Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-20-2013, 12:43 PM
vudoo vudoo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Montreal, Quebec, Canada
Posts: 937
Default Possible to buy a second PT HD lisence ??

I'm using PT HDN 11 and HD IO 16x16 at my studio. I also have the PT HD 11 software installed on my 2012 MBP. I hate to bring my studio's iLok key on the road just in case i loose it, which has happened twice in the past.

Is it possible to buy a second PT HD 11 license ??? Even better, have it authorise for my MBP so i don't need to carry around my iLok ??

Why can't Avid let people install and authorise PT on two computers as long as we don't use both at the same time....just like, Adobe, Autodesk....
Reply With Quote
  #2  
Old 09-20-2013, 01:00 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,674
Default Re: Possible to buy a second PT HD lisence ??

Last I heard, you can't get an HD license without buying HD hardware (even if you don't NEED it, which is why I'm not HD myself right now.)
Reply With Quote
  #3  
Old 09-20-2013, 01:01 PM
vudoo vudoo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Montreal, Quebec, Canada
Posts: 937
Default Re: Possible to buy a second PT HD lisence ??

I'm aware of that....but how about PT HD 11 owners who need a second license or lost their iLok ??
Reply With Quote
  #4  
Old 09-21-2013, 05:11 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,583
Default Re: Possible to buy a second PT HD lisence ??

Quote:
Originally Posted by vudoo View Post
I'm aware of that....but how about PT HD 11 owners who need a second license or lost their iLok ??
Lost iLok? I think you have to deal with iLok themselves on that.
Like sw rec said you can't just buy a license separately even if all you need is the license; you need to buy the hardware to go along with it. Of course you could always sell the hardware on eBay or keep it as a backup/spare.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #5  
Old 09-21-2013, 06:24 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,290
Default Re: Possible to buy a second PT HD lisence ??

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Lost iLok? I think you have to deal with iLok themselves on that.
Like sw rec said you can't just buy a license separately even if all you need is the license; you need to buy the hardware to go along with it. Of course you could always sell the hardware on eBay or keep it as a backup/spare.
Remember, iLok offers their Zero Downtime package, so if an iLok is lost or damaged, you can be back up and running in no time.
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2019.10
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #6  
Old 09-21-2013, 07:17 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,583
Default Re: Possible to buy a second PT HD lisence ??

Quote:
Originally Posted by DonaldM View Post
Remember, iLok offers their Zero Downtime package, so if an iLok is lost or damaged, you can be back up and running in no time.
Except on the page you link to for a lost or stolen ilok you have to enable the TLC option for your ilok to have things handled like a broken ilok RMA. It's free (I think) but has to be refreshed every 90 days. I wonder if they send you an email when it's time to refresh?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #7  
Old 09-21-2013, 07:29 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Possible to buy a second PT HD lisence ??

About the only option I can see here would be buying a used HD asset and accepting that its not going to be able to be transferred or linked to your iLok account. The only legal way of doing this would be to purchase a used CPTK and PT11and do the upgrade to HD. Or bit the bullet and simply use a garden variety copy of PT11 on the laptop.

As far as buying a "courtesy" license from Avid your out of luck.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #8  
Old 09-21-2013, 07:44 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,737
Default

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Except on the page you link to for a lost or stolen ilok you have to enable the TLC option for your ilok to have things handled like a broken ilok RMA. It's free (I think) but has to be refreshed every 90 days. I wonder if they send you an email when it's time to refresh?
Ugh every 90 days - doesn't sound nice I'm so glad ilok got their mess right it was only about a month b/F they did - I couldn't imagine relying on them every 90 days
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:08 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com