Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-23-2004, 06:12 PM
nukmusic nukmusic is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: new orleans, la
Posts: 1,433
Default Talkback Mic?? what plugin


Folks.....I still cannot get the talkback mic to work right. I'm doing something wrong or maybe using the wrong Plugin as the gate. The set up work backwards.....when i hit play the mic comes on, and when i stop playback the gate kicks in and the mic goes off

I've recorded the Sig-Gen tone to an audio track (2 measure & Ctrl-D to save HD space)
I've used an Aux track for TB-mic input and inserted the digi-rack Gate on insert A.
I've bussed the Sig-gen output(via BUS 8) to the Key Input of the Gate.

What do i correct?

THANKS I'm getting old.
__________________
Docta'J

Download free music at
http://www.nukmusic.com
nEVER uNDERESTIMATE kNOWLEDGE
Reply With Quote
  #2  
Old 08-23-2004, 06:26 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: Talkback Mic?? what plugin

Previous thread

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #3  
Old 08-23-2004, 06:56 PM
tele_player tele_player is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 6,557
Default Re: Talkback Mic?? what plugin

You're close, very close. Use a compressor, not a gate. A gate opens at a threshold, a compressor can be set to CLOSE at a threshold.

Set the comp to fast attack and release, low threshold, high ratio.
__________________
Quad 2.5 G5, 4.5G RAM


Reply With Quote
  #4  
Old 08-23-2004, 07:03 PM
IntelDoc IntelDoc is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Monument, Colorado
Posts: 4,193
Default Re: Talkback Mic?? what plugin

NUk,
I just use a MONO AUX trak and go into the DIGI mic input 1. when I am not using it, I hit the MUTE button. Nothing records to it. The only thing you need to worry about is to delete it when you bounce the track. IT WILL PICK UP THERE.

also, I hate it that you have to use a MIC input for a talkback. I am trying to figure a cheap way to get an old HIGH SCHOOL click to talk mic. Run it to a CHEAP preamp in into the headphone chain with a true bypass involved. That way iy is ONLY in the phones and does not use a mic pre on the 002.

I will let you know what I develope!

- Doc
__________________
MONUMENT SOUND

MONUMENT SOUND ON REVERBNATION

Monument Sound Facebook

"Changing how people hear music one track at a time"
Reply With Quote
  #5  
Old 08-23-2004, 07:27 PM
nukmusic nukmusic is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: new orleans, la
Posts: 1,433
Default Re: Talkback Mic?? what plugin

Thanks my Protoolian friends........big ups. I just located the my radio mic

Rail....i did read that post i used the COMPRESSOR/GATE cause that's what i read......lol But i understand know.


Doc.... i could use one of the inputs on my Behringer 1602 line mixer..........but it may not have either gain for the mic......i'll try to see what works best.


Thank
__________________
Docta'J

Download free music at
http://www.nukmusic.com
nEVER uNDERESTIMATE kNOWLEDGE
Reply With Quote
  #6  
Old 08-23-2004, 11:02 PM
Matt Whritenour Matt Whritenour is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Oak Ridge, New Jersey
Posts: 2,031
Default Re: Talkback Mic?? what plugin

Quote:

also, I hate it that you have to use a MIC input for a talkback. I am trying to figure a cheap way to get an old HIGH SCHOOL click to talk mic. Run it to a CHEAP preamp in into the headphone chain with a true bypass involved. That way iy is ONLY in the phones and does not use a mic pre on the 002.

I will let you know what I develope!

- Doc
Samson C-Control
__________________
www.klarityrecordingstudios.com
Reply With Quote
  #7  
Old 08-24-2004, 12:27 AM
Bastiaan Bastiaan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nederland
Posts: 6,914
Default Re: Talkback Mic?? what plugin

The c-control can even be setup so you can press a pedal on the floor to talk back instead of using the button on the c-control itself.
__________________
What's that?
- That's the machine that goes "pling".


Bastiaan
Reply With Quote
  #8  
Old 08-24-2004, 12:43 AM
Vaphoron Vaphoron is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Frederick, MD
Posts: 2,539
Default Re: Talkback Mic?? what plugin

The Presonus Central Station can accept a mic input or use the built in mic and use a footswitch to operate the talkback. Its definitely more expensive but very much worth mentioning.
__________________
- Jason
Reply With Quote
  #9  
Old 08-24-2004, 08:43 AM
doylemusic doylemusic is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Omaha, Ne
Posts: 800
Default Re: Talkback Mic?? what plugin

Intel

That's what I do. Works great. Let me know if you come up with something else.

As for the C Control. I could not figure out how to set it up in my studio so that I could take advantage of the talkback. I have all my sound sources hooked into my digital mixer (digi, cd player/computer, 2 keys, drum machine, tape deck, etc). I use a Power Play Pro Headphone amp that has only one set of In's. I'm pretty sure I could hook things up a better way, but I have yet to stumble accross it. Lazy!
__________________
PT12 HDX
Lynx Aurora 16 (2)
www.doylemusic.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Source Talkback AAX gets auto talkback MIKEROPHONICS Post - Surround - Video 0 11-20-2013 08:15 AM
No more TalkBack plugin :-( WombatStudio.Org Pro Tools 11 18 11-19-2013 12:10 PM
No AAX Talkback plugin? No Problem - here's the fix! mesaone Pro Tools 11 13 09-01-2013 12:20 PM
Talkback mic DJ Burt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-15-2001 08:07 PM
Talkback Mic compmedia 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 05-10-2000 12:31 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:46 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com