Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-20-2010, 09:50 PM
BigMetal BigMetal is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 20
Default Upgrade Question: PT7 to PT9

So I just built an Intel i7 3.2 ghz machine with 6GB of RAM and installed Windows 7 64bit.

Everything seems to be running smooth on the new machine (haven't installed Pro Tools yet).

My old PC has PT7 LE on it and I'm in the middle of two recording projects.

If I do the crossgrade to PT9 so that I can install it on the new PC, will I be able to swap the iLok back and forth and still run PT7 on the old PC?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-20-2010, 09:55 PM
KingFish KingFish is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Nashville TN
Posts: 2,657
Default Re: Upgrade Question: PT7 to PT9

You can even leave your 7 assets on a separate iLok, and leave both rigs in Operation - I'd spend the extra $30.00 on another iLok for this.
__________________
David

- MacPro 6,1 Intel Xeon E5 2.7 GHz 12-Core 128 GB 1066 MHz DDR3
- HDX II Sonnet xMacPro Server
- 16x16 HD i/o x 6
- PT 2018.10
- OS X 10.14.4
- ProTools Dock / PT Control
Reply With Quote
  #3  
Old 11-20-2010, 09:57 PM
writeroxie writeroxie is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 129
Default Re: Upgrade Question: PT7 to PT9

Is your PT 7 enabled via iLok right now? I didn't think an iLok license was needed to run v7. I have seen some people on this forum reporting their PT8 license disappearing from their iLok once it was "replaced" by the PT9 upgrade.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-20-2010, 10:01 PM
BigMetal BigMetal is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 20
Default Re: Upgrade Question: PT7 to PT9

Quote:
Originally Posted by writeroxie View Post
Is your PT 7 enabled via iLok right now? I didn't think an iLok license was needed to run v7. I have seen some people on this forum reporting their PT8 license disappearing from their iLok once it was "replaced" by the PT9 upgrade.
that's a great question! it isn't on my iLok, just my plugins from the factory bundle. it uses the 002r as the "iLok". now i feel dumb for asking, but at least i feel better about getting PT9 installed.

So, in theory i shouldn't have any problems. *crosses fingers*
Reply With Quote
  #5  
Old 11-20-2010, 10:04 PM
KingFish KingFish is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Nashville TN
Posts: 2,657
Default Re: Upgrade Question: PT7 to PT9

Sorry, i assumed you were on HD, thinking you had a v7 asset on iLok

v7 LE is Serial Auth, and will keep running - your PT9 Purchase will be authorized via iLok only.
__________________
David

- MacPro 6,1 Intel Xeon E5 2.7 GHz 12-Core 128 GB 1066 MHz DDR3
- HDX II Sonnet xMacPro Server
- 16x16 HD i/o x 6
- PT 2018.10
- OS X 10.14.4
- ProTools Dock / PT Control
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mac Upgrade Question Rayvenx2208 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 09-24-2010 09:53 AM
Upgrade question - can I use mbox2 micro upgrade on 002 system? spreston 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-22-2009 12:22 PM
Upgrade to 003 question Jamtime 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 08-29-2007 03:42 PM
To upgrade, or not to upgrade? 'Tis the question.. knewbee Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 03-07-2005 10:09 PM
to upgrade or not to upgrade, that is the question paul m 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-06-2004 01:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:00 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com