Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-04-2019, 10:48 AM
kosmokrator kosmokrator is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 32
Default exit expand

Hey,
I'd love a way to exit (auto) expand mode by a button that is closer to the center section than the expand knob on the channelstrip. That one is a real arm killer.
Any way to program that to a soft key or alternatively use esc or something similar?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-04-2019, 10:52 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angles
Posts: 388
Default Re: exit expand

I agree. Maybe a Shift+Focus button to close expand?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-05-2019, 08:55 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 709
Default Re: exit expand

So, if there existed a Surface Soft Key function which was assignable that performed the function of close all locally assigned Expand Zones, would that be desirable? Obviously for dedicated on Attention expand zones those are fixed, addressable and can be defeated by the user.



best,



Jeff



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #4  
Old 01-05-2019, 09:40 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angles
Posts: 388
Default Re: exit expand

Yes. For example. Dedicated on attention expand zones are already assigned to EQ and DYN. When hitting exp on a channel strip for say a reverb or other insert it would be nice to close the expand in a way that isn’t such a reach to the exp key again. Additionally, it would be nice to expand in the same way. Perhaps it performs as a toggle as previously mentioned as Shift+Attention. Alternatively, could the expand function work if a control knob for insert selection is depressed for a specified amount of time? Quick depression expands on strip knobs, 2 sec depression expands on entire knob module?

Thank Jeff.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-05-2019, 10:14 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 709
Default Re: exit expand

That’s an intriguing idea with the press and hold function for Insert Params.



Jeff



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #6  
Old 01-05-2019, 10:22 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angles
Posts: 388
Default Re: exit expand

Thanks. I think it would be a very useful feature. Once expanded, a press and hold on any knob would then collapse expand mode back to strip mode. Just a thought.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-06-2019, 01:21 AM
kosmokrator kosmokrator is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 32
Default Re: exit expand

Quote:
Originally Posted by creativecontrol View Post
So, if there existed a Surface Soft Key function which was assignable that performed the function of close all locally assigned Expand Zones, would that be desirable? Obviously for dedicated on Attention expand zones those are fixed, addressable and can be defeated by the user.
Yes, that would be great. Another option would be to use the 'config' button that is already used to collapse auto expand inserts back to the inserts overview.

The 'hold' idea is also great. And FWIW, I don't like any 'shift'-combinations for functions that are needed quite often.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-06-2019, 07:23 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 709
Default Re: exit expand

I agree that two handed or two fingered gestures are less than desirable and tend to attenuate efficiency. I would also personally suggest a user assignable Surface function which could be parked anywhere on the Locate, Transport, Master Module or Automation Module assignable locations.




Jeff



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
App crash on exit PT 9.0.6 elmodagansta Windows 3 07-16-2014 10:41 AM
Lockup on Exit drasmith Windows 0 12-17-2010 06:31 PM
Could not complete exit Heydrich 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 08-21-2006 05:11 PM
Locks up on exit Princeton 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-25-2002 08:53 PM
exit PTF -> freeze! clausiii Digidesign Hardware & Software 0 11-12-2001 03:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com