Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-30-2020, 01:39 PM
Progear Progear is online now
Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Lancaster
Posts: 14
Default Econ or S1 or Control Issues

PT 2020.5
Lates Econ 20.5.0.149
S1 20.5.5.0

Brand new Imac 2019 i9, 40G mem, with clean installs. Only running music apps.

S1 connected with iPad, Firehd 10.

When Econ is Enabled under the peripherals menu, Radom Large output Faders pop out and I can't get rid of it.. click on the x, vanishes for a split second and comes back up, either in mix or edit windows.

Also

When Econ is engaged, I can't get most plugins windows to stay active, click on plugin in inserts, window pops up for a split second and vanishes. after a few tries PT crashes.

No issues when Econ is not selected.

hopefully there isan option to correct this.

Thanks
Progear
Reply With Quote
  #2  
Old 05-30-2020, 09:05 PM
Progear Progear is online now
Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Lancaster
Posts: 14
Default Re: Econ or S1 or Control Issues

Well, I have an update..
Problem happens when I happen when i engage pan/Mix bottom in pan mode on my S1

as soon as I take it out of "PAN" no more large fader popup and plugs stay focused.

software glitch ?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-30-2020, 09:57 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,717
Default Re: Econ or S1 or Control Issues

It's a setting in EuControl, The user guide explains what each one does. You can turn off pan, sends or plugin windows popping up.

Sent from my HMA-L29 using Tapatalk
Reply With Quote
  #4  
Old 05-31-2020, 12:27 PM
Progear Progear is online now
Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Lancaster
Posts: 14
Default Re: Econ or S1 or Control Issues

Thanks Got It ...
Reply With Quote
  #5  
Old 06-01-2020, 08:15 AM
Lynn Gräber Lynn Gräber is offline
Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: Nashville, TN.
Posts: 122
Default Re: Econ or S1 or Control Issues

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
It's a setting in EuControl, The user guide explains what each one does. You can turn off pan, sends or plugin windows popping up.

Sent from my HMA-L29 using Tapatalk
Eddie, is there a current guide for Eucon 20.5 that explains all these settings? Honestly, I have searched and current info has been pretty difficult to find.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-01-2020, 09:19 AM
Halfmoon Halfmoon is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: California
Posts: 65
Default Re: Econ or S1 or Control Issues

See the "Using EuControl Surfaces.pdf" available here: https://avid.secure.force.com/pkb/ar...Product-Guides

This guide explains all EuControl settings and features, and shows how to use one or more controllers to record, edit, mix, automate, etc.

This link should also be in your Avid account next to the latest EuC software downloads.

M
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Interesting Bug in Econ Control Panel joeshepard Avid S1, S3, Dock and Control 4 05-13-2019 03:41 PM
Reverting back to Econ 3.7? Tim R. Pro Tools 2018 0 05-23-2018 05:54 AM
pro control issues wjurgens ProControl, Control|24, Command|8 20 10-21-2016 03:05 PM
HUI Control Issues Crookster Pro Tools M-Powered (Win) 0 05-18-2007 09:37 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:23 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com