Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-28-2009, 06:52 PM
motifman22 motifman22 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3
Default No audio playback on MBox 2 PRO (Windows XP Pro SP2)

I have run many installs/re-installations of Pro Tools LE 8 and CAN NOT for the life of me get any audio playback out of my MBox 2 Pro. Here is my Sandra Report:

SiSoftware Sandra

Computer
Model : Asus System Product Name
Workgroup : STUDIO
Host Name : jmartin
User : James

Processor
Model : Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz
Speed : 3GHz
Cores per Processor : 4 Unit(s)
Threads per Core : 2 Unit(s)
Type : Quad-Core
Integrated Data Cache : 4x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size, 2 threads sharing
L2 On-board Cache : 4x 256kB, ECC, Synchronous, ATC, 8-way, 64 byte line size, 2 threads sharing
L3 On-board Cache : 8MB, ECC, Synchronous, ATC, 16-way, Exclusive, 64 byte line size, 8 threads sharing

Computer
Mainboard : Asus CG5290
BIOS : American Megatrends Inc. 0502 05/11/2009
Bus(es) : ISA X-Bus PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
Total Memory : 3GB DDR3

Chipset
Model : ASUS X58 I/O Hub
Front Side Bus Speed : 2x 2.63GHz (5.26GHz)

Chipset
Model : Intel Core CPU Generic Non-Core Registers
Front Side Bus Speed : 2x 2.63GHz (5.26GHz)
Total Memory : 9GB DDR3
Memory Bus Speed : 2x 584MHz (1.17GHz)

Memory Module(s)
Memory Module : Nanya NT2GC64B8HA0NF-CG 2GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-24 4-33-10-5)
Memory Module : Nanya NT1GC64B88A0NF-CG 1GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-24 4-33-10-5)
Memory Module : Nanya NT2GC64B8HA0NF-CG 2GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-24 4-33-10-5)
Memory Module : Nanya NT1GC64B88A0NF-CG 1GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-24 4-33-10-5)
Memory Module : Nanya NT2GC64B8HA0NF-CG 2GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-24 4-33-10-5)
Memory Module : Nanya NT1GC64B88A0NF-CG 1GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-24 4-33-10-5)

Video System
Video Adapter : NVIDIA GeForce GTX 260 (216 SP 1.15GHz, 896MB DDR3 2x1GHz, PCIe 2.00 x16)
Video Adapter : NVIDIA GeForce GTX 260 (216 SP 1.15GHz, 896MB DDR3 2x1GHz, PCIe 2.00 x16)

Graphics Processor
Adapter : NVIDIA GeForce GTX 260 (216SP 1.24GHz, 895.7MB 2x1GHz, Integrated Graphics)

Storage Devices
Hitachi HDT721010SLA360 (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ, 15MB Cache) : 932GB (C:) (E:)
ST3500320AS (500.1GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ) : 466GB (D:)
HL-DT-ST DVDRAM GH40N (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : 8GB (F:)

Logical Storage Devices
Pro Tools (D:) : 466GB (NTFS) @ ST3500320AS (500.1GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ)
Windows 7 (C:) : 373GB (NTFS) @ Hitachi HDT721010SLA360 (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ, 15MB Cache)
DATA (E:) : 549GB (NTFS) @ Hitachi HDT721010SLA360 (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ, 15MB Cache)
Pro Tools Loops (F:) : 8GB (CDFS) @ HL-DT-ST DVDRAM GH40N (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : ASUS LPC Interface Controller
LPC Legacy Controller 1 : T0 A5-13h
Audio Device : ASUS HD Audio Controller
Audio Codec : Analog Devices 989Bh
Disk Controller : ASUS 4 port SATA IDE Controller
Disk Controller : ASUS 2 port SATA IDE Controller
Disk Controller : ASUS JMB36X PCIE-to-SATAII/IDE RAID Controller
USB Controller 1 : ASUS USB UHCI Controller #4
USB Controller 2 : ASUS USB UHCI Controller #5
USB Controller 3 : ASUS USB UHCI Controller #6
USB Controller 4 : ASUS USB EHCI Controller #2
USB Controller 5 : ASUS USB UHCI Controller #1
USB Controller 6 : ASUS USB UHCI Controller #2
USB Controller 7 : ASUS USB UHCI Controller #3
USB Controller 8 : ASUS USB EHCI Controller #1
FireWire/1394 Controller 1 : ASUS 3403h
SMBus/i2c Controller 1 : Intel 801xx/63xx SMBus

Network Services
Network Adapter : Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) PCI-E Gigabit Ethernet NIC - Packet Scheduler Miniport (Ethernet, 100Mbps)

Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line

Operating System
Windows System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 (Service Pack 2)
Platform Compliance : x86


Anyone know why this is happening?? Any help at all would be great

BTW, Pro Tools installed fine, runs fast, loads fast, and levels show on playback but NO AUDIO. I have tried every output on the Mbox...
__________________
ASUS CG5290 - Intel Core i7-920 / 2.66 GHz - 9GB DDR3 SDRAM - NVIDIA GeForce GTX 260 - 1TB SATA & 500GB SATA - Windows XP Pro SP2

MBox 2 Pro - Pro Tools LE 8
Reply With Quote
  #2  
Old 10-28-2009, 06:55 PM
LincolnT LincolnT is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 345
Default Re: No audio playback on MBox 2 PRO (Windows XP Pro SP2)

If you make a stereo master fader on Analog 1/2, does the level meter show a signal?

Are you trying to listen with earphones or monitors?
__________________
MBox 2 Pro connected to motherboard 4 pin firewire port
Dell Inspiron 9300 laptop
2.0 gHz Pentium M
2 gB ram
Lacie Rugged 5400 rpm firewire 800 on Siig Cardbus adapter
Roland 700SX stage piano
Studio Projects C3 mics
Melodyne Plugin
Dual Boot:
PTLE 8.0.1 on Windows 7 Enterprise 32 bit
PTLE 8.0.1 on XP Media Center SP3
Reply With Quote
  #3  
Old 10-28-2009, 07:06 PM
motifman22 motifman22 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3
Default Re: No audio playback on MBox 2 PRO (Windows XP Pro SP2)

Yes, playback levels show on all tracks, including the Master. I have tried headphones in every possible jack, pressed all possible buttons, and also tried monitors run from the rear outputs - no sound at all on playback.

The above is all from the Jazz Demo Session that came on one of the DVD's.

On my own session, I can not get it to show input levels when armed for recording, so I can not record any of my own audio. I am running stereo 1/4" stright from my Yamaha Motif and can't get any input signal...
__________________
ASUS CG5290 - Intel Core i7-920 / 2.66 GHz - 9GB DDR3 SDRAM - NVIDIA GeForce GTX 260 - 1TB SATA & 500GB SATA - Windows XP Pro SP2

MBox 2 Pro - Pro Tools LE 8
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 7 & Mbox 2 - Silent Playback? Marello 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 09-02-2012 04:34 AM
To use Mbox 2 as playback device in Windows Vista RogTaylor 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 07-10-2010 06:22 AM
Playback Windows Vista Sounds thru Mbox?? creativesounds 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-18-2008 04:30 PM
Digi002 as audio playback for windows PatrickJ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-20-2005 03:48 PM
Mbox Playback with Windows XP Ryan_412 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 10-27-2004 11:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:37 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com