Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-29-2010, 01:53 AM
Michael Loera Michael Loera is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Oklahoma City/Unites States
Posts: 18
Talking Cant find ez drummer

I first bought ez drummer, and then ezplayer. today got the akai lpd8 and protool le 8/mbox2 combo. I searched the forum, and saw that I should re-install ezdrummer, and make sure the path was correct, which i did. is now at C:ProgramFiles(x86)CommonFiles\DigiDesign\DAE\Plug-Ins. I still can't pull it up. Am still new to this, so any help would be greatly appreciated. thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 05-29-2010, 02:03 AM
aus scott aus scott is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Melbourne, Australia
Posts: 185
Default Re: Cant find ez drummer

Did you install the RTAS version or just the VST? PT won't see the VST variety.

Scott
Reply With Quote
  #3  
Old 05-29-2010, 02:04 AM
TCM's Avatar
TCM TCM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Europe
Posts: 1,513
Default Re: Cant find ez drummer

Doesn't it show on your plugin list?

There should be a .dpm and a dpm.rsr file in your Plugins folder
__________________
002R BLA mod and Mbox mini 2, PT 11.3.2,
HD Native, HD IO 16x8x8, PT 2018.7, Win 10 Pro 64, Asrock X99 Extreme6/3.1, i7-6850K, 32 GB Ram, SSD system drive, ssd audio drive
Reply With Quote
  #4  
Old 05-29-2010, 01:40 PM
Michael Loera Michael Loera is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Oklahoma City/Unites States
Posts: 18
Default Re: Cant find ez drummer

No it doesn't pop up in the plugin list. I do believe it is the vst version of ezdrummer, because I owned it first, and installed using toontrack solo. I can't figure out how to go back, and make it the rtsa version. I have un-installed and re-installed two more times, using custom setting, and didnt see a place to change. thanks for responding guys, very much appreciated.


I was debating un-install both ez drummer, and ttsolo, and then just reload EZD again, but it took me a while to get it on there, kinda hesitant.

Last edited by Michael Loera; 05-29-2010 at 01:43 PM. Reason: had to add and idea
Reply With Quote
  #5  
Old 05-29-2010, 02:02 PM
TCM's Avatar
TCM TCM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Europe
Posts: 1,513
Default Re: Cant find ez drummer

Put the installer disk in and install the RTAS version!
__________________
002R BLA mod and Mbox mini 2, PT 11.3.2,
HD Native, HD IO 16x8x8, PT 2018.7, Win 10 Pro 64, Asrock X99 Extreme6/3.1, i7-6850K, 32 GB Ram, SSD system drive, ssd audio drive
Reply With Quote
  #6  
Old 05-30-2010, 09:19 AM
Michael Loera Michael Loera is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Oklahoma City/Unites States
Posts: 18
Default Re: Cant find ez drummer

I've tried resintalling, but i don't have a disk. Jus the download from toontrack.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-30-2010, 09:25 AM
TCM's Avatar
TCM TCM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Europe
Posts: 1,513
Default Re: Cant find ez drummer

During install, doesn't the installer ask you about VST or RTAS version?
__________________
002R BLA mod and Mbox mini 2, PT 11.3.2,
HD Native, HD IO 16x8x8, PT 2018.7, Win 10 Pro 64, Asrock X99 Extreme6/3.1, i7-6850K, 32 GB Ram, SSD system drive, ssd audio drive
Reply With Quote
  #8  
Old 05-30-2010, 10:25 AM
Michael Loera Michael Loera is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Oklahoma City/Unites States
Posts: 18
Default Re: Cant find ez drummer

It sure doesn't man. I got windows 7, I pulled up the start menu and searched ezdrummer, and found ezdrummer installer icon. Clicked and pulled up the install wizard, selected modify. I went through all of the available option and I didn't see an option to change that part. Do you know of a link or a version or something that I can download that will overwrite and give me that option maybe?
Reply With Quote
  #9  
Old 05-30-2010, 10:51 AM
mykhal c's Avatar
mykhal c mykhal c is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: san fran
Posts: 4,355
Default Re: Cant find ez drummer

just went thru the same thing myself. no sign of EZDRUMMER durin' my 1st install. so i wrapped it and it showed up as VSTDFHsampler (or somethin' like that). but because i read the operation guide 'after'() the installation i found out i could not move libs after the fact. so i re-installed usin' the 'custom' installation to place libs on my sample drive. for whatever reason after the custom install EZDRUMMER showed up as an RTAS plug. my suggestion is to un-install and use the custom install even if you don't change any of the default settings. worth a try at least
__________________
bassist...deep pocketz anyone???!!!

The Basschakra Lucid Soul Trip

i7 Builds - Specs and Results

HDNative | Omni | i7-3930K OC'd 4.0GHZ |
ASUS X79 Sabertooth | 32GB GSkill DDR3 2133 ram | mo' stuff
Reply With Quote
  #10  
Old 05-30-2010, 11:03 AM
Michael Loera Michael Loera is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Oklahoma City/Unites States
Posts: 18
Default Re: Cant find ez drummer

awesome, at least worth a try. do you think I should uninstall ttsolo to make sure it doesn't route to it again maybe?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Superior Drummer 2 can't find sound library tpann Windows 4 03-31-2015 03:22 PM
EZ Drummer and Superior Drummer Problems verticleman Virtual Instruments 5 01-02-2011 11:41 AM
Superior Drummer and EZ Drummer on sale nst7 Virtual Instruments 0 09-01-2010 09:57 AM
Ez-Drummer and Superior Drummer by Toontrack Narzugon Virtual Instruments 3 12-17-2008 08:06 PM
Installed EZ Drummer, Can't Find in Plug-In's Section The President 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 06-13-2008 08:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:37 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com