with a 9093 error.

So we're back to 'not great but somewhat useable on either mac or windows' territory.
I'm both dad and happy to say that that is a considerable improvement.

Last edited by ~ufo~; 10-08-2018 at 08:40 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools Ultimate YYR123 General Discussion 13 04-08-2018 11:24 PM
CPU Spikes in Pro Tools 10, 11, and 12. julia12345 Pro Tools Software (Mac) 9 11-25-2015 08:07 AM
How to add Komplete 8 Ultimate into Pro Tools 10 LE Ryan Tunis Pro Tools 10 3 02-02-2012 03:13 PM
Vista Ultimate 64 (the ultimate dissapointment) Filmusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 08-03-2009 05:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com