Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-08-2015, 10:16 AM
Dave Wilson Dave Wilson is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: United Kingdom
Posts: 2
Default Pro tools 9, El Capitan

I've recently bought a mac mini that is running on El Capitan. Is there a way of running Pro tools 9 on El Capitan?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-08-2015, 11:55 AM
WombatStudio.Org's Avatar
WombatStudio.Org WombatStudio.Org is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Gibbsboro, NJ
Posts: 535
Default Re: Pro tools 9, El Capitan

Upgrade it to Pro Tools 12.3.1 (before December 31st) which is the only version El Capitan qualified.
__________________
WombatStudio.Org • Digital Recording, Mixing and Mastering in Gibbsboro, NJ • USA
"It's not the gear ... it's the ear"
Reply With Quote
  #3  
Old 12-08-2015, 12:48 PM
guatamas guatamas is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Los Angeles
Posts: 645
Default Re: Pro tools 9, El Capitan

Even with the upgrade to 12, you may or may not experience issues. Others have posted about their experience with El Capitan. My advice is, if you don't need the latest OS then maybe go with Yosemite. I would recommend a very clean install, meaning backing up your data, wiping the drive and doing a fresh install of OS X (Your choice of OS version).
Reply With Quote
  #4  
Old 01-16-2021, 07:59 PM
Mikado23 Mikado23 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2021
Location: Montreal
Posts: 3
Default Re: Pro tools 9, El Capitan

I need to open some old sound designer files (.sd and .sd2). I have two Mac Book Pros, 2020 (M1 chip) and 2009 with El Capitan. What would be the best fit: version of Protools and OS? Thanks
Reply With Quote
  #5  
Old 01-29-2021, 01:50 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,295
Default Re: Pro tools 9, El Capitan

Quote:
Originally Posted by Mikado23 View Post
I need to open some old sound designer files (.sd and .sd2). I have two Mac Book Pros, 2020 (M1 chip) and 2009 with El Capitan. What would be the best fit: version of Protools and OS? Thanks
PT10 or older should work, but I don't know of it works with El Capitan. For sure, the M1 is not going to work. I used to keep an old G4 with an Mbox 2 in the closet just for opening and converting SD II sessions(maybe someone in your area has an older setup for the same purpose)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 01-29-2021, 03:03 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,721
Default Re: Pro tools 9, El Capitan

Compatibility info here.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10 and El Capitan johnolly Pro Tools 10 29 10-02-2017 01:51 PM
pro tools m powered 8 El Capitan? fastsong Pro Tools 12 8 04-29-2016 01:02 PM
Pro Tools HD 12.3 + El Capitan - Has anyone taken the plunge yet? janmuths Pro Tools 12 47 11-27-2015 05:21 AM
Pro Tools Express x El Capitan 001Bino macOS 1 11-25-2015 08:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:00 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com