Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-09-2011, 05:09 PM
LSJ LSJ is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Richmnond, MA, USA
Posts: 44
Default Help Creating STEM please.

Hi Folks,

I'm running into a very odd problem. I'm working in PT 7.4 on an HDIII system, PCI, mac G5. I'm at the end of a project that has taken years. I need to mix a song down to a stem and having a strange problem. All the tracks are set to output to A1&2 on the 192 and there is a master fader with that assigned output. To create a stem I'm:

1. Create stereo audio track.
2. Select inputs A1&2
3. Output 3-4 (not used on the 192)

And, I get NO signal on the audiotrack at all. Nothing. Not in record either. Even if I create busses on the channels I can't get any audio input to a track. I can assign Buss 20&21 on the channels and assign that as the input to the new audio track and can't a signal. I've never had this happen before. I'm inches from finishing a CD I've worked on for 5 years and this is driving me crazy. Can anyone help? Thank you!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-09-2011, 05:22 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: Help Creating STEM please.

Why would you go in and out of the D to A's and A to D's when you can simply use Pro Tools' virtual busses?

Master Faders are by definition only Masters for their specific outputs.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #3  
Old 02-09-2011, 05:33 PM
LSJ LSJ is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Richmnond, MA, USA
Posts: 44
Default Re: Help Creating STEM please.

I'm Not. What I'm saying is I can't buss to a new audio track.
If I create a new track and designate it's input as Buss 49-50 and then create send 49-50 on my tracks no audio goes to the track I'm busing to. I see the meters sending signal on the buss but get no input on the audio track.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-09-2011, 05:38 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: Help Creating STEM please.

Check your voices.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #5  
Old 02-09-2011, 05:59 PM
LSJ LSJ is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Richmnond, MA, USA
Posts: 44
Default Re: Help Creating STEM please.

I'm not sure what "check your voices " means. I have the session set for 32 and am not near that. Even if I set it for 48 I still cant send to the buss. Is that what you mean?
Reply With Quote
  #6  
Old 02-09-2011, 06:21 PM
HD2 HD2 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 928
Default Re: Help Creating STEM please.

Quote:
Originally Posted by LSJ View Post
Hi Folks,

I'm running into a very odd problem. I'm working in PT 7.4 on an HDIII system, PCI, mac G5. I'm at the end of a project that has taken years. I need to mix a song down to a stem and having a strange problem. All the tracks are set to output to A1&2 on the 192 and there is a master fader with that assigned output. To create a stem I'm:

1. Create stereo audio track.
2. Select inputs A1&2
3. Output 3-4 (not used on the 192)

And, I get NO signal on the audiotrack at all. Nothing. Not in record either. Even if I create busses on the channels I can't get any audio input to a track. I can assign Buss 20&21 on the channels and assign that as the input to the new audio track and can't a signal. I've never had this happen before. I'm inches from finishing a CD I've worked on for 5 years and this is driving me crazy. Can anyone help? Thank you!

If I create a new track and designate it's input as Buss 49-50 and then create send 49-50 on my tracks no audio goes to the track I'm busing to. I see the meters sending signal on the buss but get no input on the audio track.

There is nothing strange about the problem, only the way you are going about it is strange.
Do not create a send on all your tracks, just assign their outputs to bus 49-50
then on your 'stem track" assign its input to bus 49-50 and output to out 1-2 and rec arm it.
Oh and change the master track to bus 49-50
Reply With Quote
  #7  
Old 02-10-2011, 02:29 AM
tj_davies tj_davies is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,219
Default Re: Help Creating STEM please.

Quote:
Originally Posted by LSJ View Post
Not in record either.
Have you got the input monitor on (the (I) is green)? If not, it will not show the incoming levels. So if there is no audio region on the track, it will show nothing in the meters. It'll show the levels only once you are recording.

Is your Record Track put to solo safe? If you want to record stems, you are probably soloing tracks. If the Record Track isn't solo safed, it will not let sound com through. Command Clicking the solo button makes it solo safe (the Solo button then becomes greyed out)

Timothy
__________________
G5 10.8.5
PT 10.3.9 HD2
www.pearls-music.com
Reply With Quote
  #8  
Old 02-10-2011, 06:47 PM
LSJ LSJ is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Richmnond, MA, USA
Posts: 44
Default Re: Help Creating STEM please.

Yup, worked perfectly. Had gotten some bad advice. thank you.!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mix Stem 1/2 fr to early murks Post - Surround - Video 5 08-10-2013 07:27 AM
5.1 stem Rune Thuelund Post - Surround - Video 1 12-22-2011 02:30 AM
Stem Mixing on LE? rickf 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-08-2007 01:56 PM
Add Stem question soundezign Post - Surround - Video 1 08-10-2006 05:02 AM
stem mix purity Michael Klinger Post - Surround - Video 6 12-03-2001 01:31 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:28 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com