Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 05-01-2012, 07:59 AM
getz76 getz76 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York, NY
Posts: 1,491
Default Re: Save me some testing time please

A couple of thoughts.

1. I would stick with whatever works that you currently have installed. If you take a look around, there are a lot of unresolved, non-isolated issues with Pro Tools 10. I could not get it to stop crashing and could not be bothered to find out why on two machines that happily ran Pro Tools 9. For now, I have completely uninstalled Pro Tools because I have not bothered to reinstall Pro Tools 9. I decided to learn Logic Pro until Pro Tools 11 or whatever is 64-bit comes out. If I need to, I will reinstall Pro Tools 9.

2. I would skip the Mbox 2. It is EoL'd and I highly doubt they will make 64-bit drivers available based on statements from Avid. If you are talking about the new Mbox, that's different. But for the price? Buy something that is cross platform and has great driver support. (Focusrite Scarlet 2i2 for $149, Presonus AudioBox for $149, MOTU MicroBook II for $249).
__________________
| Logic Pro 9 | Reason 6.5 | Pro Tools 10 | MOTU UltraLite mk3 | RME ADI-2 | Summit Audio 2BA-221 x 2 | MOTU 8pre x 2 |
| Mac Pro (4,1) 2.26gHz Xeon x 2 16gB OS X 10.7.4 | Macbook Pro (8,2) 2.2gHz i7 Quad 16gB OS X 10.7.4 |
Reply With Quote
  #12  
Old 05-01-2012, 08:39 AM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,768
Default Re: Save me some testing time please

Quote:
Originally Posted by DonM View Post
Thanks Cliff:

The courses are 400 level and graduate level sound design courses. We have a new department chair and I am writing the budget to migrate the lab from Sonar to PT.
Not to take this thread sideways but as a Sonar user (Producer 8.3.1 - didn't want to get into the mess that is X1) but which version are you migrating from? I only keep it around to handle old projects. Anything new is either on DP or PT on a Mac.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #13  
Old 05-01-2012, 07:30 PM
browniespeaks browniespeaks is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: San Francisco, CA
Posts: 778
Default

just to be sure are you writing your budget as an institution? the discount is pretty deep if you are you might find that your budget include a little more options that are more viable for the students future. there is a cat on here that does a great job with my foundation. let me see if I can find his name and number for you

Sent from my SGH-T769 using Tapatalk 2
__________________
Clifford Brown III
Brown Audio Solutions & Services
www.brownaudio.com
Reply With Quote
  #14  
Old 05-01-2012, 08:01 PM
DonM DonM is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Western Pennsylvania USA
Posts: 223
Default Re: Save me some testing time please

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Not to take this thread sideways but as a Sonar user (Producer 8.3.1 - didn't want to get into the mess that is X1) but which version are you migrating from? I only keep it around to handle old projects. Anything new is either on DP or PT on a Mac.
I use 8.5.3 in the studio, my lab is 6.2.1 -very outdated.

My studio is still PT 9.0.6 - but the Lab is PT8 LE which requires the M-Boxes so I have to upgrade to get away from those USB interfaces anyway.

... and yes as an Institution the pricing is very attractive. However, after planning the budget for this and next year, I'd rather not buy PT10 now and then but PTXI again next year in order to get the 64 bit app. We are running the 64 bit Creative Suite and Sonar as a 64 bit app -I'd rather wait instead of buying PT twice in two budget years. As you can tell from Sonar 6.2.1 it's difficult to get funding for 25 plus systems.

Thanks again for all the help folks!

-D
Reply With Quote
  #15  
Old 05-01-2012, 10:09 PM
browniespeaks browniespeaks is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: San Francisco, CA
Posts: 778
Default

been there that makes sense. What kind of control surface are you looking at for the hdx? Do you guys have any kind of digital console? sounds like a nice place to learn.

Sent from my SGH-T769 using Tapatalk 2
__________________
Clifford Brown III
Brown Audio Solutions & Services
www.brownaudio.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Time Posting test! Testing.... 1, 2, 3, aka21stCentury General Discussion 8 04-25-2010 12:07 PM
Save me some time..Please!! dre41 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 25 09-17-2007 04:05 PM
I would like to be able to burn two CDs at the same time (to save some time! ;) GuitarEasley 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 11-18-2002 09:46 PM
Time to Save it all as a wav or mp3...how? Avid General Discussion 3 11-26-2001 01:29 AM
Save me some time and $$$$. Please! B W F 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-15-2000 03:15 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:02 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com