Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-22-2013, 08:22 PM
innerbooty innerbooty is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: NY, NY
Posts: 144
Default Select in Region bin won't select region in edit window?

Hi,
I just upgraded from Pro Tools 6.4 / 7.1 to PT 9 HD, running on a Mac Pro w/ Mountain Lion. One thing I use a lot is creating tracks for bouncing by naming consecutive regions in one large chunk of recording audio, then bouncing those as tracks. In PT 9, I find that when I go back and click on the region names in the Region bin to verify that I created them correctly, it doesn't select the corresponding region within the original long audio file in the edit window. This worked fine in PT 5, 6 and 7. I have the two boxes checked in the Preferences window saying that "Region List Selection follows Edit Selection" and vice versa. But no go. The regions are in fact getting created correctly, and if I drag one into the edit window from the bin, it will then highlight correctly when I select it in the bin. But not if the region is part of a large audio file in the edit window. Very annoying.
Am I missing something? This seems like a very obvious thing, and I don't know why it's not happening. Is it a bug, or is there some checkbox I haven't checked?
Thanks! - Steve
Reply With Quote
  #2  
Old 03-23-2013, 11:17 AM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Exclamation Re: Select in Region bin won't select region in edit window?

What version of 9? 9.0.6? I wouldn't expect this to be fixed if its a bug with v9.x on Mountain Lion. I think you can only expect v10 to have any degree of support on Mountain Lion.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #3  
Old 03-23-2013, 01:53 PM
innerbooty innerbooty is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: NY, NY
Posts: 144
Default Re: Select in Region bin won't select region in edit window?

Thanks. I'm definitely aware there's no support for PT 9, or updates. Just hoping that maybe I'm missing something. This seems like a pretty fundamental thing to have just left in as a bug in 9, if it is one...
Reply With Quote
  #4  
Old 03-24-2013, 12:04 PM
innerbooty innerbooty is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: NY, NY
Posts: 144
Default Re: Select in Region bin won't select region in edit window?

Someone replied saying:

Preferences: Edit Preferences: "Edit selection follows clip list selection"

Not sure why I don't see the post here, but just as an answer to this, I definitely already have that box checked in Preferences, as well as the alternate one. (Even though in PT 9 they were still called Regions)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't select a region with fades... austinere macOS 2 08-17-2011 05:01 PM
How do I select every other region in PT8? Possible? Rhythmproject 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-01-2010 01:40 PM
select region (take) with mouse shortcut johnbhoy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-10-2010 08:44 AM
7.3.1 Region Select Centered BOO!! Help me Stop it KingFish 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-28-2007 11:36 PM
Can't select region to edit Hot Voice 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-09-2006 01:08 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com