Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-10-2018, 10:55 AM
paulhammer84 paulhammer84 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Newburgh, NY
Posts: 20
Default MARKER problem

Hello all! I'm having a strange problem in pro tools 12 in which markers are not selecting... Meaning I'm going to click on a marker and it just doesn't select the marker. Anyone else know of this issue? Anyone know of any solutions?

Tried to ask Avid, but they told me to pay $100 for a support plan.

Thank you.
p
Reply With Quote
  #2  
Old 01-10-2018, 12:10 PM
Cutlerbri Cutlerbri is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Seattle
Posts: 265
Default Re: MARKER problem

Are you trying to move or delete the marker? Are you trying to start playback from that memory location?
__________________
Brian
See profile page for system details
Reply With Quote
  #3  
Old 01-22-2018, 09:20 AM
paulhammer84 paulhammer84 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Newburgh, NY
Posts: 20
Default Re: MARKER problem

Either trying to start playback from that memory selection, or selecting from one marker to another. Basically I click on the marker and the cursor does NOT move there like it should...
Reply With Quote
  #4  
Old 01-22-2018, 09:36 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,710
Default Re: MARKER problem

Quote:
Originally Posted by paulhammer84 View Post
Either trying to start playback from that memory selection, or selecting from one marker to another. Basically I click on the marker and the cursor does NOT move there like it should...
2 things for the guy from the HOme Town of the Steinberger BAsses .. say hi to Ned at the Coffee House !!!

1) are you doing this from the Memory Locations Window or the Timeline ??
2) is timeline follows edit selection on or off ??

cheers john
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #5  
Old 01-22-2018, 03:33 PM
paulhammer84 paulhammer84 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Newburgh, NY
Posts: 20
Default Re: MARKER problem

1) the timeline (top part of edit window)
2) "link timeline and edit selection" is turned ON
Reply With Quote
  #6  
Old 01-22-2018, 03:36 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,710
Default Re: MARKER problem

Quote:
Originally Posted by paulhammer84 View Post
1) the timeline (top part of edit window)
2) "link timeline and edit selection" is turned ON
how about a little more info .. does this happen in a Fresh Blank Session with no audio tracks .. and just a couple markers made fresh ???
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #7  
Old 01-22-2018, 04:56 PM
Cutlerbri Cutlerbri is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Seattle
Posts: 265
Default Re: MARKER problem

Here's how I use my markers after I create them. Go to the Window drop down. Choose Memory Locations and you'll get a window of your markers on your session. Choose between the markers in the window and hit your spacebar.
__________________
Brian
See profile page for system details
Reply With Quote
  #8  
Old 01-22-2018, 06:37 PM
paulhammer84 paulhammer84 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Newburgh, NY
Posts: 20
Default Re: MARKER problem

To John - it happens in all sessions. Old sessions i created in PT 10 or even in blank sessions with brand new markers. It's especially confusing cause it seems to be inconsistent. But most of the time, they won't select.

To Cutlerbri - that's definitely a workaround, but I'd still prefer to figure out away to do it all in the edit.

Thanks!
p
Reply With Quote
  #9  
Old 01-22-2018, 07:44 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,710
Default Re: MARKER problem

Quote:
Originally Posted by paulhammer84 View Post
To John - it happens in all sessions. Old sessions i created in PT 10 or even in blank sessions with brand new markers. It's especially confusing cause it seems to be inconsistent. But most of the time, they won't select.

To Cutlerbri - that's definitely a workaround, but I'd still prefer to figure out away to do it all in the edit.

Thanks!
p
can you PM me a session / or dropbox .. does not have to have any audio in it as you say, does not need any to have the issue - happy to test it ..
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #10  
Old 01-22-2018, 08:22 PM
Cutlerbri Cutlerbri is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Seattle
Posts: 265
Default Re: MARKER problem

Paulhammer, I'm still confused as to how you want to use markers. You are in the Edit Window, right? You have created markers for certain events within the session, like verse 1, verse 2, bridge, solo, etc. Correct?

You've named them, and for each one there is a yellow line that runs downward through all the tracks, right?

So at that point, why do you want to "select" them? Do you want to click on the marker up in the ruler? If that's the case, why have a marker? The point of creating markers is to easily access them while editing or mixing. So you bring the Memory Locations box down into your session in order to quickly place the cursor exactly at the point of a marker. It's not a "work around". Unless I'm really not following how you want to use markers.
__________________
Brian
See profile page for system details
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Keyboard shortcut for jumping from marker to marker... shotgunndunn macOS 1 11-28-2012 08:45 AM
Warp Marker Problem shultzee13 Pro Tools M-Powered (Mac) 0 02-07-2010 10:27 AM
Trying to set bar/beat marker, tempo marker won't conform maitredebas Pro Tools M-Powered (Win) 0 07-31-2009 08:31 PM
Timeline selection end marker problem in new sessions Blaztphemer Pro Tools M-Powered (Win) 0 06-17-2008 07:23 AM
midi marker problem evs Post - Surround - Video 0 09-15-2007 11:38 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:53 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com