Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 05-11-2009, 10:08 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,600
Default Re: Protools LE and the fight of its life?

Quote:
Originally Posted by audiogeekzine View Post
Did you see the part where they said all audio files, project and MIDI are stored in one file?
Ew. That means every time you save, it has to re-write the entire file into RAM and back to disc. Ug. PEAK does that, too, and it's horrible for large files. For people like me who save every time they make any significant change, that would be a deal killer.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2019.6 Ultimate | Omni | macOS Sierra
PT 2019.6 | Saffire Pro 40 | Win10
Reply With Quote
  #12  
Old 05-11-2009, 12:16 PM
peppertree peppertree is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Elsewhere
Posts: 1,610
Default Re: Protools LE and the fight of its life?

Quote:
Originally Posted by daeron80 View Post
Ew. That means every time you save, it has to re-write the entire file into RAM and back to disc. Ug. PEAK does that, too, and it's horrible for large files. For people like me who save every time they make any significant change, that would be a deal killer.
Back in the early 90's I wrote a pocket object database for apps that saved everything in one file and did it way FASTER than your typical full-commit approach. There is no reason why this wouldn't be a better approach with intelligent engineering...the problem of course being the extreme scarcity of intelligent engineering...
__________________
`My name is Pro Tools HD, King of Kings:
Look on my works, ye mighty, and despair!'
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare,
The lone and native DAWs stretch far away.
Reply With Quote
  #13  
Old 05-11-2009, 12:41 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,535
Default Re: Protools LE and the fight of its life?

Quote:
Originally Posted by Yodah View Post
I just watched Propellerheads new program called RECORD!
All I can say is if it has PDC, and functions well...........

I'll be the first to admit I love Protools.... but the some of the simple things that they are lacking is killing them
I'd love for the Props to move into the DAW world. Now THAT...would be something worth watching for. It might take them some development time but at least there wouldnt be a 10+ year wait for ADC...which we still don't have in LE.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #14  
Old 05-11-2009, 02:01 PM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 2,608
Default Re: Protools LE and the fight of its life?

I use PT LE and Reason. If I can now upgrade to Record for $149 and add an ASIO audio interface box, perhaps I could get past PT LE's 18 simultanaous record track limitation? (Of course, we are all pretty much speculating here...) From the Propellerheads website:

Audio Interface with ASIO driver
Use Record as a ReWire slave. Record interfaces with most audio applications on the market through Propellerhead Software's ReWire technology.

Although, this is perhaps already possible using Reaper, right? Thoughts?
__________________
Desktop: Win 7 / GIGABYTE GA-X58A-UD3R / i7-980X hex @ 3.9GHz / 32GB / PT 9 / Focusrite LS56
Laptop: Win 7 / HP ProBook 4730s / i7-2630 / 8GB / PT 9 / U-PHORIA UMC1820
Info/Services link
Reply With Quote
  #15  
Old 05-11-2009, 02:49 PM
peppertree peppertree is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Elsewhere
Posts: 1,610
Default Re: Protools LE and the fight of its life?

Quote:
Originally Posted by EGS View Post
I use PT LE and Reason. If I can now upgrade to Record for $149 and add an ASIO audio interface box, perhaps I could get past PT LE's 18 simultanaous record track limitation? (Of course, we are all pretty much speculating here...) From the Propellerheads website:

Audio Interface with ASIO driver
Use Record as a ReWire slave. Record interfaces with most audio applications on the market through Propellerhead Software's ReWire technology.

Although, this is perhaps already possible using Reaper, right? Thoughts?
If all you wants to do is record >18 tracks, just go ahead and record all of them in any uncrippled DAW.

Digi is hoping you don't get too comfy in that other DAW, but karma is a bitch.
__________________
`My name is Pro Tools HD, King of Kings:
Look on my works, ye mighty, and despair!'
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare,
The lone and native DAWs stretch far away.
Reply With Quote
  #16  
Old 05-11-2009, 03:17 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Protools LE and the fight of its life?

I have to admit it looks nice. Especially from the eyes of a portable laptop based music creation tool. PT killer? no. Garage Band killer? absolutely. Perhaps a Logic killer also. Look at the price point.....Its 50.00 cheaper and cross platform. Does it do everything Logic Studio does at 499.00? Nope. But its still very attractive would meet a lot of peoples needs and is cross platform.

I think at 295.00 a MBox2 Mini is still a better, more capable system. But look at the learning curve and the hardware compatibility issues. I think that this looks like a great sketchpad type product for Reason/ Line6 owners.

The lack of VST or 3rd party support is a biggie. Huge. But....should Propellerhead's offer a SDK for their code base I would expect to see things like Autotune ported to run natively.

Some nice things.

The interface is not the dongle.
The dongle is not the interface and can be removed.
Internet enabled software launch.
Integration with Line6 hardware. Couple this with Reason, the iLok version of POD Farm and a KB37 and you would really have something portable. If you could transfer iLok Auths to the dongle or transfer the RECORD auth to a iLok it would nice.

Some interesting Questions would be.

Does its ability to playback files of differing sample rates and bit depth mean that the original files re being converted behind the scenes or are they staying untouched.

If your a REASON user with a Laptop than this is probably a no brainer especially if your a commuter
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #17  
Old 05-11-2009, 03:22 PM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 2,608
Default Re: Protools LE and the fight of its life?

Quote:
Originally Posted by peppertree View Post
If all you wants to do is record >18 tracks, just go ahead and record all of them in any uncrippled DAW.

Digi is hoping you don't get too comfy in that other DAW, but karma is a bitch.
Don't want to leave PT LE right now. Just need more than 18 record tracks. Record via Rewire to PT LE? Reaper via Rewire to PT LE? Thanx !!!
__________________
Desktop: Win 7 / GIGABYTE GA-X58A-UD3R / i7-980X hex @ 3.9GHz / 32GB / PT 9 / Focusrite LS56
Laptop: Win 7 / HP ProBook 4730s / i7-2630 / 8GB / PT 9 / U-PHORIA UMC1820
Info/Services link
Reply With Quote
  #18  
Old 05-11-2009, 03:27 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,535
Default Re: Protools LE and the fight of its life?

Quote:
Originally Posted by EGS View Post
I use PT LE and Reason. If I can now upgrade to Record for $149 and add an ASIO audio interface box, perhaps I could get past PT LE's 18 simultanaous record track limitation? (Of course, we are all pretty much speculating here...) From the Propellerheads website:
Here is some more info:

Part 1

Part 2

Part 3

So far I'm very impressed considering this is a 1.0 release. The fact that it can be ReWired into PT is another big bonus as there is a TON of stuff we'll be able to do. The ADC engine is also impressive and of course CPU dependent track counts. It reminds me of the simple days of PT 5.01 where we had the Mix window and Edit window and nothing more.

Quote:
Audio Interface with ASIO driver
Use Record as a ReWire slave. Record interfaces with most audio applications on the market through Propellerhead Software's ReWire technology.
This feature and the stem rendering of each track is the first thing I beta test.

Quote:
Although, this is perhaps already possible using Reaper, right? Thoughts?
Correct but, I also like the philosophy approach behind Record. I'm tired of always being in "engineer/computer technician mode" when I'm composing. There is so much creative flow buster stuff for me in PT that it does get in the way of composing and creating big time.

So far, Record by the Props has me very interested. I need hands on with this app now to comment on workflow etc.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #19  
Old 05-11-2009, 03:34 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,535
Default Re: Protools LE and the fight of its life?

Quote:
Originally Posted by EGS View Post
Don't want to leave PT LE right now. Just need more than 18 record tracks. Record via Rewire to PT LE? Reaper via Rewire to PT LE? Thanx !!!
It's sad that we have to look for other solutions to record and then bring it all into PT. Please Digi, get rid of that damn "LE" philosophy. It's dated old 20th Century marketing poo poo. Our hard earned money goes to other apps for solutions when it doesnt need to. Considering this tough economic climate we're in, I think you would like us to invest in you...instead of others for our countless "work around" solutions. Many of us have dedicated 10 years to LE and the frustration with the slowest development on the planet is an understatement.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #20  
Old 05-11-2009, 03:37 PM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 2,608
Default Re: Protools LE and the fight of its life?

Quote:
Originally Posted by Shan View Post
I need hands on with this app now to comment on workflow etc.

Shane
Thanx, we'll see ...
__________________
Desktop: Win 7 / GIGABYTE GA-X58A-UD3R / i7-980X hex @ 3.9GHz / 32GB / PT 9 / Focusrite LS56
Laptop: Win 7 / HP ProBook 4730s / i7-2630 / 8GB / PT 9 / U-PHORIA UMC1820
Info/Services link
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Protools 8 Has Changed my Life Here's why: NuBus Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 12-10-2009 05:56 PM
ProTools saved my life... Again! Neps General Discussion 0 08-14-2008 04:13 AM
protools 6.4 bugs that make my life hell lafilmsound Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 07-09-2004 12:45 AM
MAC vs PC... FIGHT ! blashol 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 01-09-2003 03:45 PM
Fight for the Pre amps! ixnys Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 12-25-2002 03:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:56 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com