Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-10-2012, 05:30 PM
Patlamm Patlamm is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 7
Default Pro tools 10 missing Virtual instruments and audio content

I bought Pro Tools 10 from someone, I have my license in my iLok, but I'm missing the Virtual instruments and audio content. How can I get it ? Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-13-2012, 05:04 PM
freeBase freeBase is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Hollywood, CA
Posts: 46
Default Re: Pro tools 10 missing Virtual instruments and audio content

I'm having the same problem as well. I have installed and authorized my ProTools 10 HD, but nowhere in the installer file does it include a separate download for the "Creative Collection". I'm missing Boom, Xpand2, DB33, Mini-Grand, Vacuum, etc. and can't find the downloaders anywhere. Can anyone provide a link to where I can download these?

...or...

Avid, explain why it wasn't included on my installer (which was downloaded from a link provided by Avid).

Please help!
Reply With Quote
  #3  
Old 04-13-2012, 06:20 PM
necjamc necjamc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: RI
Posts: 2,667
Default

There are 2 installers for pro tools 10. The core program and one for "avid virtual instruments". You'll need to install both files.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-14-2012, 08:53 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,676
Default

If u don't have the install disks - u will need to get them from the avid store - 15 bucks I think - replacement disks
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-14-2012, 10:22 AM
freeBase freeBase is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Hollywood, CA
Posts: 46
Default Re: Pro tools 10 missing Virtual instruments and audio content

Thanks for the info. For some reason, Avid only sent me a link to the ProTools installer and not the one for the instruments. You'd think by now Avid would just include every Avid distributed plugin in the ProTools installer and then let the software remove unlicensed plugins upon first startup. This has always been such a pain in the ass having to download and install 25+ additional plugins that very easily could have been included in the PT install disc (bomb factory, sound replacer, smack, etc. etc,).

Or at least a mass "ALL PLUGINS" installer to make things even easier!

If anyone has a link to the "Virtual Instruments" installer file, I'd much appreciate it!
Reply With Quote
  #6  
Old 04-04-2013, 02:58 PM
sunking3 sunking3 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Orlando, FL USA
Posts: 16
Default Re: Pro tools 10 missing Virtual instruments and audio content

I installed Pro Tools 10HD 10.3.2 and then installed Avid Virtual Instruments 10.3 "Installer." I see Vacuum and DB33 plugins in my plugins selection drop down and I am able to select and open them however, I do not see anything that leads me to their presets. If I click on "Import Settings" under 'Presets" I only find myself at an empty Vacuum folder. I have looked in the Applications-AVID-Avid Virtual Instruments and there I find, Boom, Xpand2, Mini Grand, Structure Free and Structure Quick Start but find nothing for Vacuum.I have tried to spotlight search for Vacuum or Vacuum presets and I can find nothing. Ultimately I cannot load presets in any of the Avid Virtual Instruments. I have used a preset in Vacuum that I cannot find and I need it desperately.
Any suggestions?
Reply With Quote
  #7  
Old 04-19-2013, 02:21 PM
eplust eplust is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8
Default Re: Pro tools 10 missing Virtual instruments and audio content

Also, if you keep having problems, do make sure the proper plugin files are in the proper plugin folder in your library. Not sure where it is on PC but on Mac it's under Library>Application Support>Digidesign>Plug-ins.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-23-2013, 09:50 PM
roboman01 roboman01 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Wauchula
Posts: 151
Default Re: Pro tools 10 missing Virtual instruments and audio content

Just go to the Pro Tools update page and the instruments are there.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-12-2013, 05:04 PM
drumphat drumphat is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 1
Default Re: Pro tools 10 missing Virtual instruments and audio content

I found the answer to this. The virtual instruments for PT10 comes in a different download. Its the link titiled "view available downloads" at the bottom of this page...

http://avid.force.com/pkb/articles/e...ate&popup=true

That link takes you to this page to download...

http://secure.digidesign.com/service...rticleId=43692
Reply With Quote
  #10  
Old 12-11-2015, 03:55 PM
jmilkey jmilkey is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Mesa AZ
Posts: 3
Default Re: Pro tools 10 missing Virtual instruments and audio content

Quote:
Originally Posted by drumphat View Post
I found the answer to this. The virtual instruments for PT10 comes in a different download. Its the link titiled "view available downloads" at the bottom of this page...

http://avid.force.com/pkb/articles/e...ate&popup=true

That link takes you to this page to download...

http://secure.digidesign.com/service...rticleId=43692
Thanks for this....really appreciate it.
Some people just know how to help you get things done....
Very cool.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Instruments Missing Rustyrat Virtual Instruments 7 07-02-2013 07:56 AM
Move Virtual Instruments content to another hard drive pzykt Virtual Instruments 1 06-05-2013 06:44 AM
Virtual Instruments Missing PKzPhatFusion Virtual Instruments 7 04-27-2013 03:51 AM
Missing all virtual instruments adrianbnd Pro Tools Express on Mac OS X 5 10-25-2012 03:00 AM
Virtual Instruments Missing Ettienne Pro Tools 10 4 10-31-2011 10:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com