Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-06-2004, 08:28 AM
denmark2 denmark2 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1
Default ProTool TDM 6.4

I read this somewhere on the digidesign pages:

Free Update to Pro Tools TDM 6.4.1 for Pro Tools|24 MIX Users
This summer, Digidesign will release a Pro Tools|24 MIX-only version of Pro Tools software: version 6.4.1. This upgrade will be available free of charge to registered Pro Tools 6.x customers via Web download, or in CD format for $4.95 plus shipping and tax from the DigiStore. Pro Tools|24 MIX customers registered for Pro Tools 5.x may purchase this version in CD format for $35 plus shipping and tax from the DigiStore.

Sinc I'm a registred TDM 6.1 user I'm supposed to get the 6.4 for free.
But how? In the digistore I have to pay 135 $ for it. Wasn't it supposed to be free?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-06-2004, 10:12 AM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: ProTool TDM 6.4

Pro Tools 6.4.1 will be free to registered Mix owners.. and is in beta at this time. I'm sure when it's released we'll get more info in this forum.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #3  
Old 07-06-2004, 08:48 PM
steve at Your Heaven steve at Your Heaven is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 657
Default Re: ProTool TDM 6.4

As I understand it, 6.4.1 is an update for older hardware versions (Mix and Mix/plus, etc.) ONLY, that it will NOT work with HD systems. It is offered free or cheap because it is the last software upgrade for those older hardware systems, and Digidesign will no longer make upgrades for those systems. Unless you are in that hardware category, this release does not pertain to you.
__________________
steve
Your Heaven
Reply With Quote
  #4  
Old 07-07-2004, 12:45 AM
E-an E-an is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Hull, UK
Posts: 128
Default Re: ProTool TDM 6.4 and d24 systems

Just wondering if this update will be available for d24 systems or whether it is simplay for MIX systems? I think I remember reading something to that effect but I cant find the document!

If that is the case... whats the simplest way to get a system up to MIX from a d24? Add a MIX farm card? Will that then enable the update to work?

Thx,
Iain
__________________
Todays posting was brought to you by the letter e
Reply With Quote
  #5  
Old 07-07-2004, 08:06 AM
mike connelly mike connelly is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: chicago
Posts: 1,317
Default Re: ProTool TDM 6.4 and d24 systems

So digi...when will we see this 6.4.1? It's summer, and the MIX upgrade offer has expired.

It would be nice to see the final version of PT for this hardware before deciding whether or not to upgrade.

So...when?
Reply With Quote
  #6  
Old 07-07-2004, 09:34 AM
Denmark3 Denmark3 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 6
Default Re: ProTool TDM 6.4 and d24 systems

Well, pardon me for beeing a bit slow: Is the 6.4 version released or not?
I'm not talking about the 6.4.1 but the 6.4 version.

Or should I understand it like this: The 6.4 upgrade is NOT free, it's only the 6.4.1 that is free?
Reply With Quote
  #7  
Old 07-07-2004, 10:32 AM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: ProTool TDM 6.4 and d24 systems

6.4 for HD and HD Accel was released at the beginning of April.

Any registered owner of a Pro Tools/24 Mix system should have received a flyer in the mail detailing the free 6.4.1 upgrade. The flyer doesn't mention d24 owners, you should contact cunstomer service by telephone.

The upgrade shouldn't interfere with your decision to upgrade to HD.. either you want to move forward or you don't. 6.4.1 simply adds a few features to Mix which are documented in the flyer.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #8  
Old 07-07-2004, 11:59 AM
Denmark3 Denmark3 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 6
Default Re: ProTool TDM 6.4 and d24 systems

Are we talking about the same thing here?

I'm talking about Pro Tools TDM 6.4, which has nothing to do with either HD or D24 as you mentioned, since this version, as the name indicates, is for TDM systems only.

As I understand it, ProTools TDM 6.4 is the last update for TDM systems,
followed by 6.4.1.

Right?
Reply With Quote
  #9  
Old 07-07-2004, 12:25 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: ProTool TDM 6.4 and d24 systems

No.. Pro Tool 6.4 TDM is for HD and HD Accel cards only. It won't work with Mix (and earlier) cards and is a paid upgrade. This adds ADC, etc.

Pro Tool 6.4.1 TDM which is currently in beta is for Mix systems and will be the last version for the Mix cards - it'll be a free upgrade.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #10  
Old 07-08-2004, 05:52 AM
Denmark3 Denmark3 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 6
Default Re: ProTool TDM 6.4 and d24 systems

You are right, just checked it out at the Digistore

But why name an update TDM 6.4 when it does not work on TDM systems?
This is what confused me and probably many others.

So the deal is, that we are actually waiting for the 6.4.1 which is in fact the last
TDM update? (That means NOT for HD but for TDM only)¨

Is that a correct assumption?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help for used protool le 8 iamtef Windows 14 01-25-2014 12:09 PM
Updating Problem Protool 7,1,1 to Protool 8 wilrock 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-29-2009 01:10 PM
protool 7.0 matze1977 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 10-09-2005 07:30 AM
its possible to run Protool 5 and 6 on the same... AMD25 Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 12-28-2003 12:53 PM
when protool 6 comes out... toadies 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 05-12-2003 02:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:18 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com