Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-01-2005, 12:27 PM
lamp lamp is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Ohio
Posts: 571
Default Stupid Reason ? Custom song.....

How do you get Reason to open with the correct song you are working on in a PT session? When using Reason rewired in a PT session, the reason song always opens as Document 1. Ive renamed the song with the Save and Save As commands. Ive also pointed to this renamed file as a Custom song in Reason Preferences, but it still opens as Document 1. This is driving me nuts!

Is there a way to do this?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-01-2005, 02:54 PM
E-an E-an is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Hull, UK
Posts: 128
Default Re: Stupid Reason ?

I've been using Reason for some time now with PT and just took it as red that it wouldnt automatically load up the correct file. I guess its just linked in terms of timecode / audio io and therefore wouldnt have any idea about what song file to load. If you find out otherwise please let me know!

Thanks,
iain
__________________
Todays posting was brought to you by the letter e
Reply With Quote
  #3  
Old 03-01-2005, 03:57 PM
yOkO yOkO is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: aztekland
Posts: 1,488
Default Re: Stupid Reason ?

in preferences>general>default song,
empty rack-open empty rack so you build it up.
built in-open reasons default song, would be called document 1.
custom(folder icon in the right side)-open choosed session, would be called document 1.
these settings are the same for standalone or rewired reason.
unless you open frome reason saved session icon.
everytime you launch rewired reason in PT it would be the same settin you choosed,
i prefer empty rack, then choose the session,
however, if you're using the same session a lot,
you can set it in custom setting, that particular session as the one to open with.
__________________
so what
Reply With Quote
  #4  
Old 03-02-2005, 11:04 AM
lamp lamp is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Ohio
Posts: 571
Default Re: Stupid Reason ?

I was not very clear on my first post Yes I want to have Reason open with the correct "Custom song", the one that goes with the PT session.

I must have modified the default song because the right modules load and the song plays okay, but the song is still called Document 1.

Quote:
however, if you're using the same session a lot,
you can set it in custom setting, that particular session as the one to open with.
I have chosen the correct song as my Custom song, but it still loads as Document 1.

Yoko. I do as you, after Reason loads I chose the Reason song that goes with the session. But is there a way to have Reason load the correct song when it opens?
Reply With Quote
  #5  
Old 03-02-2005, 11:15 AM
Chris Coleman Chris Coleman is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Colorado
Posts: 1,656
Default Re: Stupid Reason ?

PT and Reason have nothing to do with each other, they are mutually exclusive programs which only work in tandem because of a synchronization protocol called ReWire.

That being said, Reason will launch the same way everytime. You can control how it launches - with the default song, a custom song, or an empty rack - but it will not auto-launch the specific song that goes with a specific PT session.

The best way to manage files when working with PT and Reason is to save the Reason file in the same parent folder as your PT session. That way, you'll always know where an associated Reason file lives and can quickly access it once Reason opens.
__________________
It's not rocket surgery
Reply With Quote
  #6  
Old 03-02-2005, 11:23 AM
lamp lamp is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Ohio
Posts: 571
Default Re: Stupid Reason ?

Quote:
That being said, Reason will launch the same way everytime. You can control how it launches - with the default song, a custom song, or an empty rack - but it will not auto-launch the specific song that goes with a specific PT session.


Right. I have Reason set up to launch a Custom song. But the Custom song is always named Document 1 when it opens.

Is there a way to have the custom song launch with the correct name?
Reply With Quote
  #7  
Old 03-02-2005, 04:36 PM
Chris Coleman Chris Coleman is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Colorado
Posts: 1,656
Default Re: Stupid Reason ?

It opens as "Document 1" so it doesn't erase or save over your custom setup. Think of it as a template, a setup which you normally start off with and build on.

When you save it, save it in your PT session folder.
__________________
It's not rocket surgery
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stupid reason adapted question ebonyles 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-05-2008 04:02 AM
Stupid REASON question nrsv40 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-06-2007 03:17 PM
PT and Reason. My song is in slow mo? RobRaden Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 06-21-2005 06:52 PM
bouncing song with reason... gregor rasek 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-11-2004 03:16 PM
ReFuse, Reason - Am I stupid? Joseph Anderson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 07-23-2002 04:52 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:41 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com