Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-14-2005, 07:12 AM
UTS UTS is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Germany
Posts: 57
Default Boot Problem with OS9

Hi,

I have experienced a strange boot problem with my B/W G3/1GB Ram/PT 5.1.1/ Mixplus System which is configed as dual boot with OS X on the same drive as OS9. When the computer freezes (which is luckily not often) and I have to reboot the Mac by pressing the button on the machine itself on new startup no OS will boot. The Mac just stays with the "grinning face" forever...If I reboot without a System Freeze before from OS 9 everythings just fine...

I hope someone can help since booting up from CD after a freeze can't be a final solution...

Thanks and all the best,

Markus
Reply With Quote
  #2  
Old 01-14-2005, 07:52 AM
Seeee Seeee is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Colorado
Posts: 1,050
Default Re: Boot Problem with OS9

you have a bad hard drive. check your jumpers. I had this same problem till I got some new drives. even after reinstalling on my old drive it never fixerd that issie. check jumpers, etc.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2005, 09:56 AM
UTS UTS is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Germany
Posts: 57
Default Re: Boot Problem with OS9

Hi,

thanks alot for the answer! What exactly do you mean by "check jumpers"...where should jumpers be etc.? Can you be a little specific...

Thanks alot.

Markus
Reply With Quote
  #4  
Old 01-14-2005, 10:10 AM
JC925602 JC925602 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Montreal
Posts: 769
Default Re: Boot Problem with OS9

The jumper are on the hard drive, next to the IDE connector. They are labeled CS, SL, MA. The jumper should be on MA for master. This article is in french, but the pictures are pictures:

http://www.macbidouille.com/article.php?id=26

Also Have you tried to run DiskWarrior? It will help if the problem is bad directory structure.

JC
Reply With Quote
  #5  
Old 01-15-2005, 07:27 AM
UTS UTS is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Germany
Posts: 57
Default Re: Boot Problem with OS9

Hi,

thanks all for the comments. The problem hasn't disappeared and it makes me sorta nervous.
I checked the drive with Norton Disk Doctor - first time it quit unexpected and second time the drive seems fine... Jumpers are fine too, if they weren't wouldn't the Mac have problems finding the drive on a normal boot as well? I get the idea it is because of OSX which is not even on a different partition of the drive (I didn't install it myself!). Is there a safe and good way to deinstall OSX from OS9? Is it just trashing OSX System and Applications Folder or is there more to it?

Please help and thanks alot,
Reply With Quote
  #6  
Old 01-15-2005, 09:55 AM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Default Re: Boot Problem with OS9

To remove OS X from OS 9, delete the Applications, Library, System, and Users folder at the root level of the hard drive. Note that this will take a while, so get a cup of coffee.

I wouldn't use Norton Disk Doctor on a disk with OS X files. The OS X version is evil, which makes me suspect the OS 9 version when looking at OS X files and the such isn't much better. You may also want to try TechTool Pro.

I doubt the drive jumpers are the problem. If they were, you wouldn't be able to boot at all, because you would have a master/slave conflict on your ATA bus.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mac Pro/HD3 boot-up problem Futurist Pro Tools TDM Systems (Mac) 206 05-21-2011 08:07 AM
LE 7.3 boot problem dmf 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 08-14-2009 07:21 AM
g5 boot problem... usd Pro Tools TDM Systems (Mac) 12 02-18-2009 12:34 PM
A7N8X PC with a boot up problem! iceblueD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 15 12-30-2004 09:40 AM
OSX Boot problem Reckless Erik Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 09-24-2003 02:40 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:05 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com