Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 09-01-2016, 06:49 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,536
Default Re: Replacement for old TDM plugs?

Quote:
Originally Posted by WernerF View Post
Thanks Drew. That's what I thought. A bunch of hoop jumping but that's just the way it is. The pro music producers have been left in the dust.
You can blame the home recording market. There's no money to be made in the pro market anymore other than Post.

In addition, most younger people are doing hip hop or EDM and realtime latency just doesn't matter to them.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #12  
Old 09-01-2016, 01:08 PM
WernerF WernerF is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York City
Posts: 3,051
Default Re: Replacement for old TDM plugs?

Yup. Although we do a lot of Hip Hop and some EDM influenced pop where we mix real stuff with loops and combine it with other real stuff like vintage keys and the like where we still need a realtime low latency situation. I hear what your saying about the bedroom producers though. That's for sure the bigger market. One thing that you can count on though is that all things do change and whoever knows what's next has a leg up on the rest of us for sure.
Reply With Quote
  #13  
Old 09-01-2016, 01:41 PM
Marsdy Marsdy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: England
Posts: 1,707
Default Re: Replacement for old TDM plugs?

Quote:
Originally Posted by WernerF View Post
Yup. Although we do a lot of Hip Hop and some EDM influenced pop where we mix real stuff with loops and combine it with other real stuff like vintage keys and the like where we still need a realtime low latency situation. I hear what your saying about the bedroom producers though. That's for sure the bigger market. One thing that you can count on though is that all things do change and whoever knows what's next has a leg up on the rest of us for sure.
The ironic thing is, if you look at the ProTools product section on the Avid website, there is far more mention of features that would appeal to the home user/semi-pro user rather than the high-end post pro sector.

You could be forgiven for thinking that Avid hasn't given up on that market.
__________________
Dave Marsden
UK
Avid HDX1, PT12 HD, HD I/O 16x16, Avid S6 M10 24-5, 2013 12 Core Mac Pro. Robby The Robot meter bridge ornament.

Last edited by Marsdy; 09-01-2016 at 01:53 PM.
Reply With Quote
  #14  
Old 09-01-2016, 01:51 PM
Marsdy Marsdy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: England
Posts: 1,707
Default Re: Replacement for old TDM plugs?

Sorry, hit post before I'd finished my rant.

As we all know Avid hasn't done a very good job of addressing that market compared to the competition and is losing market share as a result. I realise Logic is very compelling in terms of value for money but then you have to buy a very expensive dongle i.e. a Mac to run it on

It's a real shame Avid sold it's Air division. If it had bundled all those plug-ins for free which they weren't making much money out of anyway, released a Duet or HD native/Omni/PT package bundled with every plug-in and made it more competitively priced, they'd be giving its competitors a much harder time. Take the fight to Apogee and UAD.

EDIT: And do a deal with Native Instruments. Bundle Kontakt Player and tasters of all those wonderful Kontakt libraries with an update deal to Komplete.

EDIT 2. Get NI to do a Maschine Lite software only version. You'd soon get people busing Maschine with an upgrade deal, especially since it is so prevalent with the EDM/hip-hop guys. It's the new MPC60
__________________
Dave Marsden
UK
Avid HDX1, PT12 HD, HD I/O 16x16, Avid S6 M10 24-5, 2013 12 Core Mac Pro. Robby The Robot meter bridge ornament.

Last edited by Marsdy; 09-01-2016 at 02:09 PM.
Reply With Quote
  #15  
Old 09-02-2016, 05:04 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,884
Default Re: Replacement for old TDM plugs?

Quote:
Originally Posted by 7thheaven View Post
Line6 AmpFarm
Anything that plugin-alliance has. I really like their ENGL emulations, but the (basic) RockRack is cool too
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #16  
Old 09-02-2016, 05:10 AM
Marsdy Marsdy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: England
Posts: 1,707
Default Re: Replacement for old TDM plugs?

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Anything that plugin-alliance has. I really like their ENGL emulations, but the (basic) RockRack is cool too
+1000. Also Bassdude is by far the best Fender amp sim EVER.

I'm really liking their "character" compressors too.
__________________
Dave Marsden
UK
Avid HDX1, PT12 HD, HD I/O 16x16, Avid S6 M10 24-5, 2013 12 Core Mac Pro. Robby The Robot meter bridge ornament.
Reply With Quote
  #17  
Old 09-02-2016, 05:23 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,884
Default Re: Replacement for old TDM plugs?

Quote:
Originally Posted by Marsdy View Post
I'm really liking their "character" compressors too.
...and the MAAG eq's are godsend
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #18  
Old 09-02-2016, 10:29 AM
propower propower is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Redmond, WA
Posts: 2,202
Default Re: Replacement for old TDM plugs?

Plugin Alliance has a bunch of great stuff. I like the BX Console (Waves SSL replacement for HDX) and Maag EQs.
__________________
2017 27" iMac 3.8GHz i5, 1TB SSD
Logic ProX, Studio One V4, PT2019.x Orion Studio 2017, Apogee Ensemble TB
Musician: http://www.ivanlee.net/
Design Engineer: http://www.propowerinc.com/resume.html
Reply With Quote
  #19  
Old 09-03-2016, 08:05 AM
Fidelis Fidelis is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sao Paulo - Brazil
Posts: 978
Default Re: Replacement for old TDM plugs?

When I upgraded to HDX I missed some old TDM plugins too... Echofarm, all tc electronics plugins (VSS3, limiter, etc...). But I'm so happy with the new plugins that I don't even remember it now... We have to move on... That been said, I still mix on a SSL with lots of hardware... But do use lots of plugins too... Love plugins alliance, all soundtoys, still use mwd eq, some waves, sonnox, slate, good sounding plugins this days...
__________________
http://www.ricardomosca.com

Intel Mac Pro 12 core 3.33 GHz, 20GB RAM, OSX 10.10.5, PT HDX, PT 12.8, SSL 4040G+, tons of outboard
Mac Book Pro 2.4Ghz Duo, 4GB RAM, OSX 10.10.5, PT Vanilla 12.8
Reply With Quote
  #20  
Old 09-03-2016, 10:13 AM
Marsdy Marsdy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: England
Posts: 1,707
Default Re: Replacement for old TDM plugs?

Quote:
Originally Posted by Fidelis View Post
When I upgraded to HDX I missed some old TDM plugins too... Echofarm, all tc electronics plugins (VSS3, limiter, etc...). But I'm so happy with the new plugins that I don't even remember it now... We have to move on... That been said, I still mix on a SSL with lots of hardware... But do use lots of plugins too... Love plugins alliance, all soundtoys, still use mwd eq, some waves, sonnox, slate, good sounding plugins this days...
I agree with you in principle but the fact that you have to use so many plug-ins natively were there used to be a TDM version means higher latency.

Major PITA.
__________________
Dave Marsden
UK
Avid HDX1, PT12 HD, HD I/O 16x16, Avid S6 M10 24-5, 2013 12 Core Mac Pro. Robby The Robot meter bridge ornament.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replacement CD? dl0banter Windows 1 09-11-2015 02:49 PM
Native Instrument Plugs vs Stock PT-10 Plugs PatriotsBiker AAX Plug-ins 8 02-04-2013 11:19 AM
Drum Replacement plugs skylab001 Pro Tools TDM Systems (Mac) 33 04-03-2011 08:41 PM
Can't Auth plugs after Apple Mobo replacement? jpoprock 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-03-2008 10:56 AM
HD and RTAS Plugs, Why Buy TDM Plugs Barry Johns Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 06-01-2007 08:29 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:00 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com