Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-10-2012, 09:45 AM
elwoodzulu elwoodzulu is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: USA Mass
Posts: 15
Default Midi crash on 10.2

Midi setup crashes on boot also on Mac utillites did a complete re-install of Mac OS 10.6.7 and PT 10.2 was fine for a few hrs and then started crashing again so somthing is corrupting midi talked to Sweetwater they don't know
has anyone had or have this situation ?
cheers
will look in past threads
Reply With Quote
  #2  
Old 09-10-2012, 09:47 AM
elwoodzulu elwoodzulu is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: USA Mass
Posts: 15
Default Re: Midi crash on 10.2

Quote:
Originally Posted by elwoodzulu View Post
Midi setup crashes on boot also on Mac utillites did a complete re-install of Mac OS 10.6.7 and PT 10.2 was fine for a few hrs and then started crashing again so somthing is corrupting midi talked to Sweetwater they don't know
has anyone had or have this situation ?
cheers
will look in past threads
Reply With Quote
  #3  
Old 09-10-2012, 11:08 AM
nigelpry's Avatar
nigelpry nigelpry is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Home
Posts: 2,166
Default Re: Midi crash on 10.2

Do you have any external midi hardware attached? Other than any midi on your audio interface? For example, anything attached to the midi ports on your audio interface, or on another midi interface you have attached?

This message is only of use if you do have external hardware.

If so, switch it/them off and/or detach it/them.

Remove everything, so only your audio interface is attached, and see if that gets rid of the problem. If so, then gradually start adding things back, like any midi interface first, then midi hardware, one at a time, checking how things are working after each item added.

When you identify the problem hardware, try changing midi leads first, see if that solves it. If the problem persists then it may be a hardware problem, or you may have created a midi loop somehow.

At different times I've had both midi lead and hardware problems cause symptoms like you describe.

Let us know your exact configuration if you are running midi hardware.

Nigel
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIDI i/o causes crash? vieris Windows 2 09-12-2013 08:20 AM
Crash crash crash crash crashhhhh crahshrbnjfgeviufdbldfgvjndgokhng FuneralMusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 27 11-16-2009 01:02 AM
Crash Crash Crash Live 6 Pro Tools Rewire TimmyP 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-12-2007 12:26 PM
Can someone please verify this...Midi crash Imagine 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 03-22-2003 01:16 AM
Installed 32track le version, won't run with Reaktor crash crash crash Christian 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-02-2002 12:05 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com