Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-26-2020, 10:22 PM
rsandifer rsandifer is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 49
Default Will Pro Tools 7.4 run on a 2015 Mac?

Me and my son were just hanging out in the studio after a mixing session and he noticed I had a license for Pro Tools 7.4 on my iLok. He immediately asked if it would run on my 2015 Mac. I am using an HDX rig and I told him that might be the issue since it would be pretty easy to get a copy of tiger and a much older Mac. Truthfully this seems to be quiet a bit of trouble but now it feels like some sort of quest to look at the old grey beast again. I hate when he does stuff like this but he is the baby and I pretty darn curious now.

So....what do I have to do to get this license on a box? Please no ******* answers. I'm pretty emotional when some dumbass figures out his moms password and decides to head to DUC.

I am sure some people might find this interesting. Or maybe not. Maybe I can give it away on our live FaceBook show ( pitchORditch music reviews pitchorditch.live ) as a semi gag prize. We do that quiet a bit and the visitor seem to really like it. Plus the more we do things like this the more funds come into our non-profit audio school. My wife just said I did a plug for the show. Sorry, its a habit.

Any help would be greatly appreciated

Bob
__________________
Bob Sandifer
Bob Sandifer - Mixing and Mastering - Somewhere in the Hills of Georgia
404.783.9103 / bob@bobsandifer.com
Greatest Achievement: I killed a Chimporangapuss with a sharp stick. I am now KingCoochieTomTom!.....with a gooey sharp stick.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-27-2020, 03:13 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 19,513
Default Re: Will Pro Tools 7.4 run on a 2015 Mac?

Tiger (PT 7.4) or Leopard (PT 7.4.2) required and as you guessed, old Mac needed
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-27-2020, 09:03 AM
rsandifer rsandifer is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 49
Default Re: Will Pro Tools 7.4 run on a 2015 Mac?

Thanks for the info.
So digging around in the storage I find a few 2012 MacMinis with 500gb SSDs in them. Thats the oldest machine I have. I suppose I could trade that for the IOS/Newest OLD machine I need. Monitor maybe?

so.....anyone interested?
__________________
Bob Sandifer
Bob Sandifer - Mixing and Mastering - Somewhere in the Hills of Georgia
404.783.9103 / bob@bobsandifer.com
Greatest Achievement: I killed a Chimporangapuss with a sharp stick. I am now KingCoochieTomTom!.....with a gooey sharp stick.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-27-2020, 09:08 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 19,513
Default Re: Will Pro Tools 7.4 run on a 2015 Mac?

I have a PowerMac G4 that can run Tiger, it also has MIX3 cards in it. However I think shipping cost and customs are prohibitive
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-27-2020, 09:19 AM
rsandifer rsandifer is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 49
Default Re: Will Pro Tools 7.4 run on a 2015 Mac?

I think the shipping would be rough. I shipped an iMac just a few states up, about a week ago, and it was almost 100$. I did have that exact setup at one point. My wife decided to feed the trashcan. When it gets hungry it will only eat my stuff for some reason
__________________
Bob Sandifer
Bob Sandifer - Mixing and Mastering - Somewhere in the Hills of Georgia
404.783.9103 / bob@bobsandifer.com
Greatest Achievement: I killed a Chimporangapuss with a sharp stick. I am now KingCoochieTomTom!.....with a gooey sharp stick.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Surrender Pro Tools HD upgrade and support Plan 2015 wilkinswp Pro Tools 2018 2 03-31-2018 07:29 PM
Do you have any experience running Pro Tools on MacBook Pro 2015 retina? mogan macOS 12 08-03-2015 11:53 AM
Pro Tools 12 with Track Freeze - coming throughout 2015 unkJE Pro Tools 12 8 03-23-2015 09:19 PM
Pro Tools 10 HD Native / HDX - no upgrade after 2015? jacko Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 6 01-23-2015 05:41 AM
If Pro Tools 12 is not released before March 2015... jacko Pro Tools 11 25 01-22-2015 10:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com