Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-18-2019, 07:43 PM
abt abt is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 207
Default 2019.5 Hardware inserts cause huge delays

When I say huge delays I don't mean latency, I mean everything grinds to a halt for 3-4 seconds and I can't do anything.

This happens mostly when I do things on an insert like add a new plugin, close a plugin, remove a plugin. If I load a new plugin everything completely freezes for 3-4 seconds.

If I remove all hardware inserts everything is fine.

It also doesn't matter which track I'm on, if there's a hardware insert in the session it happens.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-19-2019, 12:40 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,600
Default Re: 2019.5 Hardware inserts cause huge delays

Tough to comment with zero info on anything. I would uninstall and go back to the last version that worked well
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 05-19-2019, 02:21 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,678
Default Re: 2019.5 Hardware inserts cause huge delays

Let's start with the basics: what is your audio interface?
__________________
Pro Tools Ult 2019.5, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #4  
Old 05-19-2019, 02:25 PM
abt abt is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 207
Default Re: 2019.5 Hardware inserts cause huge delays

HD Native card
HD OMNI interface


OS: Microsoft Windows 10 Pro
OS Version: 10.0.17134 Build 17134
Mainboard: Gigabyte Z370 HD3
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz, 3696 Mhz, 6 Core(s), 12 Logical Processor(s)
RAM: 64 GB (4 x 16GB) PC4-19200 2400MHz DDR4 RAM
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti
Reply With Quote
  #5  
Old 05-19-2019, 06:50 PM
abt abt is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 207
Default Re: 2019.5 Hardware inserts cause huge delays

Update. It's a problem with delay compensation. If I turn off delay compensation then the problem stops.

With delay compensation on it only happens if there is a hardware insert on one of the tracks. If I remove all the hardware inserts then the problem is gone.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-20-2019, 12:55 PM
del cosmos del cosmos is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 256
Default Re: 2019.5 Hardware inserts cause huge delays

No problem here using several hardware inserts.

Protools HDX(x3) High Sierra, cheese grater mac pro, magma expansion chasis and 6 i/o interfaces.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #7  
Old 05-20-2019, 03:43 PM
arche3's Avatar
arche3 arche3 is online now
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: New York, NY
Posts: 790
Default Re: 2019.5 Hardware inserts cause huge delays

Quote:
Originally Posted by del cosmos View Post
No problem here using several hardware inserts.

Protools HDX(x3) High Sierra, cheese grater mac pro, magma expansion chasis and 6 i/o interfaces.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Same here. Almost exact same setup. No issues.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Low latency monitoring with HW inserts still broken in 2019.5 XJENSEN Pro Tools 2019 0 05-09-2019 12:03 PM
Hardware insert 1&2 cutting off other hardware inserts on aux tracks Led Windows 4 12-09-2013 09:19 AM
Hardware Inserts CosmicJunkie Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-20-2007 03:12 AM
Hardware delays for vocals MidnightFlyer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-04-2005 09:42 PM
huge delays when I press 'record' Faulty Records 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 04-27-2003 07:18 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com