Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #101  
Old 11-08-2019, 05:03 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,159
Default Re: Falcon 2

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
My guess is perhaps we don’t need the missing FalconResources.ufs, because:

Falcon 1.6.4 included Falcon Factory.ufs

Falcon 1.6.6 replaced Falcon Factory.ufs with FalconResources.ufs

Falcon 2.0.0 in my Avid account has both Plugsound Avid Edition and Falcon Factory – so
I removed FalconResources.ufs from my UVISoundBanks

(Happy to proven wrong – ‘cos it’ll mean even more to play with!)
Ah, we might be honing in on it. I downloaded Falcon Factory again from Avid, but it was an identical file size and Date Modified to my existing one so left it be. I suspect some things were added in Resources which it is now missing for those of us who have gone from 1.6.4 to 2.0.0. Most presets come up with errors for me of missing waveforms etc. I'm not really interested in the Plugsound Avid Edition, but I just tried that in case it has the missing files in it that Falcon can resolve. Short answer - no it doesn't.

So if anyone can point to a link for this missung 1.6.6. FalconResources.ufs file, that perhaps could work for those of us with problems.

BTW, the Plugsound bank is as I suspected it would be - Workstation-like presets.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk

PT 2019 Ultimate; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #102  
Old 11-08-2019, 05:27 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,760
Default Re: Falcon 2

Here's some links to pages at UVI.com that may help with the issues here. This first link is for the general soundbanks support page: https://support.uvi.net/hc/en-us/sec...871-Soundbanks
This one is for checking the integrity of a soundbank: https://support.uvi.net/hc/en-us/art...f-my-Soundbank
This one is for this error message 'Error Message: "Unable to mount the Volume from '/[yourUFSfolder]/Library.ufs' (Invalid file)"' and the link is: https://support.uvi.net/hc/en-us/art...-Invalid-file-
And this last one is for this error message '
Error Message: "Couldn't load the file '$Sample.wav"' and the link is: https://support.uvi.net/hc/en-us/art...le-Sample-wav-

I checked and there's no public link to download Falcon 2 from UVI. And once again keep in mind that the program is now at Falcon 2.02
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #103  
Old 11-08-2019, 05:40 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,159
Default Re: Falcon 2

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Here's some links to pages at UVI.com that may help with the issues here. This first link is for the general soundbanks support page: https://support.uvi.net/hc/en-us/sec...871-Soundbanks
This one is for checking the integrity of a soundbank: https://support.uvi.net/hc/en-us/art...f-my-Soundbank
This one is for this error message 'Error Message: "Unable to mount the Volume from '/[yourUFSfolder]/Library.ufs' (Invalid file)"' and the link is: https://support.uvi.net/hc/en-us/art...-Invalid-file-
And this last one is for this error message '
Error Message: "Couldn't load the file '$Sample.wav"' and the link is: https://support.uvi.net/hc/en-us/art...le-Sample-wav-

I checked and there's no public link to download Falcon 2 from UVI. And once again keep in mind that the program is now at Falcon 2.02
Thanks, sadly none of those solve it for us, as there is a ufs file that is MIA. Avid / UVI need to add it somehow.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk

PT 2019 Ultimate; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #104  
Old 11-08-2019, 06:48 AM
ubxf ubxf is offline
Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: LA
Posts: 51
Default Re: Falcon 2

If anyone who got Falcon 2.0 from UVI was kind enough to let us download the Falcon factory.ufs that came with the 2.0 install we should be able to see if that resolves the problem.
Reply With Quote
  #105  
Old 11-08-2019, 06:53 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,159
Default Re: Falcon 2

Quote:
Originally Posted by ubxf View Post
If anyone who got Falcon 2.0 from UVI was kind enough to let us download the Falcon factory.ufs that came with the 2.0 install we should be able to see if that resolves the problem.
Actually I can confirm that DOESN'T solve the problem It's the exact same file, date, size as I downloaded in 2018. It's this falcon.resources.ufs file we seem to need.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk

PT 2019 Ultimate; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #106  
Old 11-08-2019, 07:26 AM
ubxf ubxf is offline
Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: LA
Posts: 51
Default Re: Falcon 2

Thank you for your response i saw this at UVI and dowloaded the 2.0 manual definitely different than the 1.6 at Avid and i thought it could have been the same for the factory.ufs alas no such luck
Attached Images
File Type: jpg Falcon 2 install info.jpg (37.5 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #107  
Old 11-08-2019, 10:34 AM
docric docric is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 415
Default Re: Falcon 2

Quote:
If anyone who got Falcon 2.0 from UVI was kind enough to let us download the Falcon factory.ufs that came with the 2.0 install we should be able to see if that resolves the problem.
Quote:
Actually I can confirm that DOESN'T solve the problem It's the exact same file, date, size as I downloaded in 2018. It's this falcon.resources.ufs file we seem to need.
Just downloaded F2.0 & got all same errors folks have been reporting here (including the ILM "no license available" one). When I checked the files, after the update, the falcon.resources.ufs file I had previously with V1.6 was still present in Lib/AppSupp/UVI/Falcon, and as someone already posted, appears to be the exact same file as previously.
However, just on a lark, I replaced it with the older V1.6 falcon.resources.ufs file (I saved a copy before I updated) and this appears to have resolved the Falcon issues.

I'd appreciate it if someone can confirm that this solves the issue for them as well.

If so, seems to point to the Falc 2.0 installer either corrupting the falcon.resources.ufs
file for the V1.6 users or , in the case of V1.4, maybe never creating the file in the 1st place??
__________________
-C' ya'
Rick

MacPro 6,1; 12 core; 64 Gb RAM; 1 TB Samsung 970 Pro w/ adapter & heatsink; OSX 10.14.5
PT 2019.6.0 Ult.
Burl MS / PT Dock/ Eucon 19.7.0/iPad Air2/ iOS 12.3.1/ProTools|Control

Last edited by docric; 11-08-2019 at 10:44 AM. Reason: additional clarification
Reply With Quote
  #108  
Old 11-08-2019, 11:00 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,159
Default Re: Falcon 2

Quote:
Originally Posted by docric View Post
Just downloaded F2.0 & got all same errors folks have been reporting here (including the ILM "no license available" one). When I checked the files, after the update, the falcon.resources.ufs file I had previously with V1.6 was still present in Lib/AppSupp/UVI/Falcon, and as someone already posted, appears to be the exact same file as previously.
However, just on a lark, I replaced it with the older V1.6 falcon.resources.ufs file (I saved a copy before I updated) and this appears to have resolved the Falcon issues.

I'd appreciate it if someone can confirm that this solves the issue for them as well.

If so, seems to point to the Falc 2.0 installer either corrupting the falcon.resources.ufs
file for the V1.6 users or , in the case of V1.4, maybe never creating the file in the 1st place??
Thanks Rick, good to know it works when you have it. I've scoured my C drive and its not anywhere I can find - I never did the 1.6 update. If any kind soul were able to share a link for that resources ufs file - it is quite useless without the license after all - it would be a wonderful thing.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk

PT 2019 Ultimate; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #109  
Old 11-08-2019, 11:22 AM
docric docric is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 415
Default Re: Falcon 2

https://www.dropbox.com/s/nx43xm8s5a...urces.ufs?dl=0

Does this get ya' there?

... was hoping to confirm it works for others before sharing a (possibly useless) link...
__________________
-C' ya'
Rick

MacPro 6,1; 12 core; 64 Gb RAM; 1 TB Samsung 970 Pro w/ adapter & heatsink; OSX 10.14.5
PT 2019.6.0 Ult.
Burl MS / PT Dock/ Eucon 19.7.0/iPad Air2/ iOS 12.3.1/ProTools|Control
Reply With Quote
  #110  
Old 11-08-2019, 11:58 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,159
Default Re: Falcon 2

Quote:
Originally Posted by docric View Post
https://www.dropbox.com/s/nx43xm8s5a...urces.ufs?dl=0

Does this get ya' there?

... was hoping to confirm it works for others before sharing a (possibly useless) link...
Yay, legend! That works - a hero.

I need to correct one thing I said - I do have a Falcon Resources ufs in that Program Data folder - I was looking in the wrong folder and search couldn't find it, likely because it is a hidden folder. However, clearly it didn't work correctly or else I wouldn't have had the problem in the first place.

The existing version in my folder, presumably installed with 2.0 - is 306305 KB, and is dated 12.09.2019. This is the one throwing up all the errors. The version above kindly linked is smaller at 252000KB - its smaller yet it contains all the sources that the presets are looking for. Its very much a weird one as to what's gone wrong from UVI / Avid's end.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk

PT 2019 Ultimate; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I get Falcon to work? orvillej Virtual Instruments 12 04-16-2019 02:46 PM
UVI Falcon - stand alone? strangeLoop Virtual Instruments 1 03-07-2019 02:03 AM
Falcon Problem notr2d2 Virtual Instruments 5 01-05-2019 07:19 AM
Falcon UVI vs NI Komplete Ray Lyon Virtual Instruments 4 12-16-2018 04:08 AM
Falcon - New VI from UVI DonaldM Virtual Instruments 3 11-09-2015 07:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:08 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com