Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-26-2010, 02:23 PM
ashm ashm is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 13
Default Can't install Pro Tools 8 LE on Windows 7

Hey guys, a friend of mine has just got a new Windows 7 machine and is trying to install Pro Tools rather urgently. I told him about the new drivers etc. but here's his story:

1. Pro Tools 8 won't install, a C++ error appears at the end of installation.
2. Pro Tools 8.0.3 can't install as it needs PT 8 to be installed.
3. The new drivers can't install because they need PT 8 to be installed.

The machine is a Sony Vaio and the interface is an Mbox 2 Mini, he's tried uninstalling, reinstalling, everything under the sun, but can't get it to install.

Any help would really be great.

Thanks in advance

Cheers
Reply With Quote
  #2  
Old 01-26-2010, 04:09 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Nashville, TN
Posts: 3,175
Default Re: Can't install Pro Tools 8 LE on Windows 7

What exactly does the error say? Where is he installing from - CD? Try downloading the installer from your My Digi account. Also, you might want to post a SANDRA report.
__________________
Help Us Help You



Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2019.5
Reply With Quote
  #3  
Old 01-27-2010, 06:13 AM
ashm ashm is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 13
Default Re: Can't install Pro Tools 8 LE on Windows 7

I dont have the exact message to hand but it says that it requires Windows XP or Vista for install. I'll get back with the report and details later. Any ideas why its saying this though?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-23-2010, 08:17 AM
David Khositashvili David Khositashvili is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Tbilisi
Posts: 69
Default Re: Can't install Pro Tools 8 LE on Windows 7

I had the same problem.
1. I have installed windows 7 on my PC.
2. I have started installation on it. It was almost done when I had a blue screen with the countdown from 100 to 0 (or from 0 to 100 don't remember exactly) and restarted itself.
3. I tried to install 8.0.3 but it needs PT 8.0
4. When I tried to install 8.0 again it said that program installation will run only on XP or Vista.

Any suggestions?
Reply With Quote
  #5  
Old 02-23-2010, 06:03 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Nashville, TN
Posts: 3,175
Default Re: Can't install Pro Tools 8 LE on Windows 7

Quote:
Originally Posted by David Khositashvili View Post
I had the same problem.
1. I have installed windows 7 on my PC.
2. I have started installation on it. It was almost done when I had a blue screen with the countdown from 100 to 0 (or from 0 to 100 don't remember exactly) and restarted itself.
3. I tried to install 8.0.3 but it needs PT 8.0
4. When I tried to install 8.0 again it said that program installation will run only on XP or Vista.

Any suggestions?
Install XP. Not being a smart-ass here - LE in Windows 7 is a crap shoot. It's far more stable in XP.
__________________
Help Us Help You



Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2019.5
Reply With Quote
  #6  
Old 02-24-2010, 06:36 AM
Blaq Math Blaq Math is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seattle, WA
Posts: 3
Angry Re: Can't install Pro Tools 8 LE on Windows 7

I own a MBox2 and I also have issues installing both Pro Tools 7.4 and 8.0 on Windows 7 and can't seem to find any real solutions to this most frustrating problem. I tried calling Tech Support only to be greeted with a message saying Tech Support is not available. Can someone from Digidesign or Avid PLEASE DO SOMETHING TO FIX THIS? Thank you.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-24-2010, 07:29 AM
DGraham DGraham is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Jacksonville, Florida/Rotterdam, The Netherlands
Posts: 151
Default Re: Can't install Pro Tools 8 LE on Windows 7

Man... I did not go to sleep until 3am last night because I was toiling with Windows 7 and an Mbox 2. I guy referred to me calls me up to get assistance on getting his midi working. There was an issue with the Mbox 2 sending out midi beat clock to his MPC and M3. Easy enough, right?


Well, I get there and the guy has just bought a new "snazzy" Gateway PC with...Windows 7, and an Mbox 2 with ProTools 8. So, I remember seeing folks having success with the USB interfaces on here. No problem, right?


With simply 8 installed, the Mbox midi ports didn't even show up in the beat clock dialogue. So, I follow the Digi installation instructions for 8.0.3 and the beta drivers. Guess what? After all that, midi beat clocks works! But, now something else is amiss.


Beat clock is working, but now the playback is super distorted. Uninstall, reinstall, try again... Same thing...


Uninstall, reinstall 8.0 only... Playback is fine again, but the midi beat clock issue is back. I told him before we began I would help him as best I could, but the bottom line is he was screwed probably. Should have stayed with XP...


This was literally a post from the DUC come to life on my buttocks. Windows 7, ProTools, USB audio drive, bloated PC, guy who thinks it should've just worked cause the guys as the local PC store here (CompUSA) said it would... Cue ProTools bashing...


Nightmare.


Though, like many say, its up to the consumer to research what they are spending their coin on, especially the amount he spent, it was different sitting in a room with that consumer and listening to them speak about it. I couldn't really say anything without making it seem like he was stupid. He was just a musician who wanted to make music...
__________________
Win7 64 Ultimate - Intel Core i7-920 Bloomfield 2.66GHz - Gigabyte EX58-UD3R - OCZ Gold 6GB - Radeon X550 256MB Video Card - 750GB Caviar Black System, 500GB Hitachi SATA Sample, and 750GB Caviar Black Audio - 500GB Caviar Blue Backup - Pro Tools 8.0.4 LE - Signature Series Digi 002R
Reply With Quote
  #8  
Old 02-28-2010, 09:22 AM
David Khositashvili David Khositashvili is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Tbilisi
Posts: 69
Default Re: Can't install Pro Tools 8 LE on Windows 7

Quote:
Originally Posted by caruso7r View Post
Does he have an antivirus installed and if so did he disable it? You need to disable antivirus software to install any new software on your system.
I have Avira antivirus.
Thanks I'll stop it before I isntall PT 8.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-28-2010, 09:26 AM
David Khositashvili David Khositashvili is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Tbilisi
Posts: 69
Default Re: Can't install Pro Tools 8 LE on Windows 7

Quote:
Originally Posted by cwsand View Post
Install XP. Not being a smart-ass here - LE in Windows 7 is a crap shoot. It's far more stable in XP.
Well, I am just fed up with that old fashioned system.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-28-2010, 11:42 AM
David Khositashvili David Khositashvili is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Tbilisi
Posts: 69
Default Re: Can't install Pro Tools 8 LE on Windows 7

Finally I found out the reason.
It was windows media. I have uninstalled it and PT installed without any issues.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10.3.2 wont even install! After clean windows 7 install!!! shamanrock Windows 13 12-27-2012 04:39 PM
1 Pro Tools 10 Install for Mac and Windows mrmeister Pro Tools 10 2 10-26-2012 05:00 AM
HOW DO I INSTALL Pro tools 8.0.4 LE ON WINDOWS 7 32 BIT Rski 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 08-15-2011 08:02 PM
How to install pro tools 8 on windows 764 bit firefox13 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 08-25-2010 10:13 AM
Pro Tools 8.0 LE on 32 bit Windows 7 - can't install gbross 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 12-13-2009 06:26 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com