Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-24-2016, 03:58 AM
YumYumAudio YumYumAudio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Perth, Australia
Posts: 7
Default DAE Error 7054 & Error 0 with Avid plugins

HELP! After re-installing Protools, I am now getting a few errors with the Avid plug-ins that come with.

Error 7054 pop's up when I try to use timeshift, either through Audiosuite or TCE.
"Required software extensions are missing."
"The AudioSuite Plug-in could not be instantiated because a DAE error was encountered. DAE error -7054 was encountered.."

I also get a similar error when going Pro Tools > Preferences...
"Required Software extensions are missing."
"Could not create the TCE plug-in's factory default file because a DAE error was encountered. DAE error 0 was encountered.."
**Preferences does open up after these messages, however.

I have looked in the application itself, and it seems that the Timeshift plugin is there.
Applications > Avid > Pro Tools > DPM Plug-ins

This error also happens to these Avid Plugins:
BF-76
LoFi
Recti-Fi
Sci-Fi
Vari-Fi


System details:
Pro Tolls HD Native 10.3.10
I/O Omni

OSX 10.8.5
Mac Pro 5,1
2x 2.93 Ghz 6-Core Intel Xeon Processor
24GB 1333 Mhz DDR3 Ram

Does anyone have any ideas what could be causing this?

Thanks in advance everyone! :)
Reply With Quote
  #2  
Old 05-25-2016, 12:30 PM
Stickr Stickr is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Antwerp, Belgium
Posts: 4
Default Re: DAE Error 7054 & Error 0 with Avid plugins

I don't have a solution yet, but I'm having the same problem and I am looking on other forums, like gearslutz, where people tend to reply a lot more to these kind of questions.

I'll let you know, if something (like a solution) comes through!!

and, in the mean time, should you be able to get it fixed, I would love to read all about it, of course!!
__________________
Kosmik Drifter
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AAE-7054 PT 11.3.2 Avid plugins [RESOLVED] maxdamien Pro Tools 11 1 01-06-2016 03:59 PM
Windows 10 Upgrade = Error 7054 on Izotope plugins Frank_0 Windows 8 11-04-2015 07:28 PM
aae error 7054 gub macOS 1 07-29-2015 08:48 PM
DAE error #7054 while loading pre-installed plugins (air) Renich Pro Tools M-Powered (Win) 0 07-08-2009 03:15 PM
Air plugins DAE ERROR 7054 MEAT Pro Tools TDM Systems (Win) 7 12-27-2008 08:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com