Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-21-2011, 10:48 AM
pie55 pie55 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 308
Default 96 io burst of noise

Hello,
I just upgraded my system with a 96 I/O and am having problems.
about every 30 seconds I get a burst of white noise.
Im using a Lynx Aurora 16 as master so the 96 should be synced as a slave(or ext).
I can't figure out how to configure 96 as slave. The light sais internal sync.
DO I need a word clock cable connecting the 2?
Thanks in advance for any help
Reply With Quote
  #2  
Old 08-21-2011, 11:01 AM
pie55 pie55 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 308
Default Re: 96 io burst of noise

I just found my manual and I think I need wordclock cables.
Could some one verify this so I don't wast money?
Thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 08-21-2011, 11:58 AM
Third Eye Studios Third Eye Studios is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Albuquerque, NM USA
Posts: 1,883
Default Re: 96 io burst of noise

Yes, you need a wordclock cable. Wordclock out from the aurora to the wordclock in on the 96 i/o.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-21-2011, 12:04 PM
pie55 pie55 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 308
Default Re: 96 io burst of noise

great thanks. does the word clock out of the 96 need to be terminated?
Reply With Quote
  #5  
Old 08-21-2011, 01:46 PM
Third Eye Studios Third Eye Studios is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Albuquerque, NM USA
Posts: 1,883
Default Re: 96 io burst of noise

I'm not sure. I will say, I had the same configuration un-terminated for years and it was fine. Maybe it was wrong, like I said, I'm not sure. These days, we have a Big Ben and use terminators where needed.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Burst of noise (not necessarily white noise) at the end of clips Swarf macOS 9 09-20-2012 08:55 AM
Random noise burst PhilLewis01 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 12-16-2008 08:46 AM
Noise burst on bounces Dynamixaled Tips & Tricks 2 08-30-2006 05:23 AM
Burst of noise with PSP MixSaturator seth666 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-17-2006 10:01 AM
Noise Burst in PT 6.1.2 with 002R jnaz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-07-2004 09:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:27 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com