Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-20-2012, 05:53 AM
SilviaS15Freak SilviaS15Freak is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Fort Lauderdale
Posts: 10
Default Panning Issue Pro Tools LE 8.0.5

Hi I Am Running Pro Tools LE 8.0.5 With An MBox 2 Mini. I Do Not Have Speakers So I Plug My Headphones Into The Headphone Jack On The Front Of The MBox. Whenever I Pan Audio Hard Left On A Mono Track Nothing Happens. However When I Pan Audio Hard Right, It Goes Mute. The Strange Part Is That When I Bounce The Song, The Audio Is Indeed Panned The Way That It Is Supposed To Be. Please Help.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-19-2020, 05:48 PM
uduwudu uduwudu is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Wellington, New Zealand
Posts: 10
Default Re: Panning Issue Pro Tools LE 8.0.5

Not a solution. But a similar problem.

Mono tracks whose volumes increase when panned but won't pan, stereo tracks that don't pan but become mono.

Drums sound ok when in mono panned slightly and disappear when centred. Stereo tracks sound twice as loud as mono tracks.

This has affected past and new sessions.

PT 8.0.5. Win 7 or 10. M Box 2 / headphones.

This is only a recent occurrence and won't change from computer to computer.

I had problems a few months ago with an M audio MIDI controller - it wouldn't install. But I have an illogical feeling the thing has corrupted the settings but if this is so I don't know. Nor can I seem to fix these issues. And yes, PT has been reinstalled and updated even if it is the v.v. old LE 8 version.

Perhaps I should have asked ages ago but I can't quite fix this problem; perhaps there is something I've not thought of despite racking my brain cell.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-19-2020, 06:44 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,301
Default Re: Panning Issue Pro Tools LE 8.0.5

8 year old thread but here goes. SilviaS15Freak’s problem was the headphone jack/plug. He was only getting left in both ears.

Uduwudu’s problem sound like something similar but also with a phase inversion on one side.
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Mojave 10.14.4.

Pro Tools HD Native 2020.3, Focusrite Red 8Pre, Mbox 3 (Mac)
Pro Tools 11.3.2, Mbox2 (Win 7)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #4  
Old 09-25-2020, 01:25 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,838
Default Re: Panning Issue Pro Tools LE 8.0.5

Quote:
Originally Posted by Top Jimmy View Post
Uduwudu’s problem sound like something similar but also with a phase inversion on one side.
This can happen if you use TRS connections, but have 1 connection that is not fully seated. That puts the tip of the plug connecting to the rig of the jack(which = polarity reverse and/or a drop in volume)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools Panning issue Hal75 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 08-04-2012 07:33 AM
Stereo panning issue seaants Pro Tools M-Powered (Win) 0 08-19-2011 08:48 PM
Panning Issue erik1x Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 05-10-2009 10:28 AM
Weird Panning Issue 3ngin33r 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-13-2008 03:58 PM
Panning/volume issue Audio Princess Post - Surround - Video 0 05-22-2006 07:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com