Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-03-2014, 01:03 PM
Jeffrey Talbot Jeffrey Talbot is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: New Orleans, LA USA
Posts: 634
Default Waiting On Video Operation To Complete

Waiting On Video Operation To Complete

Getting this error a LOT lately... On the new Mac Pro, with MacOS 10.9.3, and PT 11.1.3 HDX system. I also have a BM Intensity card in a Sonnet TB Chassis with the HDX Card.

If I don't work with vid files, everything seems to be ok... but once I open a session with video, or import video into a session, I 'tend to get this error message when closing sessions....and the processes PT goes thru when closing a session takes for ever. Seems to defiantly be a PT Video Engine problem.

PT seems to go into some "degenerative" state. Sessions that opened just fine moments ago, now take forever to open, throw a missing codec error, and the vid track is yellowish and of course doesn't play back, and the session takes a very long time to close.

Quitting PT and re-opening the app seems to solve the problem, but only temporarily... something else sets it off, and I'm back with the error message.

Here's hoping Avid can find this bug, and FAST!!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-04-2014, 02:16 PM
laki laki is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 504
Default Re: Waiting On Video Operation To Complete

What type of video are you using? I've been getting the same thing. At the moment we are using .dv files. This is on a Mac Mini running an HD license, no video output device on Mac OS 10.8.x. Our systems couldn't be any more different, yet we are getting the same thing. Software related?
Reply With Quote
  #3  
Old 06-05-2014, 09:33 AM
Andi R Andi R is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Berlin, Germany
Posts: 595
Default Re: Waiting On Video Operation To Complete

I get the same error on a silver Mac Pro 5.1 with Black Magic PCIe Decklink Mini Monitor. Avid DNxHD Codec MXF.
__________________
ReRecording Mixer & Venue D-Show Live Sound & Recording Engineer


www.audio-machinery.com
Reply With Quote
  #4  
Old 06-05-2014, 09:01 PM
huyquyenph huyquyenph is offline
Member
 
Join Date: May 2014
Location: Ho CHi Minh
Posts: 5
Default Re: Waiting On Video Operation To Complete

Same thing here with HDX and Black Magic intensity with Imac protools 11. Any solution for this?
__________________
--------------------------
Quin,

Stupid question bring up new invention
Reply With Quote
  #5  
Old 06-11-2014, 08:31 AM
Jeffrey Talbot Jeffrey Talbot is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: New Orleans, LA USA
Posts: 634
Default Re: Waiting On Video Operation To Complete

Quote:
Originally Posted by laki View Post
What type of video are you using?
Frankly, I don't think it shouldn't matter...but the answer is usually h.264 vids. PT should be able to playback any video format that QT can playback. These aren't esoteric vids with arcane codecs...just run of the mill system vids that seem to choke PT.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-11-2014, 04:01 PM
laki laki is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 504
Default Re: Waiting On Video Operation To Complete

Quote:
Originally Posted by Jeffrey Talbot View Post
Frankly, I don't think it shouldn't matter...but the answer is usually h.264 vids. PT should be able to playback any video format that QT can playback. These aren't esoteric vids with arcane codecs...just run of the mill system vids that seem to choke PT.

Just trying to find a common thread. Wasn't insinuating that you were doing something odd.

Take this FWIW:

Spoke with my local Avid rep this week. He said that they were painfully aware of the issue and that a fix was in the works. However, I'll believe it when it actually stops happening.

Fortunately, on the New Mac Pro, restart and reopen only takes about a minute all up.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-11-2014, 05:59 PM
minister's Avatar
minister minister is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 4,807
Default Re: Waiting On Video Operation To Complete

I am seeing it on 10.8.5 HDX 1 with ProRes files. in fact, as I type......

Then it gives me the "The Video Engine had an unrecoverable error. Would you like to reinitialize the Engine?"

This was in a new session with a new import of the video.

Had to quit and restart.

What would be great is an un[bleep]upable Video Engine.

I am NOT using a Black Magic card.
__________________
Tom Hambleton CAS
Ministry of Fancy Noises
IMDb
Undertone on Facebook
Undertone Custom Sound Libraries

"Groupable markers would be epochal!"
-Starcrash

Last edited by minister; 06-11-2014 at 08:15 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-11-2014, 07:49 PM
garnoil garnoil is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,213
Default Re: Waiting On Video Operation To Complete

Is this a new error that you are seeing after installing your latest new BM drivers and using PT 11.1.3? I hope is not yet another new bug.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-12-2014, 08:31 AM
Norad155 Norad155 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: New York
Posts: 296
Default Re: Waiting On Video Operation To Complete

I get it too with MJPG and ProRes and NO Blackmagic card. Only happens with some video files... and seems to happen on at the same place on the timeline?
(For example, every time I got to a certain scene it would happen... then I switched video files and it fixed it)
iMac, PT11.1.3 native, os10.8.5
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #10  
Old 06-12-2014, 11:25 AM
Jeffrey Talbot Jeffrey Talbot is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: New Orleans, LA USA
Posts: 634
Default Re: Waiting On Video Operation To Complete

Not sure as this last upgrade changed soooo much in my system it's hard to say what the culprit is... but... clearly this isn't what Avid has in mind.

I'm assuming it should work with any codec supported by QT on my system...

The BM card has the latest drivers... and while the card isn't new, I've just started using it with PT, so can't comment on "before"....

All I know is I hope they get this fixed.. :)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Waiting for the Video Engine to launch nicolasvandooren Post - Surround - Video 8 02-09-2014 02:32 PM
PT 9 w/ complete and Video Satellite Le twisterpants Post - Surround - Video 7 06-03-2011 06:38 AM
Protools 9 w/complete and Video Satellite Le twisterpants macOS 1 01-05-2011 12:02 PM
Pro Tools LE 7.4 complete shutdown during operation without error-messages Soundviking 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-28-2009 08:02 AM
Dual G4.. waiting and waiting for PTLE to load DChung 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-16-2000 08:39 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com