Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-28-2015, 07:07 PM
victorbraga98 victorbraga98 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Redlands
Posts: 1
Default Broken light XLR connector and broken is iLok USB port

Hey guys, my church just got a brand new AVID SC48 and out of the box we noticed that the left light XLR connector is broken and the iLok USB on the right side of the console is unresponsive. It does not read iLok and no other USB devices work with it. iLok works fine on the other USB ports. Where would we get this serviced? We are in Southern California. This board was shipped to us by a seller in Orlando Florida. Hope I'm in the right forum. Thanks guys!
Reply With Quote
  #2  
Old 09-28-2015, 08:25 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,482
Default Re: Broken light XLR connector and broken is iLok USB port

Quote:
Originally Posted by victorbraga98 View Post
Hey guys, my church just got a brand new AVID SC48 and out of the box we noticed that the left light XLR connector is broken and the iLok USB on the right side of the console is unresponsive. It does not read iLok and no other USB devices work with it. iLok works fine on the other USB ports. Where would we get this serviced? We are in Southern California. This board was shipped to us by a seller in Orlando Florida. Hope I'm in the right forum. Thanks guys!
Hi,

Welcome to the forum.

If this is brand new then contact the retailer who sold and shipped the item.

Assume it was an Avid dealer who you purchased it from? They should be your first call. A brand new item should arrive in perfect working order and not broken out the box.

Any chance it could have got damaged during transit? Was the box all ok and no damage?

Good luck getting it sorted.

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-28-2015, 10:48 PM
Kristo Kotkas's Avatar
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 598
Default Re: Broken light XLR connector and broken is iLok USB port

Even if the light XLR could be very theoretically damaged in transit there is no way to kill the USB port that is situated inside the console by shipping damage. Sounds like you have an DOA unit, contact your dealer and let them sort it out.
I see the dealer you bought it from is across the country... situations like these are the ones promoting to buy from your local trusted dealer.. anyway, if the dealer suddenly becomes unwilling to help get in touch with Avid live sound tech support. US: +1 650-237-1711
__________________
VENUE FAQ & download links, useful
AVID VENUE ILok driver download
VENUE Plugin DSP usage

My AVID:
  • Room A > HD4Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix / Artist Control
  • Room B > HD3Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix
  • Big Live > VENUE Profile 48/24 + 2nd Snake card, IOx, FWx, HDx, PQ Rack, 8 x PQ Controllers
  • Small Live > S3L-32 + Mac Mini - two systems - combined one 64/32 FOH / Mon setup
  • On stage > Pro Tools on laptop with variety of M-Audio boxes
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ilok is broken!? LED does not light! nickbradbury macOS 2 07-04-2011 04:15 AM
Broken USB port on Mbox nerdlinger 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-16-2011 07:14 PM
Digi002 Rack Broken firewire port help!!!! thisyearswildcard 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-12-2006 07:44 AM
broken usb port on mbox cloughri 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-07-2005 10:09 AM
broken usb port on mbox cloughri 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-06-2005 02:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com