Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-02-2010, 02:37 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,486
Default Antares mic modeler is back

Hi,

Antares mic modeler is back...

http://www.antarestech.com/products/mic_mod_efx.shtml

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-02-2010, 03:24 PM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,282
Default Re: Antares mic modeler is back

Crap. Wouldn't have it as a gift.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-02-2010, 04:17 PM
formfunction formfunction is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,153
Default Re: Antares mic modeler is back

Quote:
Originally Posted by midnightrambler View Post
Crap. Wouldn't have it as a gift.
Have you tried it? ff
Reply With Quote
  #4  
Old 11-02-2010, 05:30 PM
Soundtrack2life Soundtrack2life is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 224
Default Re: Antares mic modeler is back

I wonder if it will make a Radio Shack Microphone sound like a Neumann U 87 LOL
Joe
Reply With Quote
  #5  
Old 11-02-2010, 06:37 PM
CME CME is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Ardmore OK
Posts: 3,205
Default Re: Antares mic modeler is back

I played with the older version a while ago. Pretty cool if I remember correctly. Def wouldn't mind giving it another try. I was happy to see that in an email earlier myself.
__________________
2009 Mac Pro - Dual X5650 Xeon 6-core 2.66Ghz procs, 48GB of Ram, SATA 3 and USB 3.0 PCIe cards. R9 280X video card. macOS Sierra. Harrison Mixbus 32C, Studio One 3, Reaper, and pro tools 12 when I have to.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-02-2010, 06:42 PM
25ghosts 25ghosts is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Hamburg, Germany
Posts: 3,333
Default Re: Antares mic modeler is back

Quote:
Originally Posted by Soundtrack2life View Post
I wonder if it will make a Radio Shack Microphone sound like a Neumann U 87 LOL
Joe
L O L

Of course it will

After Antares brought Autotune cant nobody hear the difference anyway.

Antares - HA !

If video killed the radiostar then antares killed real talent.
__________________
2016 MacBook Pro Retina | 16GB RAM | 1TB SSD | OS X Latest - PTHD 12 Latest | 4K LG Thunderbolt Display | Logic Pro 10
Reply With Quote
  #7  
Old 11-02-2010, 06:46 PM
cjguitar cjguitar is offline
Member
 
Join Date: Mar 1999
Location: Sunland, CA
Posts: 561
Default Re: Antares mic modeler is back

I like how, as an owner of the original TDM version (I think it was like $499 list new), they dropped support of it soon after I bought it. Now they want me to pay $79 to downgrade to RTAS, just so I can use it again in modern Intel computers. I really don't like this company, they are always charging for upgrades (there's a new version of AutoTune every year), or just discontinuing their plugins altogether (Tube, and Filter plugins for example).
__________________
Chris M. Jacobson, CAS
Re-recording Mixer, Sound Designer
IMDB
Reply With Quote
  #8  
Old 11-02-2010, 06:52 PM
Chief Pronto Chief Pronto is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 216
Default Re: Antares mic modeler is back

hahaha i like this:

"The "Don't Sue Us!" Disclaimer: All trademarks are the property of their respective owners. The manufacturer names and model designations are used solely to identify the microphones analyzed in the development of our digital models and do not in any way imply any association with or endorsement by any of the named manufacturers. This product is not guaranteed to produce, and will not necessarily produce, audio results that are consistent with or match audio results that could be achieved using any of the referenced microphone models."
__________________
Lenovo T61 T9300 Core 2 Duo 2.5ghz
4GB DDR2
2 1TB FreeAgent Xtreme External Drives
SIIG FireWire Express Card
Windows 7 Ultimate X64

Pro Tools 8.0.4 LE
Digi003 Rack || PreSonus D8 || ART MPA Gold || ART PRO VLA II || Ensoniq DP/2
M-Audio Axiom 49 || Behringer BCF2000
Yamaha HS50Ms

Bands: Captain Starr || stereoINs
Drums: 1 || 2 || 3
Guitars: 1 || 2 || 3
Reply With Quote
  #9  
Old 11-02-2010, 07:15 PM
uno1234 uno1234 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: New York City
Posts: 2,459
Default Re: Antares mic modeler is back

This is actually an exceptionally good and underrated plugin, specifically for correctly proximity effect. Providing that is still a feature on this version, the plugin allowed you to make an vocalist or VO artist sound closer or farther away from the mic. There has been nothing as effective since. I have not used it for changing mic types really, but for the proximity effect it is pretty indispensable for post and music. Great when you are punching in takes later on a slightly different setup or distance.

Glad it is back.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-02-2010, 08:20 PM
Oli P Oli P is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 562
Default Re: Antares mic modeler is back

Quote:
Originally Posted by uno1234 View Post
I have not used it for changing mic types really, but for the proximity effect it is pretty indispensable for post and music. Great when you are punching in takes later on a slightly different setup or distance.
Exactly...the proximity dial worked wonders for me many times. I even redid part of a vocal done on a Manley gold, with a M149...and the modeler really worked in matching those two rather different sounding microphones.

It was also fun to play with on drum microphones...especially bad recordings
__________________
www.olipoulsen.com

iMac27 i7 3.4 / 32 GB Ram / ML 10.8.5
Apollo 8 / PTHD 10.3.9 / PTHD 12.4
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Antares Mic Modeler PRS4LIFE 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 01-07-2006 06:14 PM
Antares Mic Modeler mantaray Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 04-26-2005 03:54 PM
Antares AMM-1 Mic Modeler Zetajazz44 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-20-2004 04:59 PM
Antares Mic Modeler brianpatrick General Discussion 7 05-31-2003 08:05 AM
antares mic modeler? Crazy Dad 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 03-17-2003 09:48 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:14 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com