Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 10-15-2010, 10:05 PM
the dude's Avatar
the dude the dude is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Burbank , Kalifornia, USA
Posts: 1,184
Default Re: Digi Expansion HD chassis no longer supported?

Quote:
It's hard to believe that this is news to anyone. Move along, there's nothing to see here folks
Thank You

its likened to just now finding out who won the previous presidential elections
__________________

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
http://www.studio-techservices.com

าำ
studio.tech@yahoo.comm
Mitch Berger Tech Services




We service ALL Avid products no Problem
HD192, 192, Omni, Control Surface, Pre, XMON, 192HD AD & DA / Accel Cards, Everything

ALL NEW HD192 AD -DA modification. the difference is incredible... no need to ship the entire unit , fast turn around

inquiry using link above
Repairs of SSL-Neve- Consoles and Repair ALL Modern & Vintage Gear
Reply With Quote
  #12  
Old 10-16-2010, 02:14 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,487
Default Re: Digi Expansion HD chassis no longer supported?

Quote:
Originally Posted by WernerF View Post
It's hard to believe that this is news to anyone. Move along, there's nothing to see here folks.
Hi,

This isn't news to us on the forum!! but to a great many users its news and is going to be news when they decide to upgrade their Macs!!

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #13  
Old 10-16-2010, 08:41 AM
WernerF WernerF is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York City
Posts: 3,051
Default Re: Digi Expansion HD chassis no longer supported?

I agree, but I was referring to most of us who have been here for over ten years, and that includes the OP.
Reply With Quote
  #14  
Old 10-16-2010, 10:36 AM
RKrizman RKrizman is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 478
Default Re: Digi Expansion HD chassis no longer supported?

Quote:
Originally Posted by crizdee View Post
Hi,

This isn't news to us on the forum!! but to a great many users its news and is going to be news when they decide to upgrade their Macs!!

Chris
Thanks Chris. It's a bum deal no matter how long anybody has known about it. No reason for it not to be put front and center by newly dissatisfied customers.

Salesperson: "No, don't get the Magma, get the Digi just to be safe".

-R
__________________
rickkrizman.com
Reply With Quote
  #15  
Old 10-16-2010, 10:43 AM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: Digi Expansion HD chassis no longer supported?

Quote:
Originally Posted by RKrizman View Post
Salesperson: "No, don't get the Magma, get the Digi just to be safe".

-R
Sure... but how many years ago was that? No offense, but any advice given 4 or more years ago should be considered obsolete when it comes to computers, regardless of whether or not anything is said to be "future proof."

Quote:
Originally Posted by uno1234 View Post
If this was Apple or Intel or a larger ("real") company, the lawyers would be lining up for crap like this. They misled their customers, offered them an unsatisfactory experience, then dropped the product. They should be ashamed. (Well actually, they are, I've received a few apologies from product reps).

Crap like this continues to make Avid/Digidesign a substandard company.
Tell that to all those who still use G5s...

Computer related hardware gets old, and is discontinued for new stuff. Doesn't matter if it's Apple, Intel, MS, or any other company. In fact, Apple is faster at doing it than any other company. My first generation iPod Touch was dropped from support, and I can't put iOS4 on it. It's a little over 2 years old now, and I paid $500 for it. Apple is probably the worst example of maintaining legacy support.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #16  
Old 10-16-2010, 11:23 AM
holden holden is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 236
Default Re: Digi Expansion HD chassis no longer supported?

Quote:
Originally Posted by Dism View Post
... My first generation iPod Touch was dropped from support, and I can't put iOS4 on it. It's a little over 2 years old now, and I paid $500 for it. Apple is probably the worst example of maintaining legacy support.
Your example indicates a misunderstand of the problem. Consider spending $2620 on an Expansion|HD and getting less than three years out of it. Some got much less time out of it. The Expansion|HD is a piece of business equipment, not a piece of consumer electronics gear.
__________________
PT9.0.0, 3.0GHz Mac Pro, OS 10.6.3, 13GB RAM, HD6/Accel, Magma PE6R4, PRE
Reply With Quote
  #17  
Old 10-16-2010, 11:51 AM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: Digi Expansion HD chassis no longer supported?

Quote:
Originally Posted by holden View Post
Your example indicates a misunderstand of the problem. Consider spending $2620 on an Expansion|HD and getting less than three years out of it. Some got much less time out of it. The Expansion|HD is a piece of business equipment, not a piece of consumer electronics gear.
Ok... a G5 is a better example. The last era of G5 was still sold new in 2006 right up until the Mac Pros came out. Since Snow Leopard came out over a year ago, Apple dropped official support. Avid followed suit with 8.0.3, and many other companies did very quickly.

My point is... regardless of what, specifically, whether it is used for business or pleasure (not even going to get into how often I use my iPod to control Pro Tools...), computer related technology gets old, fast. At least Avid gives us a warning when it happens. When 8.0.1 came out, they put up EOSS announcements all over the main site, and the duc. Apple didn't even give a hint when the G5 went out, they only said that 10.6 isn't PPC compatible when it was released. Same with iOS4.

There is always good and bad timing when it comes to technology. Hell, it was the same when VHS and BetaMAX were competing. DVD and LaserDisc, HDDVD and BlueRay. Did anyone have an Atari for audio back in the day?

Some times it's hard to judge when the best time to buy really is, and not everyone has the time to follow the trends. It's unfortunate, but it's something anyone who relies on technology for their business has to factor in.

That being said... it's not as if anything you already have suddenly won't continue to work. There are plenty of people using G4s... just not with Pro Tools 8.1. My iPod still continues to run 3.1. I have a G4 running 10.4.11.

The only thing you can do... is use what works.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #18  
Old 10-16-2010, 04:51 PM
uno1234 uno1234 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: New York City
Posts: 2,459
Default Re: Digi Expansion HD chassis no longer supported?

Quote:
Originally Posted by Dism View Post
Sure... but how many years ago was that? No offense, but any advice given 4 or more years ago should be considered obsolete when it comes to computers, regardless of whether or not anything is said to be "future proof."



Tell that to all those who still use G5s...

Computer related hardware gets old, and is discontinued for new stuff. Doesn't matter if it's Apple, Intel, MS, or any other company. In fact, Apple is faster at doing it than any other company. My first generation iPod Touch was dropped from support, and I can't put iOS4 on it. It's a little over 2 years old now, and I paid $500 for it. Apple is probably the worst example of maintaining legacy support.
Its support was discontinued 3 years from date of release. And less than 2 years since it was actually working reliably.

This is not like a G5 or an ipod Touch. We all get it. Technology goes out of date. But the Digi Chassis was particularly harsh for people.
Reply With Quote
  #19  
Old 10-16-2010, 10:10 PM
RKrizman RKrizman is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 478
Default Re: Digi Expansion HD chassis no longer supported?

Quote:
Originally Posted by uno1234 View Post
Its support was discontinued 3 years from date of release. And less than 2 years since it was actually working reliably.

This is not like a G5 or an ipod Touch. We all get it. Technology goes out of date. But the Digi Chassis was particularly harsh for people.
yeah, I think it's odd actually, because I've always given Digi kudos for the upgrade paths. I mean, how hard is it to continue to support this piece of hardware or offer a deal on something else.

Anyhow, not all of us PT users live here on the forum, so this mini rant is for those who are just finding out about this. The rest of you dinosaurs, try not to get a headache rolling your eyes.

-R
__________________
rickkrizman.com
Reply With Quote
  #20  
Old 10-17-2010, 11:07 AM
Will Russell's Avatar
Will Russell Will Russell is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Newfield, NY (Ithaca)
Posts: 958
Default Re: Digi Expansion HD chassis no longer supported?

I totally understand folks being upset by a expensive 3 yr old product being end of lifed. I also understand that we demand that these companies move forward and continue to improve and innovate. So at some time your expensive investment is going to lose support.

In the case if the Expansion|HD, I say good riddance! I needed slots for 4 of the older TDM cards (HD4) Yes I too paid top dollar for one when they first came out but what a piece of krap that unit was! Endless problems with plugin implementation, noisy, crashes all the time, constant calls to tech support. I took a loss and sold it on EBay for $800 after a year. I then bit the bullet and bought a MacPro and cross-graded my core and 2 process cards for a new HD3, and sold the last process card on Ebay. The system ROCKS now and I have paid off the investment.

FWIW- I find the need to buy a new computer every 2 years to the tune of 3K each time. This to me is simply the cost of doing business and staying current and competitive.

I hope this provides a helpful perspective.
__________________
Will Russell
Electric Wilburland Studio
www.wilburland.com
12 core 3.06Ghz MacPro, OS 10.14.5, PT2019.6, HDX, D-Command
Retina 5k iMac OS 10.14.5, PT2019.6, MBox3
Retina MacBook Pro OS 10.14.5, PT2019.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi HD|Expansion Chassis Depth ? Dutchmuzik Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 02-06-2006 08:04 AM
UPGRADE MY DIGI EXPANSION CHASSIS ??? LKing Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 06-18-2002 12:05 PM
longer cable for expansion chassis? venusmuzik Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 03-20-2002 10:05 AM
digi NuBus expansion chassis niewielki General Discussion 3 07-03-2000 04:42 AM
Longer cable for Nubus Expansion Chassis? cander Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 01-14-2000 12:30 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com