Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-19-2010, 02:40 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,768
Default how to move markers ..

hope someone can help with this one .. i just dug through the manual and cannot find how you move markers in the marker ruler ..

example: i have made a songs worth of markers and now i need to move all regions (done) and all the markers in the ruler .. just need to nudge them all 2 bars to the right ... at one time .. i can do it one at a time .. thank s all

bueller .. bueller ...

:)
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Last edited by john1192; 01-19-2010 at 02:43 PM. Reason: addition
Reply With Quote
  #2  
Old 01-19-2010, 03:09 PM
Tweakhead Tweakhead is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 1,550
Default Re: how to move markers ..

Select (drag across the markers you want to move in the Marker Timeline), Cut, & Paste (to desired position)
Reply With Quote
  #3  
Old 01-19-2010, 03:11 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,768
Default Re: how to move markers ..

sweet jesus ... that easy ... why did i not see that one ... got my head up my ass ... LOL

thank you kindly mr. tweakhead
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #4  
Old 01-19-2010, 03:56 PM
studiojimi's Avatar
studiojimi studiojimi is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,115
Default Re: how to move markers ..

it helps if you are in bars and beats and whole note nudge modes

that way it just snaps on spot VERY easily
__________________
CAZADOR RECORDING
PT10.3.10/HD6/192w16in/MTN.LION OS 10.8.5 / Westmere MacPro 8 Core W/20gRAM MAGMA-PE6R4/TDM&RTAS/WAVES Platinum/UA/Eventide Plugs/I usually record at 88.2
With GOD as my partner. . . I need to make my plans LARGER.

Reply With Quote
  #5  
Old 01-19-2010, 03:59 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,768
Default Re: how to move markers ..

i did the highlight all markers / cut / captured bar 3 using = key command / paste ... done ...

works great thank u both ...
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #6  
Old 01-19-2010, 11:03 PM
JimLeb JimLeb is offline
Member
 
Join Date: Jun 1999
Location: Oakland, CA USA
Posts: 128
Default Re: how to move markers ..

It would be great if you could move markers automatically when you have to conform a session to a new picture cut. In other words, make the markers part of a group.

jim
__________________
Jim LeBrecht
Berkeley Sound Artists

http://www.berkeleysoundartists.com
Reply With Quote
  #7  
Old 01-19-2010, 11:06 PM
audiogeekzine audiogeekzine is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Vancouver
Posts: 1,524
Default Re: how to move markers ..

You can move all regions and markers with the Insert Time and Cut Time operations in the Event menu.

For future reference. I use this nearly every day.
__________________
@theaudiogeek
| www.EPICSounds.ca | www.AudioGeekZine.com | www.HomeRecordingShow.com |
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to move all markers? fsb1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-09-2010 10:29 AM
Move region with markers? GloryIsSilent 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-05-2009 12:40 PM
Move markers with all the regions Riccardo Corbari Tips & Tricks 2 03-17-2008 09:59 AM
Markers Move With Edit... The Weed 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 08-17-2006 02:57 AM
Markers wont move! pmh3r 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-16-2002 12:05 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:30 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com