Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-05-2009, 12:30 PM
-3db -3db is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: NYC
Posts: 43
Default 003 Factory + 8 Chan pre = 16 ins?

Hello
Really quick question and probably simple for you guys. Apologies if this has been answered a few times already, but my searches here didn't get me back the answer I was looking for.

OK here goes:

I have a 003 Factory. (std 4 mic pre's (1-4) and 4 in's (5-8) + lightpipe conn in back)

If I have a Focusrite ASA 828 (with Light pipe) not connected yet, and 4 UA 610's already in 5-8. If I connect the 828 in the lightpipe, I get 16 inputs to the 003, right? The ASA 828 lightpipe ADDS to the inputs and doesn't REPLACE the inputs 5-8, (I hope). Right? Somebody told me they are replaced, and I don't think so.

Thanks!
__________________
Digi/Avid Certified PT
Reply With Quote
  #2  
Old 11-05-2009, 01:25 PM
Greg M Greg M is online now
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Alpena, MI
Posts: 1,236
Default Re: 003 Factory + 8 Chan pre = 16 ins?

-3db,

YOU are correct. Outputting via ADAT from your ISA 828 to the Digi will add 8 more inputs (they would be 9 - 16).

As a preemptive comment, you can also ADD 2 more inputs via the SPDIF input (17 - 18).

Hope this helps,
Greg
__________________
Intel i7 3930K, Gigabyte GA-X79-UP4 (rev 1.0), 32 GB Corsair Vengeance 1600 ram, EVGA Nvidea GT 720 TI video card, a Samsung 850 Pro (256 GB) OS drive, 2 Samsung 850 Pro's (512 GB) in externally mounted drive bays for session and sample storage, Win 10 Pro, PTHDN 12.8, HD Omni, HD I/O 16x16 .
Reply With Quote
  #3  
Old 11-05-2009, 02:30 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,536
Default Re: 003 Factory + 8 Chan pre = 16 ins?

Only restriction is you can only record at 44.1 or 48khz thru the lightpipe, but that's no biggie.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-05-2009, 02:38 PM
-3db -3db is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: NYC
Posts: 43
Default Re: 003 Factory + 8 Chan pre = 16 ins?

Cool.
Thanks!

This is going to be great!
__________________
Digi/Avid Certified PT
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A Trick to jump to chan where a bus routes to ? LukeFromBerlin Pro Tools Software (Mac) 2 03-11-2012 12:39 PM
OT: Divergence in Center Chan Dialogue? Eric Seaberg Post - Surround - Video 0 11-27-2009 04:57 PM
Eq 31/ oct for moniotr chan.. kalunga VENUE Live Sound Systems 4 04-28-2009 09:32 AM
ProjectMix I/O Clicking on first chan when no soun Dexx Pro Tools M-Powered (Win) 4 04-06-2006 06:26 PM
002r - 8 chan of D/A Produce_Dept 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-26-2005 09:07 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:15 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com