Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid Pro Mixing General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-23-2017, 01:08 PM
jimst57 jimst57 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 265
Default Automation And Volume Control

Something I can't sort out......

Let's say I bus all my music tracks to a stereo Aux track and call it Music. Simple enough.

I did this because I have a lot of volume automation on several tracks and that makes it hard to change volume levels. This way I thought I could just raise or lower the Music stereo Aux fader to control the overall level of the music and not lose the automation. It works. But what about the Aux tracks I have with reverb and delay on them? Many of my tracks have sends on them to those Aux tracks. So the question is, would I have to raise or lower those also if I touch the Music Aux fader?

Hope this makes some sense.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-23-2017, 01:43 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,004
Default Re: Automation And Volume Control

make a group for the tracks you need to adjust, make a VCA and assign it to that group. Pull down the VCA as needed, then right click on the VCA master and choose coalesce automation. Done.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-23-2017, 03:22 PM
jimst57 jimst57 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 265
Default Re: Automation And Volume Control

Quote:
Originally Posted by Drew Mazurek View Post
make a group for the tracks you need to adjust, make a VCA and assign it to that group. Pull down the VCA as needed, then right click on the VCA master and choose coalesce automation. Done.
Thanks. I'll give that a try.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-17-2017, 07:58 AM
Bunty312 Bunty312 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2016
Location: Bangalore
Posts: 7
Default Re: Automation And Volume Control

Route the reverb and delay tracks to the Music Aux fader..? If you don't use the same reverb and delay tracks for other things that is..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Precision control with volume automation hrocks Pro Tools 12 Discussion 1 04-13-2016 05:00 PM
PT7 LE Digi003 midi control audio volume automation juanmaortega 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-12-2015 09:58 PM
Converting Volume Automation to Clip Gain = Higher Volume! EricWillhelm Pro Tools 10 Discussion 8 11-01-2011 11:12 AM
FCP, OMF & volume automation idris Post - Surround - Video 9 09-03-2010 08:06 AM
volume automation and a control surface (BCF2000) Chief Pronto 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 07-08-2009 12:34 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:34 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com