Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-28-2015, 11:35 AM
Keniko Keniko is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Addison,IL
Posts: 237
Default Missing Files

I was cleaning up three sessions getting rid of unused tracks to archive the projects to DVD's. I consolidated all the tracks (each session) hit remove unused tracks and all was good. I even played back each session to make sure I was good. No problems. The following day I reopened all three sessions and got a missing 144 tracks error message for each session. All the missing files are from the same audio folder. I tried to relink through ID only and name and ID and nothing. I tried to recover the files using Mac Keepers utility but found it doesn't support recovering AIFF files(How does a Mac utility program not support AIFF files???) I did back up all the sessions to another drive. Is there a recovery program anyone could suggest to try and restore these files back into the audio folder? Any suggestions? What's my options?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-29-2015, 08:32 PM
Keniko Keniko is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Addison,IL
Posts: 237
Default Re: Missing Files

Can anyone help? Thank you in advance
Reply With Quote
  #3  
Old 12-29-2015, 08:36 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,637
Default Re: Missing Files

You got a backup or the session from before doing this? To that other drive... so the pre-consolidated files are there right? Carefully copy that session somewhere else and try again on it. Do not destroy the only copy you may have by being careless. Even better make a DVD backup of that session before doing anything destructive anywhere.

All the partitions you are working on are HFS+ aka Mac OS Extended (Journaled) format right?

Did you have other drives attached when you were doing this and since removed (or just not powered on?).

Do you know the names of some of the files. Try searching for them across all drives (using Spotlight or find command in a terminal window).
Reply With Quote
  #4  
Old 12-31-2015, 06:30 PM
Keniko Keniko is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Addison,IL
Posts: 237
Default Re: Missing Files

GREAT news. Plugged in the back up drive and Pro Tools relinked the files on all three sessions. Then I dragged these files into the sessions audio folders on the main drive and skipped the duplicates. I'm good to go. I'm so glad I backed up the project to the back up drive. Saved my bacon. Thanks so much for your response.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-31-2015, 06:39 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,637
Default Re: Missing Files

I'm suspicious it was running off those other files all the time. You've got to be super careful what media files are being actually used. Great you had that separate drive.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-31-2015, 07:15 PM
Keniko Keniko is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Addison,IL
Posts: 237
Default Re: Missing Files

The back up drive was not hooked up and sitting on a shelf. I must have done something wrong in deleting the unused files in the session???? Like I said. After cleaning the sessions of unused files. The sessions played back perfectly. Weird.....
Reply With Quote
  #7  
Old 01-03-2016, 02:38 PM
Keniko Keniko is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Addison,IL
Posts: 237
Default Re: Missing Files

OK. I have my files back in each session. The session loads and the missing files window pops up and there's no audio files shown in the regions bin. All the tracks are showing in the edit window. When I hit Skip all, the files load in the regions bin. So, the session tracks are shown in the edit window, the regions bin is empty until I hit skip and the files load in the regions bin. What's up with that? How do I fix this? BTW, These 3 sessions are in one Folder. They share one audio files folder. Is this reason for missing files in my first post? Should each session have it's own audio files folder?
Reply With Quote
  #8  
Old 01-04-2016, 12:07 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 35,217
Default Re: Missing Files

Quote:
Originally Posted by Keniko View Post
OK. I have my files back in each session. The session loads and the missing files window pops up and there's no audio files shown in the regions bin. All the tracks are showing in the edit window. When I hit Skip all, the files load in the regions bin. So, the session tracks are shown in the edit window, the regions bin is empty until I hit skip and the files load in the regions bin. What's up with that? How do I fix this? BTW, These 3 sessions are in one Folder. They share one audio files folder. Is this reason for missing files in my first post? Should each session have it's own audio files folder?
Ideally, each session would be its own folder(each with its own Audio Files folder) and all could live inside a master folder for the artist/project. I have often had files I import NOT get saved in the proper folder, even though I have preferences set to "Automatically Copy on Import", so now I actually drag or copy audio files INTO the session folder, or actually drop them into the Audio Files folder and import from there. I suspect its a small bug that doesn't hit enough people to get attention(and a fix)

Ultimately, you can go to File>Save Session Copy, check the box to include audio files and save this copy session to any drive. Doing this will insure that all the audio related to that session WILL be copied to this new copy, regardless of where the audio was sourced from.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Deleting files from clip list and missing files colinato Post - Surround - Video 1 10-22-2013 09:52 AM
Missing fade files, missing audio in resaved sesssions drygruo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-14-2010 04:56 PM
All Sessions using SDII files are missing all audio files and won't relink bigmusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 03-18-2009 12:54 PM
Pro tools says Files Missing but they're NOT missing.... nealobrien 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 06-13-2008 06:09 PM
Missing Fade files become missing audio files? Tim R. Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 06-21-2004 09:48 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com