Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-25-2005, 09:30 AM
IntelDoc IntelDoc is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Monument, Colorado
Posts: 4,183
Default Some ideas for the Pro Tools developers

All,
Not sure if this is available as I am not quite the KEYBOARD shortcut master, but.....

I think that it would be a killer feature if you could do incremental db levels by selecting the track and use the arrow keys to go up a .1db. Then SHIFT select and that would make it 1db increments. This would be especially cool if you had a GROUP say and wanted to do precise increases per group. Again, not sure if this is already available, but working this weekend and granted I have the faders and all, but sometimes mouse mixing works better.

Just select the tracks needed and arrow up.... Simple and effective. Need more... SHIFT-arrow up or down and 1 db increments...

Later,

- Doc
__________________
MONUMENT SOUND

MONUMENT SOUND ON REVERBNATION

Monument Sound Fan Page

"Changing how people hear music one track at a time"
Reply With Quote
  #2  
Old 04-25-2005, 10:09 AM
·[-_-]· Richon ·[-_-]·  Richon is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Viña del Mar , Chile
Posts: 303
Default Re: Some ideas for the Pro Tools developers

good idea!!..

i would like to have a telepatic hardware conection... so i can record away from the Mouse+keyboard beyond the window in the studio by myself!!!
__________________
Powerbook 12" 1,5Ghz 1,25Gb RAM
M-Box v.1.0 "the old one"
PTLE 7.0 Tiger(10.4.6)
Ministack v2 NEWERTECH FIREWIRE+SEAGATE 320Gb
Reply With Quote
  #3  
Old 04-25-2005, 04:17 PM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,580
Default Re: Some ideas for the Pro Tools developers

you probably know, but you can hold dwn cntrl and move the fader with your mouse and it will move in .1 increments, suppose it would work on a control surface to but cant say for sure.work for groups to. but i know what your saying it would be a cool feature. a lot of times i just live in the volume windows with my F6 tool and just do it all there. maybe a way in focus comand mode that whatever tracks are hilighted, the up and down arrow and work that way?? just a thought.
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 2pre, UA Twin TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
  #4  
Old 04-25-2005, 04:28 PM
Carl Fuehrer's Avatar
Carl Fuehrer Carl Fuehrer is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 1,345
Default Re: Some ideas for the Pro Tools developers

I asked about that recently too for automation. Killer tool availible on AMS-Neve and SSL desks. Wish PT had it.
__________________
Peace,

Carl Fuehrer

Pulsar Audio Lab
Reply With Quote
  #5  
Old 04-25-2005, 06:04 PM
Bob Legs Bob Legs is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Brisvegas
Posts: 333
Default Re: Some ideas for the Pro Tools developers

even better would be mouse wheel control of the faders, with definable parameters

oh, and bring back the 2048 buffer for 44.1k !!
Reply With Quote
  #6  
Old 04-25-2005, 06:41 PM
Carl Fuehrer's Avatar
Carl Fuehrer Carl Fuehrer is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 1,345
Default Re: Some ideas for the Pro Tools developers

Quote:
bring back the 2048 buffer for 44.1k !!
HOLY [bleep], what plug-ins are you using?
__________________
Peace,

Carl Fuehrer

Pulsar Audio Lab
Reply With Quote
  #7  
Old 04-26-2005, 10:30 PM
Bob Legs Bob Legs is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Brisvegas
Posts: 333
Default Re: Some ideas for the Pro Tools developers

I dont usually run out of grunt, however, when I open some older sessions done on 5.3.1 with the 2048 buffer I have to disable plugs..

and upgrading to the 002r meant i cant run 5.3.1...

sheesh, even the asio driver goes up to 4096
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plugin DSP developers ? ds_soundbiz General Discussion 2 01-30-2014 03:39 AM
Pro Tools 8.0.3: a developers perspective.... Bob Brown General Discussion 20 12-23-2009 03:00 PM
To Plug-In Developers... 25ghosts Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 06-27-2007 08:53 AM
OT- Web developers HELP! superpenguin79 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 22 12-31-2004 02:53 PM
NEW *VIP* program for developers John McDaniel Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 09-07-2004 07:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com