Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-19-2017, 02:09 AM
Gregor B. Gregor B. is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Deutschland
Posts: 62
Default Glide Punch?

Dear All,

I know Im probably daydreaming, but I am looking for a function that can punch (punch capture, punch preview, or punch snapshot) smoothly over a specified time (such as 200ms) in order to have a quick transition from existing to new automation. By default a punch is always hard, the end of a write pass, however, can be smoothly matched with existing automation by "auto match".
I was just wondering if anyone has workarounds for this, as I frequently run into problems with abrupt automation jumps (caused by punch commands) when working on a console.

Best,
Gregor
Reply With Quote
  #2  
Old 03-19-2017, 02:28 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Glide Punch?

Have you tried glide automation? You'd get a linear transition from selection start to selection end.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #3  
Old 03-19-2017, 03:08 AM
joachim's Avatar
joachim joachim is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Germany, München
Posts: 1,663
Default Re: Glide Punch?

Around the jump : Cut Special - All Automation
or, with track view set to any automation parameter : Ctrl Start X or Cmd Ctrl X.
Yes, workaround, "clean-up items" after the "hard" punch has been written to a black line after a stop... .
You can vote : http://protools.ideascale.com/a/dtd/...tch/88972-3779
__________________
PT 11.3.2 HD , RME Fireface 800 , Genelec 5.1 ,
Win7 64bit Professional , i7 3930 Hexcore , 48GB Ram , SSD System + SSD PT Session/Audio + SSD Video (all Samsung 840 Evo) + Spinner 1TB Data , 2x Radeon HD 5450 \\ SD 633 Femto MKH8060 MKH8070 MKH30/MKH40 DPA4060

Last edited by joachim; 03-19-2017 at 10:45 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-22-2017, 11:27 AM
Gregor B. Gregor B. is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Deutschland
Posts: 62
Default Re: Glide Punch?

Word.

Thanks for the help fellas!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quick punch.... can't hear track audio until I punch in stainless 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 07-31-2017 02:11 AM
Automation Bug: 'Punch Preview' command acts like 'Glide' Gregor B. Avid S6 5 04-22-2016 09:31 AM
Glide Problems JimNasium11 macOS 2 02-23-2013 11:59 AM
Glide to lafilmsound Pro Tools 10 0 12-28-2011 11:06 AM
Urgent! Automatic punch-in/punch-out for Mbox 7.0 tymeless 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 04-11-2007 04:44 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com