Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-02-2008, 01:45 AM
caulto caulto is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 5
Default will mbox 2 and protools le work with my laptop?

hi,

i have an mbox 2 and protools le.

i can install pro tools le and the mbox 2 is recognised and connected ok. i can record using a mic and the playback sounds fine, the only problem is play back of imported audio is very poor - it sounds distorted and i can't hear all the componants of a song (eg. the drums and kicks on an instrumental track).

my computer spec is:

Processor
Model : Intel(R) Pentium(R) M processor 1.60GHz
Speed : 1.60GHz
Cores per Processor : 1 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Mobile
Internal Data Cache : 32kB, Synchronous, Write-Back, 8-way, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 2MB, ECC, Synchronous, ATC, 8-way, 64 byte line size, 2 lines per sector

System
System : TOSHIBA EQUIUM M40X
Platform Compliance : Intel Centrino Mobile Technology
Mainboard : TOSHIBA EAL30
Bus(es) : PCI IMB PCMCIA CardBus USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
System BIOS : TOSHIBA V1.60
Total Memory : 504MB DDR SO-DIMM

Chipset
Model : Toshiba 82915PM/GM/GMS, 82910GML Host Bridge
Front Side Bus Speed : 4x 133MHz (532MHz)
Total Memory : 512MB DDR SO-DIMM
Shared Memory : 8MB
Memory Bus Speed : 2x 166MHz (332MHz)

Video System
Adapter : Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family (128MB, PCI, PS2.0)

Storage Devices
HTS541060G9AT00 60GB (ATA100, 2.5", 5400rpm, 7MB Cache) : 56GB (C:)
MAT[bleep][bleep][bleep][bleep]A DVD-RAM UJ-831S (ATA33, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (D:)

Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 56GB (NTFS) @ HTS541060G9AT00 60GB (ATA100, 2.5", 5400rpm, 7MB Cache)
CD-ROM/DVD (D:) : N/A @ MAT[bleep][bleep][bleep][bleep]A DVD-RAM UJ-831S (ATA33, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : Toshiba 82801FBM (ICH6M) LPC Interface Bridge
Audio Device : Toshiba 82801FB (ICH6) AC'97 Audio Controller
Audio Codec : Realtek Semiconductor 0052h
Audio Codec : 494Ch 0027h
Serial Port(s) : 1
Disk Controller : Toshiba 82801FBM (ICH6M) SATA Controller
USB Controller 1 : Toshiba 82801FB (ICH6) USB UHCI Controller 1
USB Controller 2 : Toshiba 82801FB (ICH6) USB UHCI Controller 2
USB Controller 3 : Toshiba 82801FB (ICH6) USB UHCI Controller 3
USB Controller 4 : Toshiba 82801FB (ICH6) USB UHCI Controller 4
USB Controller 5 : Toshiba 82801FB (ICH6) USB 2.0 EHCI Controller
FireWire/1394 Controller 1 : Toshiba OHCI Compliant IEEE-1394 FireWire Controller
CardBus/PCMCIA Controller 1 : TI PCIxx21/x515 Cardbus Controller
System SMBus Controller 1 : Intel 801xx/63xx SMBus

Network Services
Network Adapter : Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC - Packet Scheduler Miniport
Network Adapter : Intel(R) PRO/Wireless 2200BG Network Connection - Packet Scheduler Miniport (Ethernet, 36Mbps)

Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line
Battery No 1 : 97%

Operating System(s)
Windows System : Microsoft Windows XP (2002) Home 5.01.2600 (Service Pack 2)
Platform Compliance : x86

any help would be great. if you need anymoe info let me know.

thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11-02-2008, 07:17 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,534
Default Re: will mbox 2 and protools le work with my laptop?

Are you waiting long enough for the instruments to load? I use ezdrummer and it can take a minute ir two for the kit to load up. Also, you deparately need more RAM. 512 is barely enough to run the program without any virtual instruments, and you have already lost some RAM to the video. You also should be recording to a firewire drive for decent performance. The internal 5400 rpm drive is not suited to recording(but may work okay for small sessions). As for the distortion, try trashing prefs to see if that helps.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 11-02-2008, 08:44 AM
caulto caulto is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 5
Default Re: will mbox 2 and protools le work with my laptop?

thanks for the reply, i suspected my laptop was a bit weak for this.
i'm only really using it to vocal instrumental tracks.
also i'm not using virtual instruments, when i said i couldn't hear the drums and kicks i meant the ones on the already made instrumental track i'm importing, do you get me? i hope i've explained it ok.
so, will my laptop spec be the reason for poor quality play back on imported tracks?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will My Laptop Work With ProTools 8 LE or 9? Electric_Misfit Windows 10 02-20-2011 09:21 PM
Will Protools LE work on my laptop? need your advice! thanks ZJB 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-16-2010 08:37 PM
Will this laptop work with Protools ? neuromillion 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 05-10-2010 05:46 AM
I cant get protools to work with my laptop Jart_26 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 06-07-2007 02:45 AM
PROTOOLS CAN NOT WORK AT ACER LAPTOP ??????? muach 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-04-2006 01:33 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com