Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > ProControl, Control|24, Command|8

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1651  
Old 01-14-2014, 08:19 AM
louieshowers louieshowers is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Boston, MA
Posts: 569
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

Quote:
Originally Posted by sparky3000 View Post
Wimbledon,
And yes... because of this 11 debacle, I'm committed to spending no money on any avid products for at least 2014.
come on...just buy Avid's new S6..(AKA the entire reason for this predicament)
__________________
Windows 7 64 Ultimate: SP1
PT 10.3.8

------------------------------------------------------
¨WHERE´S MY CHECKBOOK?¨
https://soundcloud.com/louieshowers
Reply With Quote
  #1652  
Old 01-14-2014, 11:57 AM
8dB.co.uk 8dB.co.uk is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: London UK
Posts: 1,023
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

2006 will have been when Avid (Digi then) introduced the decent post mixing features into the Icon series. Up till then using any Digi controller for full on TV or Film mixing was a massive frustration. I believe they achieved this by recruiting specialists from Euphonix and Neve.

Sent from my iPhone killer
__________________
Pro Tools Utimate 2018.7, on -

i7 5820k 6 x 4GHz (12 threads), 16GB DDR4, Win 10 Pro, BM Mini Monitor PCIe, GTX 660Ti 2GB;

Dell Laptop, i7 4x3.6GHz (8 threads ), 16GB DDR4, Win 10 Pro, GTX1060MaxQ 6GB;

"Plan B" - i7 6700k, 4 x 3.4GHz, 16GB DDR4, Sierra, AJA Kona LHi, GTX 1050Ti 4GB.

RME FireFace802 + ARC, RME Babyface

Avid D-Command, Artist Control, V-Control, Korg MicroKontrol

7.1.2 Presonus Monitors
Reply With Quote
  #1653  
Old 01-17-2014, 01:46 PM
sparky3000 sparky3000 is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 75
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

Quote:
Originally Posted by louieshowers View Post
come on...just buy Avid's new S6..(AKA the entire reason for this predicament)
Haha!

Sure, let me buy two of them.

Actually, the facility where I work (my "day job") will in fact be considering new controllers at some point. (Icons now.)

But, given the abject failure of PT11, there's no way we're putting our facility at risk by running essentially a beta version. Hence, the facility will not be making any purchases for at least this coming year, and possibly longer depending on when we believe PT11 is ready for professional, daily usage.

As for my home facility, I'm staying with a perfectly functioning PT10 and my working Control 24, and will keep all of my vendors happy over 2014 and hopefully longer. I will defer (or avoid) any more Avid purchases until they start showing that they are concerned for their long-time customers... which includes simply offering a working version of their software, which aside form 10x... they have not.
Reply With Quote
  #1654  
Old 01-23-2014, 08:54 PM
evilstudios evilstudios is offline
Banned
 
Join Date: Nov 2013
Location: canada
Posts: 105
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

lest we forget
Reply With Quote
  #1655  
Old 01-23-2014, 09:12 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,676
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

Let us pause for a moment gentleman to remember the fallen. the fallen control surfaces for they served honorably
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #1656  
Old 01-23-2014, 10:27 PM
sparky3000 sparky3000 is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 75
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

Quote:
Originally Posted by evilstudios View Post
lest we forget
Avid's stock price nearing an all-time low again. If what I'm hearing from other network pros in Los Angeles is any indication, things will get much worse before they get better.

Avid had the nerve to send me a customer satisfaction survey after I had purchased the PT11 upgrade for my laptop. (Before I knew they had purposely written out our controllers.)

Imagine the company that charges you to talk to a human asking you what you think of their customer service. How would we know?

It's hard to come up with a perfect analogy, but Avid is somewhat like the penniless drunk who stumbles into an upscale hotel bar he used to frequent, believing he still has clout there for some reason. He's done everything wrong, and yet he believes he is in a position to make demands.

I mean, imagine a dying company... that puts out a pre-beta version of a software to a bunch of professionals telling those same pros they have to pay to talk to them about the buggy, flawed software they sold them.
You have to admire the nerve, honestly. Problem is... just like the homeless drunk, we know how this is going to end...
Reply With Quote
  #1657  
Old 01-27-2014, 02:17 AM
controlfader controlfader is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Los Angeles
Posts: 50
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

if its so difficult for avid to write these 64bit drivers from scratch ... why does protools 11 have some of the same bugs from 10? if its been re-written you would think the code would be clean 64bit code. seems like they just did a code conversion to me. the bugs got converted along with everything else. so it must be easy to just convert a simple driver.
Reply With Quote
  #1658  
Old 01-27-2014, 08:42 AM
bcwiz's Avatar
bcwiz bcwiz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: vancouver
Posts: 518
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
Let us pause for a moment gentleman to remember the fallen. the fallen control surfaces for they served honorably
And still serving
Reply With Quote
  #1659  
Old 01-27-2014, 08:49 AM
bcwiz's Avatar
bcwiz bcwiz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: vancouver
Posts: 518
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

Quote:
Originally Posted by blackmacdaddy View Post
You're making your diehard supporters (many of whom are just hanging on these days) feel very betrayed. We've sung your praises for years and defended many of your 'less popular decisions' since the 1990s.

Dealing with the ProControl's Matrix can't be that hard. I understand why the Control|24 people are even more mad seeing that it's very close to C|24 in many aspects.

And word from the Beta team members that the ProControl & Control|24 Controller personalities WERE in the pre-Gold Master HD11 builds is even more infuriating!

If there's some other 'new bug', so be it! I'll work around it if it's not a showstopper.

Making these controllers 'boat anchors' for anyone looking to go forward is also very 'un-green' and reflects poorly on the company that is the 'worldwide industry leader'.

Come on Avid, just give some programmer the job OR sell me a $250 iLok asset to allow us to continue to work with these highly functional machines!

Do we need to start an indie Go Go campaign to make it happen?!? If it's about money, I'll pay. Let's go!
worth repeating
Reply With Quote
  #1660  
Old 01-27-2014, 08:55 AM
sparky3000 sparky3000 is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 75
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

Hey, Avid is smarter than us, guys. Alienating pro consumers who don't have an extra $24k is a great idea. They know what they're doing. Stock is near all time low and company is bleeding almost -$2.00 per share.

They make great decisions. We are just a bunch of cheap dummies.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vote for Control 24/ProControl drivers for Pro Tools 11 tekis ProControl, Control|24, Command|8 14 05-10-2015 06:14 AM
ProControl Vs Mc Control? surroundnoob ProControl, Control|24, Command|8 2 08-13-2011 05:05 PM
Should I get a Control 24 or ProControl??? A Spooner ICON & C|24 3 03-23-2005 11:59 PM
Should I get a ProControl or Control 24??? A Spooner ProControl, Control|24, Command|8 6 03-17-2005 11:48 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com