Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-25-2013, 04:36 PM
formento formento is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 18
Default Pro Tools 11 and MBox 2

Just installed Pro Tools 11 and reinstalled the latest audio driver for my MBox 2, but the S/PDIF inputs and outputs are not showing up. Analogs are OK. Any ideas?
__________________
Dan Formento
Reply With Quote
  #2  
Old 08-25-2013, 05:11 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,331
Default Re: Pro Tools 11 and MBox 2

Quote:
Originally Posted by formento View Post
Just installed Pro Tools 11 and reinstalled the latest audio driver for my MBox 2, but the S/PDIF inputs and outputs are not showing up. Analogs are OK. Any ideas?
Goto the "setup" and i/o section in PT11 and press "default" on ALL inputs and outputs aswell as every i/o option and restart,

Hope that does it
Christopher
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #3  
Old 08-25-2013, 05:12 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: Pro Tools 11 and MBox 2

Quote:
Originally Posted by formento View Post
Just installed Pro Tools 11 and reinstalled the latest audio driver for my MBox 2, but the S/PDIF inputs and outputs are not showing up. Analogs are OK. Any ideas?
Have you checked the I/O menu? Are they in there? Made sure everything is set to default?
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #4  
Old 08-25-2013, 05:45 PM
formento formento is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 18
Default Re: Pro Tools 11 and MBox 2

Set all to default, and restarted both app and Mac, but still no digital. They do not show up in the I/O menu. All works fine in Pro Tools 10.
__________________
Dan Formento
Reply With Quote
  #5  
Old 08-25-2013, 06:00 PM
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default Re: Pro Tools 11 and MBox 2

Are you sure you got the latest drivers?

Double check:
http://avid.force.com/pkb/articles/d...Mbox-2-Drivers
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #6  
Old 08-25-2013, 06:24 PM
formento formento is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 18
Default Re: Pro Tools 11 and MBox 2

Yes, 10.3.3.
__________________
Dan Formento
Reply With Quote
  #7  
Old 08-26-2013, 01:03 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,331
Default Re: Pro Tools 11 and MBox 2

Quote:
Originally Posted by formento View Post
Yes, 10.3.3.
Depending on what model you have and ago of the Mbox 2 I think These are the latest drivers ..

http://avid.force.com/pkb/articles/d...ox-Pro-Drivers

Best regards
Christopher
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #8  
Old 08-26-2013, 03:07 AM
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default Re: Pro Tools 11 and MBox 2

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Depending on what model you have and ago of the Mbox 2 I think These are the latest drivers ..

http://avid.force.com/pkb/articles/d...ox-Pro-Drivers

Best regards
Christopher
These are for the 3rd gen MBox. OP has an MBox 2.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox 2 Pro crashed Pro tools 11.1.2 - Solved problem bought new Mbox 3 ;) shamanrock Pro Tools 11 0 02-15-2014 04:36 PM
If I buy this Mbox/Pro Tools 9 bundle can I sell Pro Tools and keep the Mbox? risemymuffins Pro Tools 10 4 02-19-2013 06:07 PM
Playback issues Mbox 3 pro (Pro tools Mbox pro) Strawberry89 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 05-07-2011 07:37 PM
Mbox mix knob always plays a drum track,Mbox 2 and Pro-tools LE 8: Haezel 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-20-2011 03:58 AM
:confused: Pro Tools HD playback thru Mbox/Mbox Micro? JazzBum 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 09-06-2010 08:27 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com