Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-02-2001, 12:34 AM
barden barden is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 61
Default SR Convert in PT5.1 Import Audio Dialogue Box

Hello again to all...

In previous versions of PT, using the Import and Convert function allowed the user to import audio that wasn't at the same sample rate as your session, and convert (duh!) it to the correct sample rate.

In PT5.1 and the new "streamlined, all-in-one" Import Audio dialogue box, the user is offered a "Convert" option if the audio is of a different bit depth or file type, but if the sample rate of the desired file doesn't match the sample rate of the session, you are not given an option to convert it. Instead, you are allowed to import it but receive the classic warning message about "Imported audio at a different sample rate will not play back at the correct pitch" etc.

Is anyone else experiencing this?

Apologies if I am missing something in the manual, haven't had to time to peruse the entire thing yet!

All the best!
Stephen Barden
Sound Dogs Toronto
Reply With Quote
  #2  
Old 03-02-2001, 08:06 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,700
Default Re: SR Convert in PT5.1 Import Audio Dialogue Box

Chapter 9 (around Page 90) of the Reference Guide:
"Use Copy when the file you are importing is of the correct bit depth and file type, but it is at the wrong sample rate, and you want it to play back correctly"

Brent
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 04-26-2001, 09:46 AM
NK NK is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 228
Default Re: SR Convert in PT5.1 Import Audio Dialogue Box

The new dialogue User Interface needs a bit of tweeking. The option "Copy" should become "Copy/SRC" or something that would hint to the user that this function also serves as a sample rate conversion option.
Also in the manual it is not listed under the heading "Convert" on page 92. It is under the heading "Copy" now why on earth would anyone think to look under the heading "copy" when trying to find out how to import and sample rate convert a audio file?
Moral of the story is, please add the text for "Sample Convert" from within the import dialogue window so that people can preform that function without always having to search through the manual to figure out how to do it each time.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Arrow keys do not work in the Import Audio Dialogue window MrPeter Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 05-27-2008 02:21 AM
Import audio convert prompt porkipine 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-19-2006 05:40 PM
System crash during IMPORT/CONVERT audio file EricWillhelm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-09-2004 09:08 AM
Enter / Return Key In PT5.1 Import Dialogue Box jimlongo Pro Tools TDM Systems (Mac) 17 03-02-2001 09:35 AM
Audio Suite in Convert/Import Window geosounds General Discussion 0 06-23-2000 11:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com