Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 06-13-2018, 11:31 AM
filmixer filmixer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Studio City, CA, U.S.A.
Posts: 939
Default Re: EQ Curve Supported Plugins

All McDSP EQs display curves.Waves v10 EQs do not, which seems weird. You'd think they would've added that feature to v10. The Avid Focusrite Eqs, no. AIR plugins, no. DMG Audio, no. Metric Halo, no.
__________________
Mark Ettel C.A.S.

Last edited by filmixer; 10-12-2018 at 11:27 AM.
Reply With Quote
  #12  
Old 06-13-2018, 12:16 PM
Stephen Bond's Avatar
Stephen Bond Stephen Bond is online now
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: Bedfordshire, United Kingdom
Posts: 956
Default Re: EQ Curve Supported Plugins

Quote:
Originally Posted by filmixer View Post
Waves v10 EQs do not, which seems weird. You'd think they would've added that feature to v10.
Was hoping so too but seems not when I tried this morning

Stephen
__________________
Save an additional 10% off any purchase at Waves!

https://www.waves.com/r/9zsnwd
Reply With Quote
  #13  
Old 06-14-2018, 01:47 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,236
Default Re: EQ Curve Supported Plugins

MDW Eq = no

seems a lot of the "orphaned" eqs don't support it

(though odd Waves didn't in v10 -- but they're pretty lazy on updating older code)

BTW, to make this really useful, your first post should have two sections: ones that work and ones that don't
So people don't keep trying or asking about the ones that don't.
__________________
Pro Tools Ult 2018.10, HDX 3, MTRX, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.12.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #14  
Old 06-14-2018, 11:45 PM
WorldStudios WorldStudios is online now
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Sweden
Posts: 736
Default Re: EQ Curve Supported Plugins

Plugin Alliance recently updated all their plugins, but did not include this feature. Is it that hard to do?
__________________
Johan Bejerholm
World Studios
Sweden

Phone +46707773443
Reply With Quote
  #15  
Old 06-14-2018, 11:53 PM
mgoorevich's Avatar
mgoorevich mgoorevich is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Tel Aviv - תל אביב
Posts: 1,642
Default Re: EQ Curve Supported Plugins

DMG Equilibrium - no.
__________________
Michael Goorevich

Sound Designer
/ mixer
www.goorevich.com

PT HD⎪N v2018.10 HD ● macOS High Sierra 10.13.4
MacPro 2 x 2.4 GHz Quad-Core Intel Xeon ● 24 GB RAM
Avid HD I/O ● Sync HD ● AJA LHi referenced by AJA GEN10 ● D-Command ES24
Reply With Quote
  #16  
Old 06-18-2018, 01:16 AM
WorldStudios WorldStudios is online now
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Sweden
Posts: 736
Default Re: EQ Curve Supported Plugins

I can now confirm that McDsp Channel G, the full, big version also does work.
__________________
Johan Bejerholm
World Studios
Sweden

Phone +46707773443
Reply With Quote
  #17  
Old 06-21-2018, 05:17 PM
Jeezer Jeezer is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: GB
Posts: 56
Default Re: EQ Curve Supported Plugins

I'd wager any plug in maker that doesn't currently implement correct ICON (D-Command/D-Control) centre section eq/comp controls properly, probably won't have this working either (slackers!). Avid should force them to get the EQ curve and ICON working properly as part of the AAX spec (I know ICON is due to stop support this August but this issue is rampant).

Though waves do support icon properly, they haven't done much with the pretty useless V10 it seems, missing the new EQ curve support.

In these competitive times any plug-in maker wanting a sale should go the extra mile to support AAX fully with the intended features of ICON/Eucon/EQ curve, I've made choices between two makers before based on the one that supported icon properly (if both were comparative sound/function quality). That said, I typically EQ with my eyes closed and mostly from the D-Command without even a monitor on! I love mixing that way so the display of a curve isn't something I'd ever really use (I don't even have the mixer window up in PT at any point.. no need except to mess with 'Heat' settings!). I don't like visual mixing, it makes me second guess everything :)
__________________
Windows 10 | i7 8700k Coffee Lake 6c/12t @ 5GHZ all cores | 3333mhz 32GB CL14 GSkill RJ Ram | 970 Evo SSD | PT12 HD @ 88.2k | ICON D-Command | Prism Titan Converters
Reply With Quote
  #18  
Old 06-26-2018, 05:43 AM
elicious elicious is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,334
Default Re: EQ Curve Supported Plugins

Sonnox EQ, not so much;
On two different systems, both running HD 12.4 on OS X 10.12.6
One HDX, and one native;
Only intermittently showing up, but most often not.

And sometimes, this happens–

(Have reached out to Giles…)

__________________
ihatetyping
Reply With Quote
  #19  
Old 06-26-2018, 06:43 AM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 517
Default Re: EQ Curve Supported Plugins

just got email from Harrison that their AVA plugins have been updated to send curve data to PT
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 32 Gig Memory:Seagate 2 TB,1TB,4TB OS Windows 7 Ultimate
PT 18.7 Native through A&H Qu-32
Reply With Quote
  #20  
Old 06-26-2018, 08:25 AM
jsvalmont jsvalmont is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Texas
Posts: 124
Default Re: EQ Curve Supported Plugins

Quote:
Originally Posted by elicious View Post
Sonnox EQ, not so much;
On two different systems, both running HD 12.4 on OS X 10.12.6
One HDX, and one native;
Only intermittently showing up, but most often not.

And sometimes, this happens–

(Have reached out to Giles…)

Sonnox Oxford EQ received an update a couple months ago that made it work properly. Check your Sonnox account to make sure you have the latest update.

Last edited by jsvalmont; 06-27-2018 at 07:07 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EQ Curve spoons Pro Tools | Dock 6 01-10-2017 05:16 AM
X-curve mr.armadillo Post - Surround - Video 0 04-27-2014 05:32 AM
A little behind the curve but...PT 7.4 OS 10.4.11 ??'s xxicjoy Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 06-01-2009 06:26 PM
How can I see my EQ curve? uno1234 Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 08-11-2005 03:15 PM
PT learning curve rascalmanny 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 01-03-2003 02:14 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:55 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com