Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 06-22-2017, 09:34 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,791
Default Re: Gain Staging - Meter Setup

Quote:
Originally Posted by Prog Musike Productions View Post
VUMT Deluxe from Klanghelm,
+1!
https://klanghelm.com/contents/main.php
__________________
Too much blood in my drugstream

Gigabyte X99 SOC Force Mobo Bios vF6d
Intel Core i7 5930k socket 2011 v3 @ 3.50GHz
32GB DDR4 Crucial RAM
System Drive: Samsung SSD 840 Evo 512GB
Recording Drive: Samsung SSD 840 Pro 512GB
Samples Drive: Samsung SSD 840 Pro 512GB
StorageDrive: 3 x1TB WD Caviar Black 64mb Cache
EVGA GeForce GTX 750 Graphics
PT 11HD (v11.2.1) Omni s/pdif w Eleven Rack
HD 96I/O
Win 8.1 Pro
Reply With Quote
  #12  
Old 06-23-2017, 06:16 AM
adam79's Avatar
adam79 adam79 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Boston, MA
Posts: 487
Default Re: Gain Staging - Meter Setup

Quote:
Originally Posted by Prog Musike Productions View Post
I recently bought a very good and inexpensive plug-in you might want to take a look at, VUMT Deluxe from Klanghelm, have it on ALL my tracks now. works perfectly and has a wide variety of metering scale options, I'm using K-20 and RMS -3db.
I have VUMT Duo, but I usually opt for bx-meter. It's got a cool dynamics meter, as well as, peak and RMS with multiple options.. a few different K-Meters and a bunch of other helpful ones. Like I was saying earlier, I need to read the manual and learn how to take advantage of those options. I'm familiar with the broad strokes, but need a deeper understanding.
Reply With Quote
  #13  
Old 08-08-2017, 01:32 PM
lesbrunn lesbrunn is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Accra, Ghana
Posts: 452
Default Re: Gain Staging - Meter Setup

Quote:
Originally Posted by adam79 View Post

My reasoning is that the levels increase with every added plugin.
What meter settings do you all use? Thanks.
Playing it safe with your metering isn't a bad idea, but levels don't have to increase with plugins that have an output control. You can gain-stage each plugin's input and output one by one through the chain so you don't get unwanted level boosts.
__________________
X99 | i7 5820 | 64GB GSkill DDR4 | Samsung 950 Pro 256GB | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung MZ7PD256HAFV-000H7 256GB | WD Black 1TB x2 | G-Drive 4TB | Audient ID14 | PT12.8 | Windows 10 Pro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VU Meter Plugins and Gain Staging adam79 Pro Tools 12 Discussion 21 10-14-2016 05:04 PM
Gain Staging?? Raoul23 Getting Started 20 07-05-2016 10:00 AM
Gain Staging username_1 General Discussion 2 11-12-2010 01:41 PM
Gain Staging (i.e. +6 db = 0?) carmichael Pro Tools TDM Systems (Win) 2 03-14-2008 11:02 PM
Gain Staging wolfskin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 12-31-2005 12:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:54 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com