Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-17-2010, 08:39 AM
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default Focusrite Saffire 56 with PT9

I'm waiting for my boxed version of PT9 to be delivered, and was looking for an interface to replace my MBox2 Mini.
The Saffire 56 caught my attention and I'm wondering, if any of you guys already tried it. Is it a good choice, or would you recommend something else in the range up to 1k?
I don't really need that many ins and outs (mostly working in post doing sound design and mixing), but since I didn't find any else on my own, that appealed to me, I guess it's not a bad thing having the connectivity option.

Appreciate your input!
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #2  
Old 11-17-2010, 11:28 AM
rickthestick rickthestick is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Prescott, AZ
Posts: 141
Default Re: Focusrite Saffire 56 with PT9

Mine is on it's way here as we type. I've watched the Liquid Pre's for years and now I can afford one, or two acually. In this price range I think it's the best option out there.
...and in January: http://www.focusrite.com/community/N...cusrite_ready__
Reply With Quote
  #3  
Old 11-17-2010, 11:31 AM
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default Re: Focusrite Saffire 56 with PT9

Wow! That sounds a little bit like sex... in a way.
Thanks, it's ordered.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #4  
Old 11-17-2010, 03:34 PM
Dax Productions Dax Productions is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 43
Default Re: Focusrite Saffire 56 with PT9

Don't know about the 56, but I just picked up a used 26 io for super cheap and it works PERFECT with PT9. Can only assume the 56 would too. And they just released an rtas plugin that lets you control preamps and stuff on the newer Focusrite interfaces!!
Reply With Quote
  #5  
Old 11-18-2010, 03:12 PM
BigMetal BigMetal is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 20
Default Re: Focusrite Saffire 56 with PT9

I snagged a Saffire 56 a few days ago and am in the process of building a new computer to run PT9. I've been running PT7 via an 002r for a long time... I was about to get a 003r and upgrade to 8, but announced PT9 and i decided to take a leap of faith.

The potential to record 26 tracks at a time is awesome... now I won't have to worry about the logistics of recording a huge drum kit or bands that want to play live.

Hopefully I'll have it up and running this weekend.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-18-2010, 03:16 PM
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default

Quote:
Originally Posted by BigMetal View Post
I snagged a Saffire 56 a few days ago and am in the process of building a new computer to run PT9. I've been running PT7 via an 002r for a long time... I was about to get a 003r and upgrade to 8, but announced PT9 and i decided to take a leap of faith.

The potential to record 26 tracks at a time is awesome... now I won't have to worry about the logistics of recording a huge drum kit or bands that want to play live.

Hopefully I'll have it up and running this weekend.
It'd be great if you could give me a heads up when you hooked it up and spinned it a little.
I already ordered it, so it's too late to puss out anyways, but it will take until end of next week until I have time to setup everything.
Thanks and godspeed!


Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #7  
Old 11-18-2010, 03:44 PM
BigMetal BigMetal is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 20
Default Re: Focusrite Saffire 56 with PT9

hopefully my PC Build will go smooth and i won't have any compatibily issues... the one thing i'm concerned about is my choice of video card... i think everything else will be fine.


OS: Windows 7 Ultimate 64 bit
CPU: Intel Core i7-960 Bloomfield 3.2GHz
MOBO: Intel Extreme Series BOXDX58SO LGA 1366 Intel X58 ATX
RAM: 8 GB of Corsair XMS
VGA: MSI N460GTX CYCLONE 1GD5/OC GeForce GTX 460

Still need to pic up another firewire card as i'm trying to leave my other machine intact since i'm in the middle of two projects...

I'll definitely let you know how it goes. I'll be on here begging for help!
Reply With Quote
  #8  
Old 11-18-2010, 03:50 PM
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default Re: Focusrite Saffire 56 with PT9

Quote:
Originally Posted by BigMetal View Post
hopefully my PC Build will go smooth and i won't have any compatibily issues... the one thing i'm concerned about is my choice of video card... i think everything else will be fine.


OS: Windows 7 Ultimate 64 bit
CPU: Intel Core i7-960 Bloomfield 3.2GHz
MOBO: Intel Extreme Series BOXDX58SO LGA 1366 Intel X58 ATX
RAM: 8 GB of Corsair XMS
VGA: MSI N460GTX CYCLONE 1GD5/OC GeForce GTX 460

Still need to pic up another firewire card as i'm trying to leave my other machine intact since i'm in the middle of two projects...

I'll definitely let you know how it goes. I'll be on here begging for help!
If the 56 runs into problems with PT, you found yourself a companion in mourning.
But I don't expect any trouble, since Focusrite launched adds about how great the saffire series works with PT9.
Can't give you a clue about your system, though. But I'll cross fingers!
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #9  
Old 11-18-2010, 05:10 PM
Hotcrazyfruit Hotcrazyfruit is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Toronto
Posts: 1,261
Default Re: Focusrite Saffire 56 with PT9

I would almost go for the TC electronics Studio Konnekt 48. 4 pres on the front. Some nice metering.

4 front pres (and DI's)
8 line ines on the back
ADAT SMUX
XLR monitor outs
1 rack space

Same price

http://www.sweetwater.com/store/detail/KonnektStu48
__________________
Core i7 920 OC'ed @ 4.0 GHz (200 X 20)
12 GB Patriot Viper Extreme
Asus P6T
OCZ Agility 64 GB SSD
Hitachi 1TB 32 MB HDD
WD Caviar Black 500GB
Saphhire HD 5850
3 x 20" monitors

Eleven Rack w/ ERXP
Fender Super Champ XD
Marshall JCM2000 DSL100 Silver Edition W/ Silver Jubilee Cabinet
Reply With Quote
  #10  
Old 11-18-2010, 05:15 PM
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default Re: Focusrite Saffire 56 with PT9

Quote:
Originally Posted by Hotcrazyfruit View Post
Same price
Nope, I got a new Saffire 56 for 650 Euros, which is about 887USD.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Focusrite Saffire Pro 14 with 10.3. Soundburst Pro Tools 10 5 10-10-2012 11:31 AM
PT9 with Focusrite Saffire 56 - with a Mac YYR123 macOS 2 02-23-2012 02:14 PM
Anyone using a Focusrite Saffire Pro 26 I/O ? Ru_C macOS 1 03-17-2011 10:51 PM
FOCUSRITE SAFFIRE??? CHEEZGRITS 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-26-2005 05:12 PM
Focusrite Saffire Carl Fuehrer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-22-2005 09:23 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com